Moszkowicz overweegt gerechtelijke stappen tegen kabinet vanwege asielbeleid

Het asielbeleid van het kabinet zou de oorzaak zijn van structurele problemen in ons land.

Bram Moszkowicz heeft vandaag laten weten dat zijn partij – VNL (VoorNederland) – uitzoekt of er gerechtelijke stappen genomen kunnen worden tegen het kabinet vanwege diens asielbeleid.

VNL-Kamerlid (en, lijkt het, nummer twee van de partij buiten de Kamer) Joram van Klaveren legt uit:

“Het huidige asielbeleid zal de basis gaan vormen voor enorme structurele problemen. Op het gebied van volkshuisvesting, bijstand, onderwijs, criminaliteit en terreurdreiging.”

Het AD legt uit hoe Moszkowicz deze zaak wil aanpakken:

Moszkowicz zet in op twee artikelen. Mogelijk is artikel 99 van het Wetboek van Strafrecht overtreden. Dat stelt dat een persoon die een aan hem opgedragen onderhandeling opzettelijk ten nadele van de staat voert strafbaar is. ,,Hier lijkt sprake van te zijn gezien het resultaat van de door premier Rutte gevoerde onderhandelingen met de overige EU-lidstaten, ten aanzien van de verplichte herverdeling van asielzoekers”, aldus VNL.

Ook kijkt de voormalige strafpleiter samen met een team van experts naar artikel 104. Daarbij gaat het om het opnemen, verbergen of voorthelpen van de vijand in oorlogstijd. Hoewel dit artikel traditioneel gezien gebruikt wordt ten tijde van conventionele oorlogen zegt Moszkowicz dat het artikel wellicht ook van toepassing is op ISIS: Nederland is immers in oorlog met die organisatie.

Hoewel het maar zeer zelden voorkomt dat een partij de regering aanklaagt is het niet helemaal ongekend. Zo begon PVV-leider Geert Wilders in 2012 een zaak tegen het kabinet in een poging om het ESM van tafel te vegen. Niet geheel verrassend was zijn advocaat toen… Bram Moszkowicz.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. toetssteen

  Lekker mee deinen in plaats van zelf het voortouw echt te nemen. Beetje goedkoop?

 2. Benignus

  Een wel erg doorzichtig ballonnetje. Bram weet donders goed dat dit juridische onzin is maar hoopt ook een graantje mee te pikken van de vluchtelingenellende.

  Tamelijk stuitend.

 3. Terzo

  Bram kijkt een en ander na met juridische experts, en de pygmee trol op plateauzolen bolus benigmus weet al zeker dat dit juridische onzin is.

  Wat maakt die klootzak zich toch belachelijk….

 4. Bromsnor

  Moszkowicz heeft natuurlijk gelijk.

  Als je kijkt naar het onderling geweld in de asielcentra ; de bedreigingen van vrouwen en christenen , enzovoorts dan is het wel zeker dat deze immigranten zijn geen verrijking van onze samenleving.

  Met deze immigranten uit islamitische landen importeer je voor decennia lang sociale ,financiële,criminele en religeuze (islam) problemen……bovenop de problemen die er zijn met de islam.

  1. Benignus

   De ‘feiten’ die Bromsnor noemt zijn niet juridisch relevant voor de vraag of er sprake is van onbehoorlijk bestuur.

   Ronduit belachelijk is de poging art. 104 toe te passen op vluchtelingen. Het sluit overigens wel aan bij het waanbeeld van velen op dit blog die menen dat de vluchtelingenstroom een vijandige invasie betreft.

   Wat zijn rechtse populisten toch vaak schrijnend onnozel!

   1. van Urk

    Een wilde vlucht van vee (die van nature zeer makke en vriendelijke dieren zijn) noemt men een stampede waarmee bedoelt wordt dat je zo snel mogelijk uit de voeten maakt als ze richting jou kant op komen. Ook die vluchtelingenstroom aan mensen is een soort stampede wat een dreigende vormen aanneemt voor de burger die dit over zich heen krijgt.

   2. janszm

    De nabije toekomst zal deze uitspraak volledig teniet doen.
    Rechts is nog nooit een altenatief geweest voor onnozel. Links = onnozel.
    NB: hoe zou een onnozele moeten weten, dat hij onnozel is, daarvoor is hij te onnozel.

   3. Wachteres

    @Bromsnor hoe kun je dat verzinnen.

    Islamitisch geweld behoort nooit tot de feiten..

    Dat zijn allemaal verzinsels van Geert Wilders en de PVV.

    En het zou me niet verbazen als hij die moslims heeft opgejut.

    Want ze komen toch uit een deel van de wereld waar geweld helemaal niet voorkomt. Vrouwen en andersdenkenden staan daar in hoog aanzien.

    Als je mij niet gelooft, dan vraag je Simon maar.

    Hij moest noodgedwongen bij de ‘feiten’ al een vraagteken zetten.

 5. poldi

  Votes uit social media (binnen 8 uur)
  ————————————————-
  De opmars van Geert Wilders …

  doet denken aan die duistere periode ’40-’45 8%

  heeft sowieso niks te maken met islam of multiculturalisme
  3%

  wordt veroorzaakt door een halve eeuw wanbeleid van boven-ons-gestelden
  89%

  Total votes: 3394

  Hou toch op Bram, het is zo doorzichtig allemaal. Ik had je veel hoger ingeschat.

 6. Gielah

  Laat Bram het maar proberen.
  Er komen strómen mensen voor de rechter… én worden veroordeeld…. die ons land nog geen duizendste aan ellende aandoen van hetgeen deze zogenaamde volksvertegenwoordigers doen.

  Wie het eigen land volkómen verkloot, misschien wel voor generaties of voor altijd….
  dient érgens verantwoording af te leggen… en liefst vóórdat men in de hiernamaals arriveert.

  Aan de burgers, die men de hele dag voorliegt en grotelijks in de problemen brengt… legt niemand van de verantwoordelijke politici verantwoording af.
  laat het dan maar een rechter zijn.
  Ook al is dat zo´n D´66 achtig figuur en spreekt hij uiteindelijk iedereen vrij…. ook de rechtspraak is hier verre van rechtvaardig… helaas….
  in de maanden voor zo´n proces hebben wij allen uitgebreid de gelegenheid om wat écht misdaden-tegen-het-volk zijn te bespreken.
  Misschien is er zélfs wel een van de met de regering mee-slijmende kranten, die er dan iets over durft te schrijven… je weet maar nooit.

  Dus altijd proberen.

  1. Benignus

   Proberen is wel nuttig, beste mevrouw Gielah, omdat bij de onvermijdelijke mislukking impliciet de juistheid van het gevoerde beleid wordt onderstreept.

 7. Terzo

  Interim Wim, via grondlijn uitgeleend aan Amerpoort meent als matige Havist na een cursusje sosjologie werkelijk overal verstand van te hebben, je lacht je toch rot met die mega trol….

  1. Benignus

   Je kunt je object van stalking maar niet loslaten, arme man?

   1. Terzo

    Wat bedoel je nu eigenlijk met stalking interim Wim? Overal kom ik je tegen op het www, of het nu op Twitter is met de naam Wim Hutten waar je krek dezelfde bull shit Twittert als op diverse blogs, of op je reclame site voor dat zieltogende adviesbureautje van je, alsmede hier, en mocht je hier om redenen vanaf bent gesodemieterd steek je elders je verrotte leugenachtige kop op om een en ander dunnetjes over te doen als Molenkamp, Ernst Quispel of god wie weet nog meer namen je kan verzinnen.

    Je bent net kauwgom die je maar niet van je schoenzolen kan schrapen, maar dan tien keer erger.

    1. Benignus

     Dat je van mij last hebt kan ik me wel voorstellen, beste Rob, maar met die Hutten moet je het zelf gaan uitvechten.

     Overigens vind ik dit gestalk zielig. Je bent een tragische man die zich in een schim vastbijt omdat hij andersdenkenden niet kan verdragen. Ik ga daar verder geen energie aan besteden.

     1. Terzo

      Game, set and match……

  1. Benignus

   “‘Vijandig moslimleger zal veel grote Europese steden veroveren’

   Minstens 25% van de miljoenen moslims die nu als ‘vluchtelingen’ tot Europa worden toegelaten zijn ISIS-strijders, betoogt Eichelburg. ‘Dit vijandelijke leger krijgt binnenkort het bevel om ons te veroveren. Veel grote steden zullen minimaal voor enige tijd in handen van islamitische terroristen vallen voordat wij ze heroveren.’”

   Je gelooft je ogen niet. Wat een bizarre waanzin.

   1. van Urk

    Net als die waanzinnige stelling dat IS sarin gas naar Europa heeft binnen gesmokkeld. Of het nou waanzin is of niet, er op voorbereiden dat dit kan gebeuren is geen kwalijke zaak. Of willen we toestanden zoals een gasaanval toentertijd in Japan of dat er iedere keer weer een aanslag gepleegd gaat worden zoals in Turkije? Er is nu al onrust in een deel van Europa wat straks nog erger kan gaan worden.

   2. Wim

    Nog meer waanzin.

    1. van Urk

     In Duitsland en Griekenland zijn wapens gevonden in verschillende opvangcentra,s die speciaal daar naar toe zijn geadresseerd. En een tijdje geleden zijn er in Griekenland wapens gevonden in containers tussen de containers met hulpgoederen. Ook waanzin allemaal!

     1. Benignus

      De bron volgt nog?

     2. Terzo

      Daar zijn zelfs beelden van beste van Urk, hieronder gaat interim Wim natuurlijk vragen om bronnen, wanneer gegeven doet hij hen af als zijnde islamofoob, afkomende van E.J. Bron of heeft zij wel andere afkeurende criteria.

  2. Beukman

   @Wim
   Wist je het nog niet? Xander wordt door de EU betaald om met leugenpropaganda angst te zaaien onder de Europeanen, en zo door de ontstane verdeeldheid de Europlutotechnocraten in de kaart te spelen om samen met de golfstaten de volledige islamisering van Europa te voeren tot stadium 5. Zo staat het al precies in het geheime stappenplan, de bijlage van het Verdrag van Straatsburg uit 1975.

 8. Wachteres

  http://www.breitbart.com/london/2015/10/06/europes-rape-epidemic-western-women-will-be-sacrificed-at-the-alter-of-mass-migration/

  Een FANTASTISCH artikel; een analyse van het misdadig gedrag van onze linkse leiders en hun navolgers ten opzichte van hun eigen volk en in het bijzonder de autochtone vrouwen.

  Voor diegenen die moeite hebben met het Engels; het komt vanavond denk ik nog vertaald in het Nederlands op de site van E.J. Bron te staan

  Moet absoluut gelezen worden!

  1. van Urk

   Het is al erg genoeg dat in Oostenrijk het advies wordt gegeven aan ouders dat zij hun dochters niet alleen over straat moeten laten gaan.

  2. Wachteres

   “The reason a government ought to put its own people first gets right to the heart of nation-state democracy; the duty owed by the elected to the elector. Politicians should answer to those who elect them – it is the purpose of the vote. This is something the Left rejects of course because it rejects the freedom (specifically the market freedom) that nation-state democracy inevitably constructs, and sadly the Left is now calling the shots.

   Make no mistake, Westerners are about to be made to suffer, and the reason is that our leaders fully believe that we deserve to”.

 9. Jasterke

  prima insteek van VNL (Moszkowicz) wat mij betreft….ben razend benieuwd naar het vervolg hiervan…

  1. Wachteres

   Sinds Bram Geert Wilders zo indrukwekkend heeft verdedigd kan hij bij mij niet meer stuk.

   1. Beukman

    @’resje

    Ook ik ben dol op de aaibare Bram. Ik val voor zijn humor, zijn intelligentie, en zijn retorische capaciteiten. Maar zeg eens eerlijk, dametje. Zou jij hem je huishoudportemonee toevertrouwen om boodschappen voor je te gaan doen?

    1. Benignus

     Als het hem lukt deze malle rechtszaak op de wagen te krijgen en hij dan het dansje kan doen waar hij goed in is zal hem dat electoraal geen windeieren leggen, in die zin is het mogelijk een slimme stunt

     1. Beukman

      @Benig
      Ik heb een zeker ontzag voor de man. Zoals we weten speelt de waarheid slechts een ondergeschikte rol in het politieke debat. Bram is zoveel aimabeler en opener dan Geurt, en zoveel beter in staat om leugens te verkopen. Bram is ondanks alles een Mensch. Daar kan onze grijzende senior van de PVV alleen maar van dromen.

    2. Wachteres

     Ja, dat nog wel hoor. Maar ik ben blij dat ik niet met hem ben getrouwd.

     1. Beukman

      @’Resje
      Ik ook!

     2. Wachteres

      ????

    3. Jasterke

     wat ’n vraag zeg….voor wie zou dat nodig zijn ?

 10. nick

  Het is voor de normale man niet meer te begrijpen. Het lijkt wel alsof de EU apparatsjiks bezig zijn met operatie “Kamikaze”. Zo snel mogelijk de EU volpompen met miljoenen moslims en deze allemaal een dikke uitkering en een mooi huis geven, waarbij iedereen kan op zijn vingers natellen dat dit alleen maar kan leiden tot bloed in de straten, opstanden, burgeroorlogen en diepe armoede.

  De EU ‘weet’ heel goed dat deze volledig andersdenkenden mensen tot een volledig andere cultuur behoren.
  Zij krijgen voorrang op zaken als huisvesting, medische verzorging, rechtskundige bijstand en bovendieneen dikke uitkering. Ok dit gaat dan ten koste van de gewone burger, want deze talloze miljoenen zullen nooit gaan werken en gaan op kosten van de belastingbetaler hun riante leven leiden, hetgeen er voor zal zorgen dat er gigantische belastingverhogingen zullen komen in landen als Duitsland, Nederland en Zweden.

  Dit alles zal leiden tot opstanden onder de autochtone bevolking, tot spanningen en vechtpartijen (uitmondend in burgeroorlogen) tussen aan de ene kant Gutmenschen en immigranten/ allochtonen tegen autochtone inwoners die het niet meer pikken.

  Maar de EU is helemaal niet bezig zichzelf op te heffen zoals velen denken, ze wil met behulp van die vele miljoenen moslims DE LANDEN die deel uitmaken van de EU versneld opheffen.
  De moslims zijn slechts een tool.

  De machtselite is een strijd aan het voeren tegen de wit-westerse bevolking, deze moet van de kaart geveegd worden, en plaatsmaken voor een soort internationale mix van mensen die geen besef van natie en cultuur hebben, die het niks kan schelen door wie ze geregeerd worden als ze maar hun natje en hun droogje krijgen. Dit soort mensen zijn zeer makkelijk te manipuleren en dat is uiteraard het uiteindelijke het doel.

  Zo zal de EU dus de totale macht in de EU landen gaan pakken en dan hebben de moslims hun taak volbracht.

  Wie nu nog niet begrijpt dat wij moedwillig een burgeroorlog worden ingeloods door de policor landveraders in Den Haag en Brussel die wil het niet begrijpen!
  Nederland en de rest van Europa gaat een inktzwarte toekomst tegenmoet.

  http://www.geennieuws.com/2015/09/waarom-wil-de-eu-europa-overspoelen-met-moslims/

  1. Wachteres

   Helemaal eens, Nick. Ik hoop dat GB uit de EU stapt, kan ik daar nog heen.

   Alhoewel …

   1. Patriot

    Mag ik mee ☺️.

  2. Benignus

   Mijn God, wat een deerniswekkende waanzin!

 11. puttertje

  Wachteres ,Prima. Reageer je dan hier ook niet meer ?
  Nick : Wist je dat alle DDS reageerders die tegen vluchtelingen zijn dan tegen de muur gezet worden ?
  De kerken worden in brand gestoken en Wilders uit een vliegtuig gegooid ?
  Man je bent de weg helemaal kwijt. Zoek hulp.

 12. nick

  @Puttertje, ik denk echt dat jij zelf een van de velen bent die de weg kwijt is. Beetje wild om je heen slaan is daar een typerend teken van.

  Daarom, voor al die verdwaasden, plaatste ik hier wederom een tekst die naar mijn mening het lezen en overwegen waard is. Wakker schudden is daarmee mijn doel.

  PS; Als er iemand hulp nodig heeft, dan zijn het wel de gehypnotiseerde gutmenschen die niet zien wat er voor hun ogen gebeurd.

 13. V.K.

  -Prima toch zie wel wat eruit rolt.

  -Vond het laatst ook zeer verhelderend toen bleek dat deze regering zich niet houd aan z’n eigen milieu afspraken wat toch ook een soortement van landverraad is.

 14. Nicky

  @Wachteres, de UK zal ook nog wel lid blijven in dit voortdurende schaakspelletje.
  Of, liever voetbalspel, want er worden nu hopenlijk wel een keer rode kaarten uitgedeeld.

  Ik zou zeggen; “Mag ik van jou van de Rode Kaarten, ‘Het Gelukszoekers Welkom?”
  En geef dan ook maar meteen “Democratie Teloorgang bij Nepvolksvertegenwoordigers.”

  De Britse premier David Cameron heeft opnieuw hervormingen binnen de Europese Unie geopperd om een Brexit – een Brits vertrek uit de EU – te voorkomen. De regering van Cameron wil een ‘rode kaart’-systeem introduceren in de unie.

  David Cameron wil vier concessies van Brussel zodat Groot-Brittannië in de EU kan blijven, schrijft The Telegraph zondag.

  1. Wachteres

   Wat deerniswekkende waanzin is, dat bepaalde mensen niets willen zien.

   Als men kán weten dat het Midden-Oosten een totaal andere cultuur heeft, die in elk opzicht beïnvloed is door een gewelddadige ideologie/godsdienst, die tegen de democratie is, die vrouwen en andersdenkenden onderdrukt en dat op een zeer gewelddadige manier en dan doen alsof er niets aan de hand is, dat is pure waanzin.

   In veel opvangcentra laten de mannen al openlijk zien hoe er gedacht wordt.

   Vrouwen worden bij bosjes verkracht, andersdenkenden worden mishandeld, zelfs met doden tot gevolg, ‘broeders’ gaan elkaar te lijf. Autochtone vrouwen die hulp verlenen worden voor ‘blanke hoer’ en erger uitgescholden en met minachting behandeld.

   De Duitse politiebonden waarschuwen dat er vreselijke toestanden heersen en dat de overheid er weinig of niets tegen doet. En waarom niet?

   Omdat de overheid de schijn wil ophouden dat in ‘de nieuwe multiculturele wereld’ alle mensen met elkaar overweg kunnen.

   En de EU en links willen niet horen, niet zien en ze zwijgen.

   En het zijn bepaald niet enkelen, zoals links en de EU ons willen doen geloven.

   Het angstaanjagende – en heel veel zeggend – is dat deze zeer gewelddadige gedrochten niet linea recta weer worden teruggestuurd naar het land van herkomst – wat de meest logische handeling zou zijn en een verplichting om het eigen volk veilig te stellen – maar dat zij straks de toestemming krijgen om zich hier blijvend te vestigen.

   Dat bepaalde mensen op deze site dit normaal vinden, zegt veel over hun [gebrek aan] intelligentie.

   Maar dat de EU dit normaal vindt, heeft niets te maken met gebrek aan intelligentie, maar puur met zeer kwaadaardig denken ten opzichte van haar land en volk.

   Niets rechtvaardigt hun gedrag om duizenden figuren die, vanwege hun rigide opvattingen, levensgevaarlijk zijn voor onze maatschappij, hier toch binnen te laten en hen zelfs deel te laten uitmaken van onze vrije samenleving.

   ik zeg het steeds en ik zeg het weer: over de EU kan niet slecht genoeg worden gedacht!

 15. Wachteres

  @beetjelinks

  Zo langzamerhand weten we al dat maar een heel klein deel van de instroom echte vluchtelingen zijn.

  Ik ben ervan overtuigd dat de EU deze instroom wil, dat laat zij door haar gedrag zien.

  Zeer gewelddadige figuren hier binnen laten? Absurd!

  Links en de EU haten onze cultuur. Kijk maar eens wie hier altijd voor de islam opkomen en zwijgen als er islamitisch geweld in het nieuws is.

  Als Wilders voor de TTIP is, ben ik het daar helemaal niet mee eens.

  Ik stem alleen maar op die partij omdat er geen andere keus is.

  De islamisering en de EU hebben voor mij prioriteit.

 16. Gielah

  Joram van Klaveren as daarnet bij radio 1 en werd er bevraagd over het voornemen van zijn partij, om de Staat der Nederlanden aan te klagen.
  Rutte heeft namelijk in Brussel beloofd…. zónder toestemming van de burgers, de grenzen open te zetten voor een enorm aantal vreemdelingen, die zich vluchteling noemen, maar van wie het nog maar zeer de vraag is óf zij dat zijn.

  Dat kost smakken geld.. en woonruimte…en zorg… om nog maar te zwijgen van onveiligheid en ongemakken.

  Van Klaveren sprak rustig en had argumenten.
  De interviewers daarentegen MISDROEGEN zich, naar mijn mening.
  Verbijsterd hoorde ik giecheljuffrouw Willemijn Veenhoven hondsbrutaal meneer van Klaveren midden in zijn betoog onderbreken, allerlei verklaringen eisen waarmee hij net bézig was die te geven…. haar stem werd scheller en scheller en ook haar mannelijke collega gedroeg zich als een strenge réchter over van Klaveren… en niét als een verslaggever.

  Kijk… als we nu toch Nederland gaan opschonen, dan moeten we dus ook zo snel mogelijk van dit soort media-indoctrinatie-medewerkers af.

  Zwaar irritant!

 17. Gerard Boerma

  Soapie Bram Moszkowitz welke sinds kort de rol van melkboer Tevje in Anatevka vertolkt heeft het er maar druk mee. Ik wens hem veel succes.

 18. JanKorneeldeWit

  Elke man of vrouw die zich met hand en tand verzet tegen de tsunami van ‘Vluggelingen uit het Avondland’ is mijn vriend en verdient mijn respect. Ingeslapen sukkels en naivelingen van de ooo zo irritante ‘netjes’ cultuur doen mij dagelijks weer ROTFLOL!! In dit land worden keer op keer de verkeerde mensen gedemoniseerd en uitgekosts, laffe hap tegenwoordig die zogenaamde Nederlanders die graag de Europeaan uithangen…..

 19. Wim Vreeswijk

  Interessant idee van Bram !

 20. Seneca

  Baat het niet, dn schaadt het niet!

 21. Wachteres

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/12/coalitie-wil-uitkeringen-en-toeslagen-voor-vluchtelingen-verlagen/?utm_source=email&utm_campaign=nieuwsbrief-20151012&utm_content=Binnenland&utm_term=hoofdartikel

  Coalitie wil uitkeringen en toeslagen voor vluchtelingen verlagen

  De bijstandsuitkering en toeslagen voor vluchtelingen met een verblijfsstatus moeten worden verlaagd. Ze worden vervangen door ‘bijstand in natura’. Dat zijn de regeringspartijen VVD en PvdA vanochtend overeengekomen tijdens hun wekelijkse coalitieoverleg.

  Er komt meer sobere huisvesting, bijvoorbeeld in containerwoningen of leegstaande kantoorpanden.

  Vluchtelingen die daarin komen, hoeven geen huur te betalen, waardoor voor hen de huurtoeslag kan vervallen en de bijstandsuitkering verlaagd kan worden.

  Hierdoor zou op termijn ook de voorrangsregeling voor vluchtelingen bij de toewijzing van sociale huurwoningen moeten vervallen.

 22. Gielah

  Desondanks stond er daarnet nog een mevrouw van het COA te betogen, dat alles in het werk moest worden gesteld om de migranten snél aan werk te helpen.
  Daartoe moeten ze eerst een huis hebben… zei ze.

  Dat klinkt niet of ze al over een jaar terug naar huis gaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.