Mercedes doet poging om Max Verstappen te bemachtigen

Geen categorieokt 12 2015, 15:00
Het moment lijkt dan eindelijk bijna daar: stapt Verstappen binnenkort over naar een raceteam van wereldformaat?
Al bijna een heel raceseizoen presteert de jonge Limburgse snelle jongen Max Verstappen op bijzonder verbluffende wijze. De snelheidsduivel is in zijn Formule 1-bolide als een vis in het water, en dat is dan ook zeker te zien aan de race-uitslagen van de 18-jarige Max.
Maar er is één ding wat nog ontbreekt, en dat is een écht goede auto waarmee Verstappen aan de top van het peloton zou kunnen meeracen. Heeft Verstappen het in zich om wereldkampioen te worden? Velen denken van wel. Maar zijn huidige auto van zijn raceteam Torro Rosso? Die niet. Vandaar dat de jonge coureur al om zich heen is gaan kijken of hij kan overstappen naar een betere renstal.
Teambaas Toto Wolff van Mercedes was afgelopen weekeinde bij de Grand Prix van Rusland op de koffie bij Jos Verstappen, de vader van Max. Manager Raymond Vermeulen schoof ook aan. De baas van het succesvolle formule 1-team gaf op de website van de Formule 1 geen antwoord op de vraag of er is onderhandeld over een contract [...].
Toch gaf hij een hint dat er ook over de toekomst van Max Verstappen is gesproken. "Weet je zeker dat het alleen over koetjes en kalfjes ging? Waarom was zijn manager er dan bij?", was de vraag. Het antwoord luidde veelbetekenend: "Nee, daar ben ik niet zeker van."
Het is waarschijnlijk te laat dag om nog voor volgend seizoen over te stappen naar Mercedes, wiens coureur geregeld grand prixs winnen. Maar voor het daaropvolgende jaar liggen alle kansen nog wijd open.
De kans dat we de jonge racegod Max Verstappen dan zien rijden in een auto die past bij iemand met zijn talent, is onmetelijk groot.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten