Nederland krijgt weer een naheffing uit Brussel: €450 miljoen extra aftikken

Nederland heeft opnieuw een forse rekening gekregen van de Europese Unie. Ruim een half miljard moet er bijbetaald worden.

Slecht nieuws voor de Nederlandse staatsfinanciën: opnieuw verdwijnt er meer dan €400 miljoen euro naar Brussel. De EU legt ons land een naheffing op, en vordert op korte termijn honderden euro’s aan Nederlands belastinggeld op:

Nederland moet opnieuw een forse naheffing betalen aan Brussel. Het gaat dit keer om 446 miljoen euro.

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën schrijft dat dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Dijsselbloem had eerder al rekening gehouden met een nieuwe naheffing en daarvoor 612 miljoen euro gereserveerd.

De naheffing komt nu de Nederlandse politiek net bedaard is van het vorige naheffingsverhaal. Eind december heeft Nederland de vorige naheffing betaald, die maar liefst €1,1 miljard euro bedroeg. Naderhand kwam uit dat Nederland zelfs vergeleken met andere EU-lidstaten enorm slaafs was geweest. Ons land voldeed de heffing als eerste, en tekende als één van de weinigen ook geen enkele vorm van protest aan.

Ook nu kan worden verwacht dat het kabinet zich niet zal verzetten tegen de nieuwe Brusselse boete. Zolang Jeroen Dijsselbloem de voorzitter van de Eurogroep is, vindt de Nederlandse regering dat het zelf het goede voorbeeld moet geven en zich niet teveel loopjes met de regels kan permitteren.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. poldi

  Rutte zal wel weer lachend bij het kruisje z’n handtekening plaatsen.

  Wij blijven geld in die bodemloze put storten? Wat een zegen is het lidmaatschap van de EU. NOT. Tijd om er uit te stappen. Nederland wordt compleet leeggezogen. Telkens als het iets beter dreigt te gaan met de Nederlandse economie staat Brussel of het IMF wel weer klaar om middels naheffingen de boel af te romen. Zo vinden we natuurlijk never nooit de weg terug omhoog. Genoeg is genoeg. Trek de stekker er maar uit. Stoppen met dat wangedrocht EU/euro.

 2. john578

  een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen
  dan dooft het licht (hm van randwijk 1909-1966 verzetsmam)

 3. Wim

  Ik las dat de SP het allemaal prima vindt

 4. Spleen

  Ik hoorde dat je moet bijbetalen als het beter gaat met Nederland dan we dachten. Ik hoop daarom ook altijd dat ik meer belasting moet betalen dan ik verwachtte.
  Veel verdienen is veel belasting betalen.

  1. toetssteen

   @Spleen
   Nou is mijn beeldscherm vies omdat de koffie er tegenaan zit.

   Die redenatie is zo bizar! Dus als morgen het laagste belastingtarief met 10% verhoogd wordt, het middelste met 15% en het hoogste met 20%, dan staat u te juichen, want dat betekent dat u meer verdient……. Weet uw baas dat ook? Ik bedoel dat hij u tegelijkertijd een royale opslag geeft, want indien niet, gaat u toch echt royaal minder overhouden.

   1. Spleen

    Ja, meer belasting betalen betekent dat je meer verdient. Ceteris paribus, natuurlijk, maar dat begreep u wel.

    1. toetssteen

     @Spleen
     Belastingverhoging, BTW verhoging en noem de hele rits aan lastenverhogingen maar op, zijn alleen in zoverre van invloed op uw inkomen dat u minder overhoudt. Maar al deze punten hebben natuurlijk niets van doen met wat u meent te verdienen, dat bepaalt uw baas. Krijgt u geen opslag, betekenen die lastenverhogingen dat u minder inkomsten zult genereren, lees: achteruitgang.

     1. Spleen

      Volgens mij begrijpen we elkaar niet goed. Het enig dat ik zeg is dat iemand die een hoog inkomen heeft meer belasting betaalt. Daarom hoop ik dat ik volgend jaar meer belasting mag betalen.

      Ik betaal trouwens graag belasting. Er worden met mijn belastinggeld prachtige dingen gedaan: bed, bad en brood voor nooddruftigen, snelwegen waarop je lekker snel kan doorjakkeren, gezellige televisieprogramma’s en wat niet al.

      Ik vraag me wel eens af: waar hebben wij het aan verdiend?

     2. toetssteen

      @Spleen
      Tuurijk, meer belasting betalen is goed voor de economie. Kunt u me even een voorbeeld geven waar dat ooit werkte? Normaliter is het zo dat in staten waar de belasting laag is de economie beter draait omdat er meer uitgegeven kan worden.

     3. toetssteen

      @Spleen
      Nog meer amusante zaken te melden om u volstrekt belachelijk te maken? Weet u Spleen uw mooie dingen worden opgehoest door mensen die twee keer modaal verdienen en nu meer en meer af worden geknepen! Pay/pay/pay Hoe lang denkt u dat die plezierboot vaart? Juist ja net zoals de Titanic.

      Nite lui, al weer veel te laat.

   2. Wachteres

    O help, is Simon weer aanwezig? Er bestaat maar één die zo kan redeneren.

    1. Terzo

     Inderdaad, Interim Wim, de serviele EU knecht…..

  2. Nog1

   Ik betaal ook graag belasting. Wel het liefst via mijn loonstrookje ipv indirect via de BTW.

   Ik vind het een teken van patriotisme. Wie echt iets voor zijn volk over heeft, mekkert hier niet over. Alleen mensen die zichzelf belangrijker vinden dan hun land doen dat.

   1. Stanly2000

    Wat een onzin!

 5. poldi

  Dat heb met zo’n minister met twee petten, heel slim van Brussel. Hoe kan dat Of je komt op voor je eigen land of voor dat wan gedrocht van de EU. Nou dat is dan wel voor het laatste. Er is geen geld voor onze ouderen en zieken.
  Maar voor de gelukzoekers zijn er maar zo miljarden. En het CBS rekent wel zo dat we alijd een naheffing krijgen. De hard werkende Nederlander wordt tot op het bot kaal geplukt. Enkel voor hun zelf om straks maar een goed baantje te bemachtigen in Brussel Zie Fransje Timmermans.

 6. poldi

  Maak niet uit hoor Dijsselbloem. Er kan vast nog wel wat meer bezuinigd worden op de zorg en de oudjes. Gelukkig is er voor de gelukzoekers voldoende geld. Er wordt voor dit jar zelfs zomaar 1 miljard te voorschijn getoverd en volgend jaar meer dan het dubbele.. Natuurlijk weet iedereen dat die 1 miljard er 5 miljard gaan worden en die zal op een gegeven moment ook wel weer ergens op bezuinigd worden. Waarschijnlijk de zorg en de oudjes.

 7. poldi

  Polen heeft vanaf 2004 – ieder jaar 10 miljard euro ondersteuning gekregen vanuit Brussel.
  Wij betalen elk jaar miljarden aan Brussel…. en zo worden wij helemaal leeggezogen door de Bende van Brussel.
  Dijsselbloem doet vrolijk mee met deze club.
  Over 1,5 jaar vertrekt hij naar Brussel – de lelijke boef.

 8. toetssteen

  Herinnert u zich deze Pinokkio nog toen hij glashard stond te liegen tegen Teun van Dijck inzake eennaheffing die er achteraf gewoon kwam en nu doet de Brusselse roofridder het nog maar eens.
  Leuk die nieuwe rekenmethode, het heet hoe reken ik me rijk.

 9. Daniel

  Altijd worden de ouderen de dupe. De ouderen zijn een willig melkkoetje voor onze ‘geliefde roverheid.’

  De ouderen kunnen alleen bij verkiezingen een vuist maken.
  En dat zal de overheid de eerstvolgende keer gaan merken. Voor het eerst gaan vele ouderen naar de PVV.

  Ze werpen hun incontinentie luiers af, doen hun kunstgebit in, een waslapje over het gezicht en op weg naar het stemlokaal.

  Een slagveld voor de klassieke regeringspartijen, een bloedbad, een ramp voor de PvdA, VVD en de andere partijen.
  Als de kruitdampen zijn opgetrokken zal Geert zegevierend op alle voorpagina’s staan. De media kunnen er niet meer om heen…., Geert is de grootste!!!

  En op die dag beging het nieuwe Nederland te ontstaan, een Nederland wat lijkt op die goede oude tijd. Geen vreemdeling zal zich nog welkom voelen in dat nieuwe land. Eigen volk eerst en eerbied voor de ouderen die zo hard gewerkt hebben en altijd gul hun belasting hebben betaald. Dan is er weer hoop voor de kinderen en kleinkinderen van de ouderen die nu zo gemeen weggezet worden door onze regering.

  Verkiezing kom, Geert kom, vreemdeling en vluchteling ga!!!! Landverraders ga!!
  U bent niet welkom in de herberg die Nederland heet.
  Al te goed is buurman ’s gek.

  1. Nog1

   Het is net omgekeerd; er is geen leeftijdsgroep in Nederland zo rijk en vermogend als de ouderen. Deze situatie wordt betaald door een steeds kleinere groep jongeren.

   1. Stanly2000

    Onzin!!

   2. toetssteen

    @Nog1
    Beetje de weg kwijt? Als je dertig jaar lang keurig je hypotheek hebt afgelost en nu naast een AOW (haha hadden ze ook al beetje vooruitgeschoven dus menigeen kon lekker afzien), mogen ze nu genieten wat ze in hebben gelegd en dat ze alleen de vaste lasten hoeven op hoven te hoesten alwaar ze op hebben geanticipeerd.
    Kras toch op dat jongeren dat betalen raar portret! De jongeren gaan betalen voor uw feestgangers, de cultuurverrijkers. Nou succes ermee!

 10. Pimsch

  Zo snel mogelijk betalen, Dijsselbloem. Anders kun je je carriere in Brussel wel vergeten.
  En stuur iedere belastingbetaler een kerstkaart met een hartelijk bedankje.

 11. Nog1

  Het is geen naheffing, het is de heffing.

  Het systeem werkt zo dat je eerst een voorschot betaald op basis van een schatting over de toekomst. Vervolgens wordt er afgerekend als die toekomst het verleden is geworden.

  Overigens weten we dit al lang en de regering heeft meer dan 600 miljoen klaarliggen hiervoor. Eigenlijk is dit dus geen tegenvaller maar een meevaller; de heffing is nl 200 miljoen lager dan verwacht.

  1. toetssteen

   Ik weiger het hele stuk nog eens in te tikken. Het is wel leuk geweest. Hops maar achter Nog1 aan en zijn onzin. Uiteindelijk trekken de EU, de banken en de misdaad aan het langste eind en Jan en Mien zijn de sukkels die het gelag betalen.

 12. Wachteres

  ww.telegraph.co.uk/finance/economics/11946412/Defiant-Portugal-shatters-the-eurozones-political-complacency.html

  Hoera, Portugal rebelleert en weigert verder te bezuinigen.

  Meer, meer ,meer verzet!

  1. toetssteen

   @Wachteres
   Vrij logisch als het toch zinloos is. Uit die EU, massaal en weer gewoon handel drijven. Kan die Brusselse geldverslindend en albedillen kliek worden opgeheven.

 13. nick

  Van de daken schreeuwen helpt niet, niemand luistert, niemand snapt wat ze aan het doen zijn, de EU monsters. En onze zg. de politici staan totaal machteloos toe te kijken hoe de EU ons land langzaam meer heel zeker en zeer zelfgenoegzaam aan het afbreken is.

  Heeft iemand begrepen wat deze actie betekend voor ons land?? Geen reacties slecht een item in het zg nieuws. Maar het betekend echt heel veel!! En kost ons nog veel meer!! En wij maar zuchten onder de zg verplichte afdrachten die die zelfde misdadige EU ons oplegt. Wanneer worden we nu eens wakker…

  “Maar, toen sloeg het noodlot toe:

  De Deense EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) heeft afgelopen woensdag de Nederlandse economie zwaar beschadigd. Op een speciale persconferentie maakte zij bekend dat de Nederlandse Belastingdienst de Amerikaanse koffieketen Starbucks een te lage aanslag voor de vennootschapsbelasting heeft opgelegd.

  Op basis van internationaal omstreden berekeningen van haar Europese ambtenaren zou de koffiegigant een voordeel hebben genoten van €20 miljoen tot €30 miljoen.

  Het gevolg hiervan voor ons land dient niet onderschat te worden want:

  Maar door het optreden van Vestager is de schade aan ons (fiscale) vestigingsklimaat al aangericht. Internationale bedrijven houden van belastingzekerheid en willen niet op een schadelijke manier in de publiciteit komen. Nederland bood die garantie en is mede daardoor een aantrekkelijk vestigingsland voor internationale bedrijven geworden. Die garantie zijn ze nu kwijt en dat gaat ons hoe dan ook bedrijven en banen kosten.

  Brussel geeft hiermee in feite Nederland een enorme economische dreun en er is helemaal niets wat Den Haag er tegen kan doen. Ja, een of andere beroepsprocedure opstarten die jaren gaat duren, maar niet het probleem zal oplossen want eigenlijk is het kwaad al geschied.

  En zo mogen wij als soeverein land miljarden Euro’s betalen, krijgen wij dankzij het vrije reizen en ontbreken van buitengrenzen als dank hiervoor een stroom vluchtelingen op de stoep en als klap op de vuurpijl deelt Brussel nog even een economische dreun uit aan ons land.
  Goed gedaan Pechtold, Rutte en Samson. De Rothschilds is blij en zal jullie ruimschoots belonen. Zorg er alleen wel voor dat je tijdig bent vertrokken voordat de bevolking echt in de smiezen heeft wat jullie ze hebben aangedaan.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.