Oostenrijk is de vluchtelingen zat en gaat een hek bouwen bij de Sloveense grens

CSZXGw2UcAE1geU.png large
Foto: Screenshot ORF

Na betrekkelijk groot succes in Hongarije, heeft ook buurland Oostenrijk de smaak te pakken. Een hek om het land om de vluchtelingen te stoppen.

Enkele weken geleden heeft premier Orban van Hongarije opdracht gegeven tot het bouwen van een groot hek aan de oostgrens van het Midden-Europese land. Sindsdien komen er nog maar weinig vluchtelingen het land van de goulash en de muziekfestivals binnen.

De trend is vandaag ook overgewaaid naar buurland Oostenrijk, zo blijkt vandaag:

Oostenrijk gaat een hek neerzetten bij de grensovergang met Slovenië, heeft minister Mikl-Leitner van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Het hek biedt volgens haar de mogelijkheid om de toestroom van vluchtelingen ordelijk te laten verlopen.

Dagelijks komen bij Spielfeld duizenden vluchtelingen vanuit Slovenië Oostenrijk binnen. Verreweg de meesten van hen zijn op weg naar Duitsland.

De openbaring is opmerkelijk, want Mikl-Leitner ontkende gisteren nog dat een hek zou worden neergezet. Alhoewel het voor omwonenden duidelijk was dat er iets neergezet zou gaan worden, sprak de bewindsvrouw over “technische bouwmaatregelen,” maar moest vandaag toch toegeven dat het “natuurlijk” ook over een hek ging.

Het hek moet een kilometerslange versperring vormen voor vluchtelingen die met tienduizenden tegelijkertijd het bergrijke Oostenrijk willen doorkruisen op weg naar – meestal – Duitsland.

De oppositie is laaiend. Ze vinden dat de bewindslieden de oren hebben laten hangen naar de autocratische buurpremier Orban, en verwijten de Oostenrijkse regering en Mikl-Leitner in het bijzonder daarom dat ze voor een “orbanisering” van het Alpenland zorgen.

De regering trekt zich van die verwijten voorlopig niets aan, en bouwt verder aan een muur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Binnen Europa gaan bij de regeringen van sommige landen eindelijk de ogen open, het gevolg zal zijn dat vrijwel alle gelukzoekers/vluchtelingen in de verzamelputjes van Europa terecht zullen komen, te weten Duitsland en Nederland.

 2.   

  Ja… Halbe Zijlstra probeerde wat stemmen van de PVV terug te winnen door iets over ´sobere opvang´ te mompelen… wat hem…. als we het geloven mogen… ( want niemand heeft een foto ervan gezien…..)
  meteen een kógelbrief opleverde.
  Hij moest eens weten hóe groot de VVD zou worden als hij vannácht nog alle bouwvakkers en soldaten tesamen aan het werk zou zetten om een muur om Nederland heen te bouwen.

  En het fijne zou zijn: voor de mensen, die na degelijke controle bij de dan weer wél in werking zijnde grensposten, échte vluchtelingen blijken te zijn, christenen en Yezidi’s en nog een aantal anderen…..
  (… en niet een stroom van rijke stinkerds uit het nog helemaal niet zo onveilige centrum van Damascus…. die nú hier hun opwachting komen maken…),
  hóef je dan niet eens sobere opvangtoestanden te maken.
  Die kun je dan normáál, góed opvangen!

  1.   

   U verwoordt het zo treffend en zo waar, beste Gielah, vluchtelingen zijn nooit moslims, dat zijn altijd rijke stinkerds uit Damascus, of terroristen die in opdracht van ISIS Europa willen bezetten dan wel testosteron-bommen die strak staan van geilheid en slechts gedreven worden door de begeerte roomblanke vrouwen en meisjes te onteren.

   U durft stoutmoedig de waarheid te benoemen en daarvoor verdient u hulde!

 3.   

  De eens zo gevreesde leeuw keek vanachter de tralies naar de menigte in het dierenpark en dacht: “Het is maar goed dat al die mensen zijn buitengesloten.”

  1.   

   Wouters
   Weet u wat het is met socialisten? U raakt er uw geld aan kwijt en daarna stort uw dierenrijk in.

 4.   

  Waarom geen mijnenvelden plaatsen…..dit loopt uit de klauwen….wat de ziener Nostradamus al voorspelde…

  1.   

   Net zoals vroeger in de DDR. Muren, hekwerk, veel prikkeldraad, gevaarlijke honden, torens met soldaten die gelijk met scherp schieten op alles wat beweegt.
   Aanpakken die teringzooi. En vooral landmijnen tussen de grenzen met Duitsland en België. Het kan niet langer wachten Geah.
   Een tiental doden en de vluchtelingenstroom laat Nederlands links liggen. Hahaha…door maatregelen van rechts laten de vluchtelingen ons links liggen.

   Maar dat durft alleen de PVV, de anderen kijken weg.
   Wie begon er over schieten op knieschijven van Marokkanen in het stadion van NAC? Juist de PVV.
   Voor harde maatregelen moet je bij de PVV zijn.

   1.   

    Gebrek aan argumenten en dan gaan we maar een beetje ouwehoeren?

    Leuk hoor!

 5.   

  Kijk het aan, de trollen komen uit de kast. Dank u Daniel om uw coming out nog even wat kracht bij te zetten.

  1.   

   Dat is de nieuwste strategie van het collectief.
   Zwakke pogingen doen om sarcastisch over te komen en dan … veinzend….de PVV gelijk geven.
   Mij boeit het niet meer.
   Ze doen maar.

   Wat wel veelzeggend is: ze doen ineens allemaal hetzelfde!
   Sarcasme veinzen en psalmversjes voordragen.

   De site ‘uitingsvrij’… die over de jaren heen tientallen pagina’s over de übertrol en zijn vage vazallen opgeslagen heeft… (of was het er toch één?….) heeft nu tenminste weer iets om te kopiëren.

   1.   

    @Gielah
    Yep, het valt wel op. Lijkt wel een ouder 78 toeren met hangers ;).

    Ach, ik ben een agnost, maar ken de bijbel erg goed en zeker wat in Daniel staat en de Openbaringen zie ik in rap tempo naderen. Ik leg dat uit als: Daniël had kennis van alle koninkrijken die al ten onder waren gegaan aan hetzelfde. Waar, dat bewijst de geschiedenis. Openbaringen: zelfde. De mens lijkt het maar niet te willen leren. Mengen van volkeren kan heel goed, maar dan moet de wens zijn om te integreren. Indien niet, moet de kudde deze figuren buiten de stadspoort zetten.

    1.   

     @ Toetssteen.-
     Ja… ik snap helemaal wat u schrijft.
     Het probleem is echter, dat dit tot het vástgestelde scenario behoort, want het is profetie… voorzegging van wat vastligt.
     Er kómt dus vroeg of laat een rijk, waarin keihard en zacht als leem vermengd zal zijn… zonder echte kracht en samenhang dus… en als los zand van niet-te-vermengen mensen en culturen aan elkaar hangend….
     en dat werd ons al in 500 voor Christus als het allerlaatste door mensen opgezette en geregeerde wereldrijk beschreven.
     Er vált dan dus weinig buiten de poort te zetten!
     Ten eerste omdat er al nu teveel BINNEN die poort zijn… en daar nog dagelijks binnenkomen, zelfs nog afgezien van die vermaledijde gezinshereniging, die de aantallen nog minstens zal verviervoudigen.

     Ten tweede gaat het om wat er daarop volgt.
     Na dat rijk, waar ( zie Openbaringen) weinig of geen vrijheid meer in gevonden zal worden, maar wel een hoop vervolgingen en onthoofdingen ( islamitische folklore),
     komt er een rijk dat in beeldtaal beschreven wordt als een steen, door geen mensenhand aangeraakt, die van een berg af komt rollen en die héél de wereld vervult.
     Dát wordt het Rijk van vrede… oftewel het Duizendjarig vrederijk.
     Dat is nog niet het éinddoel, maar een tijd waarin het doen van kwaad niet meer toegestaan is… zelfs niet mogelijk.
     De mensheid wordt getoond hoe het de bedóeling was… en hoe het ook kan…. en hoe het uiteindelijk BLIJVEN zal.
     Pas na die duizend jaar vrede.. opgelegde vrede… in een niet door mensen geregeerd rijk, kan een ieder alsnog kiezen waarheen hij wil… en zelfs dán… nadát ze een leven onder rechtvaardig bestuur hebben leren kennen…. zullen nog steeds hopen mensen voor kwaad en onrecht kiezen, want wat er in zit, dat gaat er niet zomaar uit.

     Maar ik bedoel maar te zeggen: als het vrederijk enkel te bereiken is VIA en ná de grote verdrukking,
     oftewel het rijk van de antichrist…
     een soort samenballing van alle onrechtregimes die er hiervóór waren….
     en dat ook trékken zal hebben van al die voorgaande rijken…
     dan zie ik dat ‘eruit zetten’ dus nog niet gebeuren,
     want het rijk van ijzer en leem, dat onsamenhangende rijk,
     MOEST er duidelijk komen.

     We leven dan dus anno nu in ( of bijna in…) een culminatie van het onrecht van alle eeuwen voor ons.
     Een groot deel van de mensen ( denk aan de politiek en de media) kán dan niet eens meer waarheid zien of erkennen..
     ( er staat: God geeft hen een leugengeest, omdát zij geen liefde tot de waarheid gehad hebben… een soort: jullie je zin…. en oogst nu maar wat je gezaaid hebt…)
     en uiteindelijk stort alles… de economie én de valse kerk(en), die al die onrecht- wereldrijken steeds gesteund hebben,
     op één dag in elkaar.
     Staat in Openbaring 18.

     1.   

      U heeft weer volkomen gelijk, Gielah, die vermaledijde gewoonte van vluchtelingen om hun gezinnen te willen herenigen is werk van de Duivel en dient met alle kracht die in ons is te worden bestreden.

 6.   

  http://www.pi-news.net/2015/10/lage-an-oesterreichs-grenzen-ausser-kontrolle/#more-488505

  Lage an Österreichs Grenzen außer Kontrolle

  Bekijk de filmpjes eens. Lange rijen van tienduizenden mensen. DRAMATISCH!

  Dit heeft de misdadige EU op haar geweten. Zoiets had NOOIT mogen gebeuren.

  Mensen worden misbruikt om de EU te ‘multiculturaliseren’.

 7.   

  http://www.express.be/joker/nl/platdujour/syrie-illegale-diplomas-voor-legale-immigratie/216563.htm

  Syrië: Illegale diploma’s voor legale immigratie

  Elke dag opnieuw worden in Syrië honderden valse universiteitsdiploma’s verkocht voor prijzen die tussen de 270 en 630 euro liggen. Voor die prijs krijgen ‘klanten’ een getuigschrift en vijf vertaalde en gecertifieerde kopieën. Omdat een universitair diploma de potentiële migratie en de kans om zich over de verschilende landsgrenzen te bewegen vergemakkelijkt, proberen vele Syriërs een papier in handen te krijgen dat moet bewijzen dat ze een opleiding hebben genoten.

  Gelukkig zijn de binnenkomers wel goed opgeleid …

 8.   

  http://www.theguardian.com/world/2015/oct/29/refugees-refusing-leave-bus-too-cold-sweden-removed

  “Vluchtelingen” in Zweden weigeren de bus te verlaten. Het is te koud en de omgeving staat hen niet aan. Ze willen naar een stad of naar Duitsland worden gebracht.

  In Duitsland las ik dezelfde eisen van deze zielige mensen.

  Hun gedrag zal wel met een trauma te maken hebben.

 9.   

  “Vluchtelingen” hè? Ik wist niet dat Slovenië zo’n gevaarlijk land was…!

  En dan die gevreesde “Orbanisering van het land” – stel je voor dat je een land krijgt waar migranten bij de grens worden gecontroleerd! Zó ouderwets.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!