Peilingen: Geert Wilders blijft records verpletteren en maakt de PVV nóg groter

geertwilders
Foto: Screenshot NOS

Electoraal gezien is de PVV absoluut onverslaanbaar dezer dagen.

Een nieuwe week, een nieuwe peiling, een nieuwe virtuele monsterscore voor de PVV. Vorige week behaalde Geert Wilders met zijn partij al de hoogste score allertijden in de peilingen van Maurice de Hond, en deze week weet de immigratiekritische partij dat nog eens te verbeteren. De PVV staat nu op 37 zetels; dat zijn er twee meer dan vorige week. Die twee zetels komen van de Partij voor de Dieren, en de VVD. Beide partijen moeten er eentje inleveren:

peilingen18102015

De VVD is daarmee weer terug op 19 zetels; een stand die ze niet meer hebben behaald sinds de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen eerder dit jaar. De liberalen wisten zich toen uit de electorale penarie te helpen door premier Rutte tijdens een verkiezingsdebat als enige van de partijleiders te laten verkondigen dat wat hem betreft naar Syrië uitgereisde jihadisten beter daar konden sterven dan dat ze terugkeerden naar Nederland. Geert Wilders had dat debat afgezegd, waarna alle schijnwerpers op Rutte gericht stonden.

Een dergelijk moment lijkt nu ook gekomen voor de PVV. De partij verkondigt (op VNL na) als enige dat de grenzen dicht moeten, vrijwel alle vluchtelingen teruggestuurd moeten worden en de mega-azc’s die nu in allerlei dorpen verrijzen nooit hadden mogen verschijnen.

Maurice de Hond laat ook een merkwaardige kentering zien in de vertrouwenscijfers van Geert Wilders, zeker ten opzichte van die van Rutte:

De stijging van de PVV is ook te zien aan de vertrouwensscores van Wilders in relatie tot die van Rutte. Terwijl bij de vertrouwensscore Rutte altijd –een stuk- hoger scoorde dan Wilders, is dat nu ook niet het geval. Een half jaar geleden scoorde Rutte nog 4,5 en Wilders 3,6. Dat is nu resp. 3,9 en 4,2.

Rutte scoorde in april nog een vertrouwenscijfer van 5,9 bij de VVD-kiezers uit 2012, Wilders 3,7. Nu staat Rutte op 4,8 en Wilders 5,0 bij deze VVD-stemmers uit 2012.

Inmiddels duurt de PVV-opmars in de peilingen al weer maanden. Of het plafond inmiddels al in zicht is, is ook niet duidelijk. De PVV blijft immers electoraal record op record breken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

94 reacties

 1.   

  Benieuwd wat voor luchtfietserij de VVD nu weer gaat verzinnen om de hete adem in de nek van Wilders te ontlopen, die versobering leugen voor asielzoekers heeft niet echt geholpen wat zij samen met de PVDA de wereld in dachten te helpen.

  1.   

   Die versobering leugen van de VVD werd dan ook gelijk door Wilders doorgeprikt.

   1.   

    Gebakken lucht is wat G.W. verkondigt.Kan zijn kreten nooit onderbouwen en dus blijven het kreten. Net als bij A.H.

    1.   

     @heidemantsje
     Ik meen op te moeten merken dat de relevantie ontbreekt in uw nogal onzinnige one-liner.

 2.   

  Zeven-en-dertig zetels voor de PVV. Nou ja, 37 zetels voor Geert Wilders, en hij heeft ze niet gestolen.
  De vluchtelingencrisis blijft nog jaren duren, dus is het logisch dat Geert blijft groeien in de peilingen. Dat biedt perspectief voor een hoofdrol voor Geert Wilders in de uitvoerende macht. als God het wil.

  Maar regeren deed hij niet, want tussen droom en daad
  staan wetten in de weg en praktische bezwaren,
  en ook weemoedigheid, die niemand kan verklaren,
  en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat.

  Zo gingen jaren heen. De kiezers werden groot
  en zagen dat de man die zij hun vader heetten,
  bewegingloos en zwijgend bij het vuur gezeten,
  een godvergeten en vervaarlijke aanblik bood.

  Vreemd dat ik bij Geert Wilders steeds aan Willem Elsschot (1882-1960) moet denken.

  Geert Wilders, de beste Minister President die we nooit gehad hebben, noch zullen krijgen.

  Mijn mening is dat de hoogte van de bijstandsuitkeringen en de vele toeslagen de bron is van veel onvrede in Nederland.
  Daarom willen velen niet werken, zuigt het immigranten aan, en de gütmensch zorgt voor de voedselbanken en soep op zondag.
  En de slecht geïnfomeerde rechtse mensen bleren over de schande dat er voedselbanken noodzakelijk zijn. Ja, als de uitkeringsgerechtigden hun uitkering aan tabak en bier uitgeven…..

  Maar ik wacht op Geert Wilders zijn uitspraak dat de uitkeringen drastisch omlaag moeten.
  Maar dat is niet populair…….nee, maar wel noodzakelijk en dat weet Geert ook.
  Waarom horen wij hem daar niet over? Durft hij dat niet aan omdat dat kiezers kost?

  De hoogte van de bijstand is de bron van heel veel ongenoegen en immigratie.

  1.   

   Wat ik niet begrijp Daniel is dat deze asielzoekers/gelukzoekers/vluchtelingen direct maar geld (bijstand of wat dan ook), een huis, zorg etc. krijgen terwijl je toch van alle ambtenaren hier zou verwachten dat ze eerst eens uitzoeken of die mensen zelf geld hebben om alles te betalen. Ze zijn gevlucht zeggen ze, maar aan hun kleding en gadgets te zien hebben ze een goed leventje gehad in het land van herkomst. Je gaat mij niet vertellen dat ze daar geen bankrekening, bezit van huis(en) of wat nog meer niet zouden hebben! Van mij zouden ze hier onderdak krijgen en een paar tientjes voorschot per week. En als dus blijkt dat ze zelf vermogend zijn dan hopla alles direct terugbetalen. Bij bijstandsaanvragers hier in Nederland doet men dit toch ook of geldt voor hen iets anders (grondwet artikel 1).

   1.   

    Ze hadden daar een goed leventje beste Kuifje. U weet zelf hoe Syrie qua infrastructuur er nu bijstaat aan kapotte woningen,gebrek aan schoon water en elektriciteit. En het geld dat op hun rekeningen zouden moeten gaan staan is waarschijnlijk nu geblokkeerd en in het beheer gekomen van de staat voor eigen behoeftes en om hun voorraad aan wapens op peil te houden.

    1.   

     Nou van Urk dan moet u mij eens uitleggen hoe die mensen aan zo’n dure en mooie kleding zijn gekomen? En ze komen hier binnen met die kleding die er schoon uitziet. Zouden ze die dan met de hand gewassen hebben of met machines? De infrastructuur kapot? Ja in bepaalde gebieden, maar deze mensen komen allemaal uit – zeggen ze zelf – kampen in Turkije. Daar woonden ze al een flink tijdje hoor. En bankrekening geblokkeerd? Vertel u weet meer! Zo te zien konden ze nog altijd gebruik ervan maken want hoe betaal je anders een internetabbonnement voor je iPhone? Doe je dit dan met cash geld? Laat u toch geen rad voor ogen draaien.

     1.   

      Tja, dat snap ik ook niet beste Kuifje. Maar onze linkse guthmensch zorgen namelijk ervoor dat die “vluchtelingen” onderweg naar hun bestemming niets tekort komen. Dus in die richting moet u het gaan zoeken.

  2.   

   citaat “Maar ik wacht op Geert Wilders zijn uitspraak dat de uitkeringen drastisch omlaag moeten.
   Maar dat is niet populair…….nee, maar wel noodzakelijk en dat weet Geert ook.
   Waarom horen wij hem daar niet over? Durft hij dat niet aan omdat dat kiezers kost?”.

   en ik wacht op gelijke voorstellen van de huidige regentenkliek , en partijen die al ruim 40 jaar het zeggenschap hebben , en wat hoor ik van hen ?, dat uitkeringen naar het buitenland gewoon door gaan (middels duistere verdragen in het verleden ), dat uitkeringen aan de gelukszoekers gewoon door gaan , dat er voor de gelukszoeker royale subsidies beschikbaar zijn en moeten blijven .

   en wat hoor ik Wilders zeggen, dat dit gespot moet worden !, en ja de linkerhelft in onze samenleving is hier op tegen , en willen meer geven aan de gelukszoeker .

   als dat niet zo zijn zou , dan was er geen probleem met de uitkeringen , en dat zijn wel de gevestigde partijen van jaren (tientallen jaren) terug , die meer en meer uit willen geven aan de gelukszoekers binnen onze samenleving .

   en de tekorten weg halen bij de werkman/vrouw, bejaarde, gehandicapte , en hulpbehoevende .

   afin omdat Wilders tegen dit linkse sociaal beleid van de afgelopen tientallen decennia is , gaan de ogen van de Nederlanders, beetje bij beetje verder open , en geven zij nu virtueel hun stem aan Wilders.

   1.   

    Dat onze regering ook de bijstand hoog houdt ben ik helemaal met je eens. Maar Geert doet het ook niet.

    1.   

     @Daniël
     Wilder pleit voor een kleine overheid, lage belastingen. Als dat keihard door wordt gevoerd, worden producten goedkoper omdat de loonlasten zullen dalen en dan kunnen de uitkeringen drastisch omlaag zonder dat iemand daar iets van merkt.
     Nou ja, er zal minder geld naar het buitenland kunnen worden gestuurd. Win/win.

     1.   

      Dat niet alleen hij wil de toegang tot uitkeringen beperkingen zoals eerst vijf tot tien jaar hebben gewerkt voor Immigranten voordat zij aanspraak kunnen maken op sociale voorzieningen. Wat maakt dat je enkel hen zal trekken die inderdaad iets kunnen toevoegen, gevormd naar Canadees of Australisch model.

 3.   

  Zolang de grenzen open blijven en de Noord Europese landen de immigranten blijven pamperen met ruime sociale voorzieningen, huizen en uitkeringen zullen de immigranten op de honingpot blijven afkomen die in Noord Europa staat.

  Maar deze simpele feiten schijnen de politici (behalve de PVV!) niet te (willen) begrijpen.

  Daarentegen voert de Hongaarse regering een beleid dat gekenmerkt word door gezond verstand…..iets wat de West Europese leiders ontbreekt.

  Visegrad-landen herstellen orde en rust in Midden-Europa
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2015/10/Visegrad-landen-herstellen-orde-en-rust-in-Midden-Europa-2703940W/?masterpageid=158493

  1.   

   @Bromsnor

   http://curiales.nl/2015/10/16/burgeroorlog-europa-oorlog/

   Mag hopen dat er een aantal landen zijn die a.s.a.p. het Hongaarse voorbeeld zullen volgen.

   1.   

    Inderdaad toetssteen. Westerse burgers raken steeds meer gefrustreerd vooral bij de Duitsers die met een stijging van zinloos geweld te maken krijgen o.a. verkrachting,steekpartijen,geweldpleging en diefstal. Dat een Duits politica op straat neergestoken werd door een burger die zijn land diep ziet afglijden en daarom de weg is kwijtgeraakt bewijst al meer dan genoeg dat Merkel zelf de oorzaak is van deze geweldpleging op een politica dankzij haar domme willkommen beleid.

 4.   

  .
  Wat valt ons nog te doen, als alles is mislukt
  om U ( Onszelf ) voor wat ons wacht te interesseren ?
  àl ’t daag’lijks signaleren steeds weer heeft gefaald
  .
  omdat U (ons Volk dus) van eerdere fouten niet wil leren ?
  zodat steeds opnieuw dezelfde rekening wordt betaald…
  en “Boer zoekt vrouw” toch beter blijft presteren ?

  .

  voor het complete rijm : http://www.Jasterke.Wordpress.com

 5.   

  Zelfs de zwijgende meerderheid stemt op de PVV en komen in opstand….Ga zo door zou ik zeggen…..Wij zijn geen tweederangsburgers die alleen maar mogen betalen om die vluchtelingen een aangenaam leventje te bezorgen ten koste van ons levensstandaard…… Een Islamitische Mohammed die amper 10 stappen in Nederland heeft gezet zou volgens de overheid en de regering waardevoller zijn dan wij……En reken maar dat deze mensen hier gaan wortelen door zoveel mogelijk kinderen op Nederlands grondgebied te nemen…Vergeet niet dat hun kleine mohammedje binnen 5 jaar (door indoctrinatie, haatzaaierij cultuur en inteelt) jouw toekomstig moordenaartje kan zijn……..Ik hoop dat de zwijgende meerderheid steeds meer in verzet komt….Wij zijn het volk en de regering hoort naar het volk te luisteren….

  1.   

   Daar komt het wel op neer beste Geah. politici hebben nog nooit zo hard gewerkt binnen een jaar qua vergaderingen en oplossingen om de nieuwkomers te geven en te bieden(zorg,huisvesting,werk) waar wij nu al jaren juist op diezelfde oplossingen zaten te wachten.

 6.   

  Reken maar dat er nu verdergaande plannen worden gesmeed om Wilders nog harder aan te pakken. Ze zullen nog dieper in z’n verleden graven op zoek naar elke mogelijke fout. En de walgelijke subsidieslurpers en spreekbuizen van de Linkse Kerk DWDD en Pauw worden in stelling gebracht en uitgekiende tegenstanders bv Peter R de Vries, cultuurhistericus Herman Pleij en sinds kort dat vreselijke mannetje Derksen krijgen ruimschoots het woord om de PVV-stemmers weg te zetten als laaggeletterden, tokkies, xenofoben, racisten en potentiele fascisten.
  Trouwens dat wordt moeilijk want als die 37 zetels en ik weet zeker veel meer een afspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking, dan klopt die aanname gewoon niet.
  Wat mij in mijn redelijk goed opgeleide “tokkie”-omgeving opvalt, is dat ze er nu eindelijk openlijk voor durven uit te komen dat ze op de PVV gaan stemmen.

  1.   

   @Poldi
   Als ze kinderen of kleinkinderen hebben vermoed ik dat ze aan hun toekomst denken. Doe ik zelf ook en het toekomstbeeld stemt me momenteel niet echt vrolijk. De VVD die doodleuk Peter Oskam (CDA) inzake die kindhuwelijken het bos instuurde, waardoor de allochtone pedofielen gewoon door kunnen gaan met hun voor autochtone strafbare zaken. Word ik als opa niet blij van als ik denk aan mijn twee kleindochters.

  2.   

   Beste Johan Derks
   Ik heb u in het programma gezien waar u de PVV vreselijke afkamde. Het staat iedereen vrij natuurlijk om tegen een partij te zijn maar wordt men er voor betaalt zoals u omdat te verkondigen dan zit er toch een luchtje aan. Dat u niet over de rooie ging in dat programma tegen een crimineel die joden in elkaar wil rammen geeft ook u werkelijke aard aan. Terwijl u wel wekelijkse over de rooie gaat over voetbal hooligans. U gaf aan dat de vluchtelingen wel mogen komen en dat de PVV die de gevolgen kenbaar maken een vreselijk partij is. Nu heb ik aan u het volgende voorstel . U zat op te scheppen een paar weken terug dat u twee woningen had één om te wonen en één voor u CD. Nu worden tot nu toe toch wel de mensen met de laagste inkomen zie de wijken en woningen opgescheept met dit instroom probleem. De wijken waar u mede gast door u een zeer aardige man gevonden heer Slagter woont veelal gevrijwaard voor de gevolgen. Och en met u wekelijkse bijbeun hapjes bij de omroepen boven op u pensioen zouden finciele klappen u ook nauwelijks treffen die dit land gaan krijgen met name de mensen met de lage inkomens. Mijn dochter zit al jaren te wachten op een sociale woning te wachten en nu de asielzoekers voorrang hebben komen daar jaren bij. Dat is een geweldige opoffering voor mijn dochter. Nu zou ik u willen vragen ook stukje luxe op te offeren, gooi de CD eruit en maak die woning vrij voor asielzoekers. Ieder druppeltje helpt om de klappen voor mensen die al jaren wachten op een woning te verminderen. En wie weet kunt u er wel boek overschrijven en dit promoten op TV .U gaf aan een poosje terug als excuses dat die mensen een trauma hebben en dat u ze daarom niet in huis wou hebben, ach Johan dat valt wel me de meest zijn economische vluchtelingen. Maar Johan al hebben ze een trauma waar is u opofferingsgezindheid dan in een keer gebleven. Verlangt u dat alleen van anderen?

 7.   

  Al zijn de leugens van de VVD nog zo snel de waarheid achterhaald ze wel.
  Versobering? Als je geen huur, energie en zorg hoeft te betalen dan houden ze hetzelfde bedrag over. Misschien zelfs meer. PvdA zorgt goed voor moslimmannen die hun hele familie laten overkomen. Hun achtergelaten vrouwen/kinderen in Jordanië en Turkije zien bijna allemaal helemaal in het zwart.Nederland zal verzwarten

 8.   

  En als die Linksen een Volkert van stal halen om Wilders om te vermoorden dan hoop ik dat er ook een Breivinkje voor hen komt….

  1.   

   Geah, ik wil niet een Volkert en ook niet een Breivik zien. Als er eentje van hen zoiets zou doen dan verzeker ik u dat de pleuris totaal uitbreekt en daar zit echt helemaal niemand op te wachten.

   1.   

    @Limburgs Kuifje
    Ik wil het ook niet maar bent u heimelijk niet van mening, dat de stoppen reeds ‘doorgeslagen’ zijn? Ik ben van mening dat er binnen afzienbare tijd er een burgeroorlog uitbreekt en wel een tussen het volk en de ‘elite’. Dat daarbij ontelbare slachtoffers zullen vallen, is door het geweldsmonopolie dat de overheid zich heeft toegeëigend, onvermijdelijk. Het enige wat in het ongewisse is, wat doen de strijdkrachten en politie? Scharen die zich aan de zijde van de ‘elite’ of niet? Wie het weet mag het zeggen.

 9.   

  Kan best nog zo zijn dat de PVV 51 zetels haalt….en dan wil de VVD wel met hen regeren….76 zetels zal er wel niet inzitten…Mensen op naar de revolutie…

 10.   

  Ik ken veel mensen die PVV gaan stemmen, maar ken er ook veel die sympathiseren, maar “die durven het nog niet aan”. Tegen die mensen zou ik zeggen: de boodschap van Wilders is hard en duidelijk, maar achteraf heeft hij altijd gelijk. En dat verhaal over geen oplossingen: alles beter dan dat we nu hebben. Kortom, stem PVV!

  1.   

   Nou ja de oplossingen van de gevestigde politiek kennen we nu wel, die hebben ervoor gezorgd dat de ellende die er is vrijwel niet meer op te lossen is.

   Tijd dus voor de ideeën van de heer Wilders die vrij simpel zijn, grenzen sluiten, zij die hier niet horen eruit, eventuele verdragen die dit verhinderen opzeggen i.v.m. noodtoestand en het gericht terugdringen van die moslim ellende.

 11.   

  Bij WNL had werkgevers voorzitter Hans de Boer weer volop kritiek op de PVV. Werkgevers werken wel volop samen met islamitische landen die de grootste mensenrechtenschenders zijn van de hele wereld. Werkgevers laten heel Europa islamiseren om er zelf beter van te worden. Veel werkgevers verkopen nog hun eigen moeder aan de ayatollahs. De Boer is van mening dat we heel veel immigranten nodig hebben. De Boer verkoopt ons land aan de islamisten.

  1.   

   De Boer vindt ook dat veel mensen in Nederland labbekakken zijn. Helaas is hij zelf de GROOTSTE LABBEKAKKER.

  2.   

   Weer een verhaal van De Boer. Wilders is niet tegen het buitenland maar tegen de instroom van vluchtelingen met een islamitische achtergrond.En als dat zo schadelijk zou zijn voor de imago voor N.L vraag ik mij af hoe dat met Australie gaat die wil helemaal geen vluchtelingen de regering daar neemt zelf hun verantwoordelijkheid wat onze regering niet doet en zo zijn er heel veel landen die zo reageren heb niet de indruk dat hun dat schaadt.Maar ja De Boer kramt wel vaker onzin uit.

 12.   

  Het moet voor TIM toch wel elke week een NACHTMERRIE zijn om te moeten schrijven dat die vermaledijde PVV weer zetels wint. Ik heb met TIM te doen, vind het zielig voor hem. Misschien kan beter een collega van hem het stokje overnemen.

 13.   

  Tja, we hebben het al eerder gezien in het verleden waneer er onvrede heerst onder het bevolking wat de gevolgen zullen zijn. Hier, bij deze….

  Geert Wilders, de Adolf Hitler van de 21ste eeuw

  1.   

   Gezien jouw toenemende anti-Wilders obsessie wordt het dan niet hoog tijd dat je je onder psychiatrische behandeling gaat stellen.
   Gaat niet goed zo.
   Veel sterkte !

   1.   

    Poldi, een aanhangster van het nieuwe nazisme, de islam, is hier aan het woord.

    Net als de aanhangers van de nazi’s dat deden, kan zij alleen maar met grof geweld aan komen draven.

  2.   

   Svetlana. Islam maakt meer kapot dan je lief is.

  3.   

   Ja Wachteres, we kunnen dit najaar en volgend jaar een totale propagandaoorlog tegen de PVV verwachten.
   Vluchtelingen zullen door de media uitgebreid aan het woord komen, liefst met kind op schoot.
   Want het zijn in de eerste plaats mensen en de wereld is van iedereen.
   En wij Nederlanders zijn verwend, rijk en gierig. Volgens Youp van ‘t Hek weten we van verveling niet meer wat we willen. En Freek de Jonge laat zich als offer bekeren tot zwaar gereformeerde.
   Bekenden van TV reizen (op kosten van de VARA) af naar Syrie of gaan een week logeren in een vluchtelingenkamp.
   Marcel van Dam laat op zijn landgoed een stad bouwen.
   Er komen programma’s als Vluchteling zoekt vrouw, Gala voor de Vluchteling, Samaritanen, Hoezo gevaarlijk, Mussert de musical, Islam voor tokkies.
   Met dank aan de EU die haar wettelijke verantwoordelijkheid heeft geschonden door Fort Europa wagenwijd open te zetten.
   Met dank aan onze oude politiek die zich doodvecht voor haar pluche.

  4.   

   Ach, Svetlana

   Droom en scheld rustig verder — geweld, aanslagen en agressie komen toch echt altijd uit de linker hoek, uit de zichzelf socialisten noemende
   gutmensch kliek.

   Ook Hitler was “socialist”

   De kogel komt van links is een terechte uitspraak.
   Bijv. Volkert v.d. G is daar een voorbeeld van

   Er is een groot verschil je land tegen een sprinkhanenplaag, een tsunami van gelukzoekers uit een ons onwelgevallige cultuur te beschermen of een genocide te willen gaan plegen.

   ‘t Ergens, een situatie, een persoon, een kwestie niet mee eens zijn is oké, met domme vergelijken plaatst U zichzelf in een niet serieus te nemen gesprekspartner

  5.   

   @Svetlana
   Zozo, wat Hitler dan met meerderheid gekozen? Nee hè! Hij is benoemd door de elite en een zwaar demente Hindenburg. Toen de laatste dood was verkreeg Hitler ook diens positie en de elite stond erbij en keek ernaar.

 14.   

  De anti-Wilders colonne kan zo langzamerhand niet meer ontkennen dat heel veel mensen achter de PVV staan! Of worden al die miljoenen burgers nog steeds weggezet als laaggeletterden, tokkies, dommerikken of racisten?

  1.   

   Nederland wordt steeds dommer, dat komt omdat dommen meer kinderen krijgen dan beter opgeleiden. Helaas, maar wel waar.

   1.   

    Gezien het met massa binnen stromende hoog opgeleiden met aan hun hand kinderbruidjes is dat probleem ook opgelost.

 15.   

  Het is geen ‘zegetocht’ het is gewoon het terechte resultaat van het wanbeleid van deze regering/Rutte en het gelijk van Wilders.
  Dat gaat op een moment doordringen tot meer mensen, dat kan niet anders dus wie is verbaasd? En het gaat niet alleen om de onbegeersbare stroom asielzoekers, het gaat om het totale wanbeleid! En het feit dat alles wat Wilders de afgelopen 10 jaar heeft gezegt en voorspeld is uitgekomen en de waarheid blijkt te zijn.
  En realiseer je ook maar dat deze peiling de werkelijke grote omslag in denken van de nederlandse bevolking nog niet weergeeft. De huidige politiek heeft afgedaan en is op geen enkele manier meer representatief voor de mening en wens van de bevolking.

  Het is gewoon walgelijk dat malloten als die de Boer nu proberen angst te zaaien, want dat is het…. dat ons land in gevaar komt omdat we niet van het buitenland en buitenlanders houden. De grootste onzin die ik ook gehoord heb en geadresseerd aan Wilders!
  Wilders is totaal niet tegen het buitenland en buitenlanders die hier iets kunnen en willen toevoegen aan onze economie en welvaart, of tegen een Europese handelsovereenkomst zoals we hadden met de EEG, integendeel! Maar een dictatoriale EU moeten we echt niet willen, net zoals het opgeven van onze souveraniteit en dus het opheffen van ons land. Men begint nu te zien en voelen wat de EU werkelijk inhoud en betekend en dat dat dus niet is wat we wensen, voor onszelf maar vooral voor de toekomst van onze kinderen!

  Weer die leugens en manipultaties van de alles vernietigende socialisten. Als er een ding duidelijk is; we moeten zo snel mogelijk af van de linkse kerk!
  Ik hoop dat velen nu hun verantwoordelijkheid nemen en tegen de tijd van nieuwe verkiezingen (en laten we hopen dat dat snel zal zijn, al verwacht ik niet dat de betonlijm van dit kabinet zal loslaten) standvastig zullen blijven en niet meer trappen in de manipultaties van de propaganda-machine van de EUclub.

 16.   

  G.W. heeft in verkiezingsprogramma staan: maximaal 1000 asielzoekers. En heeft ingestemd met de wet: grotere opvangcentra!!

  1.   

   @heidemantsje
   Wat snapt u er nou niet aan? Dat echte asielzoekers meer ruimte krijgen? Zal tijd worden.
   Wat is er mis met echte asielzoekers meer ruimte te bieden en de rest gewoon terug te plaatsen waar ze horen?

 17.   

  Miljoenen burgers worden door EU leiders en nationale politici weggezet als racisten en nazi’s. Ze onderdrukken miljoenen mensen die van mening zijn dat heel Europa financieel wordt kapot gemaakt en de islam Europa zal vernietigen. Islam zal meer kapot maken dan je lief is.

 18.   

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24630903/___Zorgen_over_imago_Nederland___.html

  Het zwart maken van de PVV is alweer in volle gang:

  ‘Zorgen over imago Nederland door PVV’
  AMSTERDAM –

  De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. “Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”, zei voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer zondag in WNL op Zondag.

  Nederland wil – als de PVV teveel invloed krijgt – namelijk niet veel meer te maken hebben met het buitenland en is bang voor andere culturele invloeden.

  Laten we hopen dat het volk langzamerhand verstandig wordt en zich niet meer laat beïnvloeden door linkse leugens.

  De enige invloed waar de PVV voor waarschuwt is de islam en terecht, omdat alle ander partijen ervoor zijn dat die gewelddadige ideologie hier door middel van een miljoeneninstroom veel te veel invloed gaat krijgen.

  Smerige leugenaars!

  1.   

   @Wachteres
   De grootste afzetmarkt van Nederland bevindt zich in de EU. De grootste haven met de grootste diepgang (vandaar dat Rotterdam hoog in het lijstje wereldhavens scoort) heeft en inzake de baggeraars c.s. denk je dat ze daar ineens lui voor gaan kiezen zonder gedegen reputatie?
   Onzin geklets, zoals je terecht opmerkt.

  2.   

   Wachteres. De Boer had het over “imago” van Nederland. De Boer buigt voor de koning van Saoedi Arabië ( zoals Obama) en is bang voor de PVV. Hans de Boer is een grote lafbek.

  3.   

   Doet mijn denken aan dat leugenverhaal van Timmermans over het kop afhakkende Saoedi-Arabië na de stickers.Daar trap het merendeel van het volk toch geen tweede keer in.

  4.   

   Ja Wachteres, we kunnen dit najaar en volgend jaar een totale propagandaoorlog tegen de PVV verwachten.
   Vluchtelingen zullen door de media uitgebreid aan het woord komen, liefst met kind op schoot.
   Want het zijn in de eerste plaats mensen en de wereld is van iedereen.
   En wij Nederlanders zijn verwend, rijk en gierig. Volgens Youp van ‘t Hek weten we van verveling niet meer wat we willen. En Freek de Jonge laat zich als offer bekeren tot zwaar gereformeerde.
   Bekenden van TV reizen (op kosten van de VARA) af naar Syrie of gaan een week logeren in een vluchtelingenkamp.
   Marcel van Dam laat op zijn landgoed een stad bouwen.
   Er komen programma’s als Vluchteling zoekt vrouw, Gala voor de Vluchteling, Samaritanen, Hoezo gevaarlijk, Mussert de musical, Islam voor tokkies.
   Met dank aan de EU die haar wettelijke verantwoordelijkheid heeft geschonden door Fort Europa wagenwijd open te zetten.
   Met dank aan onze oude politiek die zich doodvecht voor haar pluche.

  5.   

   Precies wat ik ook zei @wachteres!
   Wilders is in het geheel niet tegen buitenlanders die iets toevoegen aan onze economie en welvaart, is totaal niet tegen een handelsovereenkomst met de europese landen (EEG zoals we al hadden) is niet tegen het (tijdelijk) opvangen van werkelijke slachtoffers van oorlogsgeweld. Maar wat nu gebeurd is iets geheel anders, dat is een misdadige totale ontwrichting van onze samenleving!

   Gelukkig trappen steeds minder mensen in de leugens en manipulaties van de propagandamachines van de EU en daartoe behoord ook zichtbaar ons kabinet.

   Nu steeds meer mensen er openlijk voor durven uitkomen dat ze achter de PVV staan zullen er ook steeds meer volgen, dat is de winst, men denkt nu bij een grote groep te behoren en zich niet meer te hoeven schamen voor zijn werkelijke gedachtes. Dat is des mensen, je hebt voortrekkers, (de trendsetters) en volgers. Dat gaat bij alles op en dus ook in de politiek, dat heeft het verleden al taloze malen laten zien.
   Het is nu zaak aan de goede kant van de geschiedenis te staan en dat is al op waarheid bewezen de PVV.

  6.   

   Het politiek correct belasteren van andersdenkenden in heel Europa – blijkbaar zijn daar destijds afspraken over gemaakt – is al jaren aan de gang.

   Termen als fascisten, racisten, nazi’s, islamofoben, angstzaaiers, enzovoort zijn in alle Europese landen gebruikte termen.

   Blijkbaar is politiek correct niet in staat om het volk door middel van argumenten te overtuigen van haar juiste zienswijze.

   Het probleem is dat het volk daar tot nu toe voor een groot deel is ingetuind.

   Wij hebben dat in GB meegemaakt; we spraken met Britten die zich echt zorgen maakten over hun land en niet meer wisten op welke partij ze moesten stemmen:

   “Want Ukip, dat is zo’n nazi partij, daar kunnen we toch niet onze stem aan geven”.

   Misschien dat de harde werkelijkheid het volk dwingt tot zelfstandig denken.
   .

 19.   

  Ik ben jaren geleden al uit de kast gekomen als PVV aanhanger. Duidelijk is wel en dit hoor ik ook van mede ‘lotgenoten’ dat de acceptatie iedere dag een tikkie toeneemt.
  Mensen willen praten. Hoe het nu eigenlijk zit enz.
  Natuurlijk heb je mensen als onze Svetlana die er niets mee te maken willen hebben. Zulke mensen zijn net als de weduwe van Rost van Tonningen. Zo verstokt in hun denkbeelden alsof ze uit rots zijn gehouwen. Niet in staat om de dingen te zien voor wat ze zijn behalve de spinsels die hun eigen hersenen voortbrengen. Svetlana zal nu tegenwerpen dat ik eens goed in de spiegel moet kijken en zo kun je nog even doorgaan. Simpele vraag daarom. Hoeveel verandering is er de laatste 50 jaar door christenen enz. geboekt ten eigen voordeel of hoeveel voordeel is gemaakt door Moslims? Hoeveel passen hebben ‘wij’ achteruit moeten doen en hoeveel stappen vooruit hebben moslims in dit land en Europa kunnen maken?

 20.   

  Het heeft lang geduurd — maar zelfs “de hoger opgeleiden” durven er nu voor uit te komen om op de PVV te zullen gaan stemmen.

  hè hè – eindelijk uit de Tokkie hoek, het gezond verstand gaat spreken.

  Nu bij de Hond op 37 zetels , bij Ipsos vorige week reeds 38 stoeltjes.

  En — we zijn pas aan het begin van de gelukzoekers instroom en de daaruit voortvloeiende ellende aangekomen !!!

  Hoe hoger NU de PVV in de peilingen, hoe vaker de Haagse slappe hap, onze nep volksvertegenwoordigers, de juiste PVV plannen als “eigen programma” gaan presenteren.

  Dus niet slechts via een “adviserend referendum” trachten invloed uit te oefenen maar ook ‘t goede antwoord in de peilingen kan bepalend zijn voor verstandigere beslissingen.

  De pluche plakkers blijven namelijk graag zitten.

 21.   

  Een slecht voorzitter van het VNO-NCW die Hans de Boer. Juist hij zou moeten weten dat als er geld verdient wordt, begrippen zoals ‘afwijzend tegenover een andere cultuur’ snel overboord gegooid worden. Het voorbeeld bij uitstek: ‘de bereidheid om Israël in het verdomhoekje te zetten’ en ‘ondanks de slavernij in S Arabië en de Golfstaten’ wordt er lustig handel – geld verdienen – gedreven.

  1.   

   Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral (Bertold Brecht, 1928)

 22.   

  Wilders zou ook zijn pijlen dienen te richten op de talloze verdragen die in de geschiedenis zijn afgesloten, ik noem het uit 1951 stammende Vluchtelingenverdrag als eerste voorbeeld, men heeft nooit vooruitgekeken met het opstellen van deze verdragen, de problemen van vandaag die met migratie te maken hebben worden juridisch volkomen afgedekt, daar is maar moeilijk verandering in aan te brengen en ook gaat dit erg lang duren als er al animo is om te tornen aan die verdragen.

  Doen wij dit niet schaffen wij onszelf af, de Derde Wereld staat te trappelen om onze beschaving en welvaart af te nemen!

  1.   

   Inderdaad… dat vluchtelingenverdrag.
   Er kwam een parmantig dametje, geboren in 1988, opdraven bij Buitenhof dat aan de hand van dat verdrag uit 1951 meende te mogen concluderen dat Nederland in feite op zijn rug moet gaan liggen, pootjes omhoog… en de hele wereld gelijke rechten als de Nederlanders behoort te geven…. plus natuurlijk al ons geld.
   Dat hebben mensen in 1951, toen de wereldsituatie nog geheel anders was, uitgedokterd.
   Versoberen kan dan niet eens!
   En dan vraag ik me af…. waarom hebben al die duurbetaalde politici er in de afgelopen jaren nooit eens aan gedacht om dat verdrag liefst af te schaffen, maar ten minste grondig te wijzigen?
   Dat is potdorie een wurgcontract!
   Turkije en Jordanië enzovoorts waren wel zo wijs om zich daar niet aan te binden.
   Waarom tékent Nederland altijd alles zo gretig?
   Waarom dat ééuwige braafste- jongetje-van- de- klas gedrag?
   Dat gaat ons nog héél erg opbreken!
   We hebben en hadden geen politici met VISIE… alleen maar van die vage meelopers.
   Ja… één hadden we er… en die werd doodgeschoten.

   1.   

    Precies Gielah, ik dat domme wicht ook gezien, mijn tenen begonnen er van te krommen, en Witteman slikte het gulzig….

   2.   

    1951 had Nederland een linkse regering mede mogelijk gemaakt door de PvdA !!, vandaar dat het te rijmen is , dat Nederlanders aangeraden werd te emigreren, en gelijk de grenzen open gingen voor opvang van vluchtelingen , die toen bestonden uit voormalige kolonie .

    dus inwezen is het verdrag uit 1951 al lang uit de tijd , echt kolonie hebben wij niet meer , dus is er geen Nederlandse onderdaan nu nog vluchteling.

    afin wij zitten nu opgescheept met de moslims , dank je links .

 23.   

  Ja …ocharm toch…de vvd mocht van de pvda zeggen dat ze voor versobering zijn…..maar zegt de pvda……alles blijft wel zo als het nu is….want anders Halbe ….crisis….hè……en dat willen we niet want Wilders staat op het punt het stokje over te nemen…….Dus Halbe…netjes doen wat wij ….de pvda ….jou opdragen.
  En Halbe knikte gewillig, want ook hij ziet liever Nederland helemaal verzuipen…..dan Wilders gelijk te moeten geven.
  Maar het tij gaat keren…… De PVV is in opmars en zal zeker over enkele jaren een onmisbare factor in de Nederlandse politiek zijn.
  En watHans de Boer betreft…….laat hem maar lullen……zonder ballen maak je niets paraat.

 24.   

  Het beste is nu dat de PVV aktief aan de gang gaat met een referendum over een opzegging van het Verdrag van Schengen uit 1985

 25.   

  Beetje links.
  Dat komt m.i omdat Wilders tegen deze EU is maar niet tegen Europese samenwerking in het algemeen.En TTIP heeft voordelen en nadelen.

  1.   

   @H.Vaes
   U kunt tegen beetje links aan blijven praten met de realiteit, maar helpen doet het niet. TTIP op zich heeft voordelen, maar ISDS is een absoluut gedrocht. Maar ja het zat wel in 1 pakket. Uit de EU kan betekenen dat elk land zelf dat beding wenst te maken (zelf denk ik van ja, want ISDS is een gerechtelijk wurgcontract.)
   Terug naar de EEG. Macht weer bij de landelijke parlementen.

 26.   

  @ Svetlana heeft nu eenmaal liever een man als Stalin…..

 27.   

  Beetje links,

  Referendum is altijd wenselijk bij ingrijpende gebeurtenissen.

 28.   

  Gekke de Boer en wel de idiote boycot tegen Rusland steunen.

 29.   

  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/18/geen-vrouwelijk-schoonmaakpersoneel-meer-in-asielzoekersonderkomen/

  Geen vrouwelijk schoonmaakpersoneel meer in asielzoekersonderkomen.

  In een asielzoekersonderkomen in het Beierse Kitzingen zal na seksuele overvallen op een schoonmaakster in het vervolg alleen nog mannelijk schoonmaakpersoneel worden ingezet. Tot volgende week zullen de schoonmaakster bij het reinigen van de douches en toiletten begeleid worden door bewakingspersoneel.

  Niemand kan er nog aan twijfelen dat de EU zich aanpast aan de islam.

  Ik heb verschillende voorbeelden op een vorig artikel over Wilders gezet.

  Iemand die denkt dat zulke gewelddadige figuren meteen de grens worden overgezet, heeft het mis.

  De vermoedelijke daders zitten in voorarrest. Tegen de beide wordt een onderzoek ingesteld wegens meervoudige seksuele bedreiging.

  Waarschijnlijk krijgen ze een gevangenisstraf en mogen ze daarna de maatschappij in.

  1.   

   @Wachteres
   Wat doet een schoonmaakster daar? Geef die lui die toch niets te doen hebben, emmers, schoonmaakmiddel en de groeten! Ruim je eigen rommel maar op! En die schoonmaaksters naar bejaarden die echt hulp nodig hebben.

   1.   

    Tja, Toets, zelfs Duitse kinderen moeten al naar de asielcentra om te poetsen en te koken. Als project, zogenaamd.

    De mannen hebben twee linkerhanden en de vrouwen moeten uitrusten, blijkbaar. En die arme kinderen kunnen helemaal niets.

    Dat wordt nog wat als ze hier definitief komen.

    1.   

     @Wachteres
     Uhm, ik zeg maar niets, maar je weet wat ik bedoel.

 30.   

  We zien dezelfde kramp in de politiek (en daarbuiten ook trouwens) als in 2001-2002 met de opkomst van Fortuyn. Nu weer: demonisering, afstand houden, afhouden van samenwerking, jij-bakken en nog veel meer losse flodders. Dezelfde houding kortom.

  De PVV zal, als het zo doorgaat, gigantisch binnenlopen. En dan heb ik het nog niet eens over wat er gaat gebeuren als er daadwerkelijk aanslagen gepleegd gaan worden c.q. ernstige geweldsdelicten worden gemeld tegen Nederlandse burgers. Want du moment dat dat gaat gebeuren is het hek van de dam natuurlijk. Dan koerst de PVV naar historische cijfers. Ik denk dat Wilders wat vaker naar de kapper zal moeten voor een spoelinkje, want die gaat rap meer grijze haren krijgen om die hele zaal vol te krijgen met getrouwen. Beelden van Fortuyn komen weer bij mij op. Gelukkig had hij zich kaal geschoren. Veel makkelijker.

  Wat ook zo ‘grappig’ is: nu al weet het CDA het zeker: “wij gaan niet samen met de PVV in een kabinet” zegt Buma. We herinneren ons nog allemaal die hilarische bijeenkomsten met huilende leden enz. tijdens Rutte 1? Dus CDA is exit. De VVD? Niks daarvan! Die hebben hun lesje geleerd sinds de laatste keer. De haat (en jaloezie) (en frustratie) druipt er van af. Nou dan blijft de rest. Behalve ‘Bontes & co’ zie ik niemand mee doen. Dus de PVV moet in ieder geval zo’n 60 a 70 zetels binnenhalen om een kans te maken voor een kabinet …

  Wat een interessante tijden zijn dit! Straks hebben we een nieuw kabinet met 7 of 8 partijen (als men al een meerderheid heeft dan) met een ‘monsterfractie’ van tig mensen (monsters) in de kamer. Tja, is ook democratie zeggen ze dan. Ben benieuwd.

 31.   

  Blij dat Wilders hoger scoort met zijn vertrouwingscijfer…
  Maar waarom zo ontiegelijk moeizaam? Eindelijk boven die MP Pinokkio uit, maar gaat zooooooo langzaam…

  Immers Geert is de enige politicus die absoluut, al die jaren de waarheid spreekt en betrouwbaar is, geen menpleaser, geen laffe wegkijker… een VENT!
  Men moet wel doof, stom en blind zijn om dat nog steeds niet te zien!

 32.   

  Zouden deze peilingen geen teken aan de wand moeten zijn voor andere partijen? Het zijn nog geen echte verkiezingen, maar geven wel de stemming onder ‘het volk’ weer.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!