NFL-atleten staan bekend als hardhandig en agressief. Maar deze ster heeft 145 huizen weggegeven

Geen categorieokt 14 2015, 13:00
NFL-atleten - dat zijn American Football sterren - staan bekend als bijzonder agressief, hardhandig en zelfs egoïstisch. 'Hun wereldje draait om zichzelf,' is hun reputatie.
Hoewel dat in veel gevallen klopt, is dat lang niet altijd zo. Ontmoet Warrick Dunn, een voormalige running back in de NFL. Een running back bevindt zich normaal gesproken in de nabijheid van de quarterback, dat is de speler die de bal naar teamgenoten gooit. Met grote regelmatig geeft de QB de bal aan de running back, die er vervolgens mee aan de haal moet. Dat betekent: rennen.
En dan niet zomaar rennen, maar rennen door een haag van mannen van 100 kilo of meer die allemaal hun best doen om je op daadwerkelijk van de aardbodem te vegen.
Zie deze video om een beeld te krijgen van deze menselijke bulldozers:
Tijdens zijn actieve carriere was Warrick Dunn dus zo'n speler: een man die met gevaar voor eigen leven - bijna letterlijk - door de verdediging stormde van de tegenstander en zijn team op die manier punten bezorgde.
Hoewel Dunn zijn sportleven bijzonder serieus nam, stelde hij zijn leven uiteindelijk ten dienste van iets anders: vreemden. Let wel: vreemde gezinnen, en dan specifiek voor gezinnen met maar één ouder.
In 1997 zette deze atleet de Warrick Dunn Charities op. De organisatie was van plan om éénoudergezinnen gratis en voor niets een huis te bezorgen. Hoewel zoiets bakken met geld kost, vond Dunn het dat allemaal meer dan waard. Het gevolg?
Onlangs meldde Dunn dat zijn stichting maar liefst 145 huizen heeft weggegeven aan dergelijke gezinnen.
https://twitter.com/WDCharities/status/649622945099198464
Hier zijn andere foto's waaruit blijkt dat Dunn echt geweldig werk doet:
https://twitter.com/WarrickDunn/status/530794754016313345
https://twitter.com/WarrickDunn/status/501814965792436224
Het mooiste van dit alles? Dunn doet dit werk niet om zichzelf een goede reputatie te bezorgen, maar om zijn moeder - Betty Smothers - te eren. Deze vrouw was een politieagente die in 1993 vermoord werd bij een gewapende overval. Betty was een agente die echt in haar baan geloofde; en ze geloofde niet alleen in haar werk, maar ook in haar gemeenschap. Zo wilde ze mensen graag een tweede kans geven als ze daartoe in staat was.
Toen ze in 1987 een jongen arresteerde wegens winkeldiefstal - hij heette Kevan Brumfield - begreep dat hij een bijzonder zwaar leven had gehad. Ze vertelde hem dat ze hem de kans zou geven om zijn leven op de rails te krijgen: ze liet hem gaan. Het gevolg? Zes jaar later pleegde hij een overval waarbij hij Betty doodschoot. Betty verloor die dag haar leven, Warrick Dunn zijn moeder.
Screen Shot 2015-10-14 at 13.14.14
Hoewel Dunn daar cynisch door had kunnen worden koos hij een heel ander pad - een beslissing waar zijn moeder ongetwijfeld trots op zou zijn geweest: hij besloot zich namelijk in te zetten voor zijn gemeenschap, en dat door single moeders te helpen; vrouwen die weinig hebben, van niemand op aan kunnen, en het bijzonder lastig hebben om voor hun eigen gezin te zorgen. Warricks moeder was zelf zo'n vrouw: een single moeder met maar liefst zes kinderen.
In de video hieronder legt Warrick uit waarom hij dat werk doet... en welke impact de dood van zijn moeder op hem had.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten