Michael van Gerwen is in bloedvorm en gooit negendarter tegen Raymond van Barneveld

Geen categorieokt 04 2015, 8:00
De jonge Nederlandse dartlegende had gisteren een bijzonder goede dag.
Michael van Gerwen was gisteren in topvorm en wist gisteren bij de Players Championship in Dublin een zogenaamde ninedarter te gooien tegen die andere Nederlandse dartsgrootheid - Raymond van Barneveld. Een ninedarter is wanneer een speler z'n eerste drie beurten alle pijlen in de vakjes met de maximale score gooit, waardoor hij in het laagste aantal beurten mogelijk finisht. Van Gerwen wist dit klaar te spelen in Dublin bij een wedstrijd tegen zijn landgenoot Van Barneveld:
Michael van Gerwen heeft zaterdag een stijlvolle zege geboekt op Raymond van Barneveld. De Nederlander klopte zijn landgenoot in de derde ronde van het 18e Players Championship in Dublin mede dankzij een negendarter: 6-5.
Mighty Mike had zijn eerste twee wedstrijden ook al overtuigend gewonnen. Eerst moest Darren Johnson er met 6-2 aan geloven, later werd Andy Smith met 6-1 gevloerd.
Het zou de vierde negendarter zijn die Van Gerwen op televisie gooide. In 2007, en tweemaal in 2012 kreeg de jongeman het ook al voor elkaar. De eerste keer was - interessant genoeg - ook al tegen Raymond van Barneveld.
De zeldzame negendarter en de zinderende zege van de Brabander op de Hagenaar was echter niet genoeg voor de wereldwijd nummer 1 van de wereld om ook het hele toernooi op zijn naam te schrijven. Die eer ging naar Alan Norris.
Overigens moest Van Gerwen het prijzengeld dat toernooien doorgaans in huis hebben voor gooiers van negendarters delen met nummer twee van de wereld Phil Taylor. Ook hij wist in negen pijlen uit te gooien tegen Stephen Bunting. Taylor werd echter geklopt door de Belg Kim Huybrechts in de halve finale.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten