Man wordt in z'n borst geschoten tijdens een autodiefstal. Maar een auto-ongeluk een ogenblik later zou z'n leven redden

Geen categorieokt 08 2015, 20:00
Auto-ongelukken kosten meestal levens. Maar zo nu en dan.. redden ze ook nog eens mensen.
Toen Huyter van Graan op een zaterdagavond enkele weken geleden terugreed vanuit z'n werk, sloeg het noodlot toe. Zonder dat hij in de gaten had wat er precies gebeurde hoorde hij het geluid van een schot. En miliseconden daarna het geluid van rinkelend glas. En daarna beseft hij met een schok wat er gebeurd was: iemand had - zomaar - op de snelweg zijn auto beschoten.
De politie zou later beweren dat Huyter waarschijnlijk onder vuur was genomen door iemand die z'n auto wilde stelen, maar op dat moment wist Huyter niet wat hem overkwam. Hij voelde aan de pijn in zijn romp dat hij geraakt was, maar hij wist niet waar. In een poging het hoofd koel te houden, reed de man gewoon door.. op weg naar huis.
Maar Huyter had nog een lange weg voor de boeg, en z'n eigen voordeur heeft hij nooit gehaald. Zo'n halfuur na de bewuste schietpartij raakte hij z'n bewustzijn kwijt en botste hij met z'n auto frontaal tegen de vangrail. De man had een groot geluk daarmee, want daarmee had een medeweggebruiker door dat er iets grondig niet in de haak was. Hij kon 112 bellen en even later werd Huyter wakker in het ziekenhuis:
https://twitter.com/News24/status/651358831193288704
Van doktoren hoorde Huyter hoe hij door het oog van de naald was gekropen:
"Ze hebben wat scans genomen en röntgenfoto's gemaakt en zagen ten wat voor route de kogel had afgelegd. Het grootste probleem dat ik had was dat de voorkant van de kogel voorbij mijn linkerlong was geraakt. Volgens mij had ik wat bloed in en om die long, dus moesten ze die uitzuigen."
De doktoren waren zelfs verbaasd dat Huyter het hele voorval overleefd had. Normaalgesproken zijn kogels die voor ingeklopte longen zorgen onmiddellijk dodelijk. Laat staan dat je daarna nog bijna een half uur kan doorrijden.
Gelukkig is Huyter weer helemaal opgeknapt, en bekomen van zijn hachelijke avontuur met de schietpartij op de snelweg. En misschien nog wel het meest wonderlijke van allemaal was het feit hoe hij zichzelf wist te redden uit de penarie -- door een auto-ongeluk te veroorzaken. Heiligt het doel de middelen? Voor Huyter van Graan in ieder geval wel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten