Na sluiting grens met Kroatië gaat Hongarije nu de grens met Slovenië controleren

Geen categorieokt 17 2015, 19:00
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de grens tussen Hongarije en Kroatië dicht gegooid. Na sluiting van die grens is Slovenië het voornaamste doorsluisland geworden voor Arabische immigranten die naar West-Europa willen verhuizen. Daarom gaat Hongarije de grensovergang met Slovenië vanaf nu controleren.

De grenscontrole gebeurt in het kader van het Schengenakkoord, zei de Hongaarse minister Peter Szijjarto van Buitenlandse Zaken tegen persbureau MIT.

Volgens de minister zijn er aanwijzingen dat vluchtelingen die via Kroatië en Slovenië reizen alsnog bij de Hongaarse grens terechtkomen.

In september werd de grens tussen Hongarije en Servië al op slot gegooid. Dit omdat immigranten toen vooral naar Hongarije kwamen via dat land. Nadat die grens werd gedicht vonden de immigranten echter al snel andere manieren om naar Hongarije te komen - waarna ze voornamelijk afreizen naar Duitsland, maar ook naar Nederland.
In 2015 trokken maar liefst 330.000 vluchtelingen door Hongarije. Dat is een enorm aantal - en de Hongaren zijn er niet blij mee. Daarom willen ze ervoor zorgen dat alle grenzen gecontroleerd worden; het moet wat Hongarije betreft maar eens afgelopen zijn met de instroom van deze onwelkome immigranten.
Hoewel Slovenië geen zin heeft om vluchtelingen op te vangen laat dat land ze wel toe - als ze daarna maar op de trein stappen in de richting van Oostenrijk en Duitsland. Hongarije is daar niet blij mee en vreest dat die vluchtelingen ook naar Hongarije zullen komen, wat geen loze vrees is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten