Peilingen: PVV bereikt de hoogste stand allertijden, dankzij de vluchtelingencrisis

Nog nooit had Geert Wilders zoveel aanhang als nu, zo blijkt uit de peiling van Maurice de Hond van vandaag.

De vluchtelingencrisis blijft maar doorsudderen. Niet alleen werd een icoon van het anti-vluchtelingenverzet – Hilda uit Oranje – aangereden door de ‘dikke’ BMW van staatssecretaris Dijkhoff, maar ook was afgelopen vrijdag een asielzoekerscentrum het doelwit van een naargeestige aanval.

Te midden van alle chaos weet echter de partij te profiteren die het felst ageert in het vluchtelingendebat, en oproept om de grenzen onmiddellijk te sluiten: de PVV. De situatie rondom de Syrische vluchtelingen legt Geert Wilders en de zijnen bepaald geen windeieren: de PVV stijgt deze week opnieuw twee zetels in de wekelijke peiling van Maurice de Hond, en komt uit op 35 zetels. Dat is hoger dan de partij ooit heeft gestaan:

peilingenDe PVV weet daarmee deze week de SP en het CDA af te troeven, die zich ook proberen te laten horen in het vluchtelingendebat, maar daar duidelijk minder succes mee hebben. De beide mede-oppositiepartijen dalen dan ook vandaag allebei een zetel. Voor beide partijen geldt inmiddels dat de peilingswinst die ze hebben gekend sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen in 2012 bijna volledig is verdampt.

De PVV lijkt electoraal gezien dan ook voorlopig onaantastbaar, met 35 zetels. De VVD is de tweede partij, maar heeft slechts 20 zetels. Het gat tussen de nummers 1 en 2 is dus maar liefst vijftien zetels – een enorme overbrugging.

Maurice de Hond heeft verder nog wat andere meningen van Nederlanders over vluchtelingen gepeild. Meer dan de helft vindt dat Wilders de enige is die de zorgen van het Nederlandse volk correct overbrengt.

Maar niet iedere Nederlander is spijkerhard. Maar liefst 49% geeft ook aan medelijden te hebben met de vluchtelingen. En meer dan éénderde vindt dat Nederland snel nieuwe sociale huurwoningen moeten gaan bouwen om alle immigranten te huisvesten:

stellingenNederland is dus diep verdeeld, over de kwestie, maar in één stelling kon maar liefst 92% zich vinden: “Het is nu het moment voor politici om leiderschap te tonen.” Het lijkt een duidelijke opdracht aan het adres van premier Rutte.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

100 reacties

 1. Bromsnor

  Zoals Geert Wilders zegt er verandert helemaal niks, als de (buiten) grenzen wagenwijd open blijven.

  Opvang in de regio werkt alleen met dichte grenzen en grenscontroles.

  Het enige wat de stroom immigranten kan afremmen is het sluiten van de (buiten) grenzen gecombineerd met opvang in de regio.

  Zolang de grenzen op blijven zullen steeds meer immigranten op de honingpot afkomen die in Noord Europa staat.

  Dat word ook bevestigd door uitspraken van de immigranten zelf.

  Migranten op Lesbos: ‘Zolang een grens open is blijven we komen’
  http://politiek.tpo.nl/2015/09/17/migranten-op-lesbos-zolang-een-grens-open-is-blijven-we-komen/

  1. DeKadt

   Wilders heeft tussen 2005 en 2012 zich de blaren van de tong gedebateerd. Titanenstrijd in kamer en media. Interviews, krantenstukken, beschouwende columns, het kon niet op. Maar er veranderde grosso modo niet veel in het beleid. Natuurlijk heeft de PVV zijdelings invloed en klinkt die visie wel door, onder druk van de media en de publieke opinie, maar voor de rest is de PVV politiek gezien zo veel mogelijk gemarginaliseerd. Zeker na de 3x-minder uitspraak over Marokkanen.

   Na de moord op Fortuyn lijkt de politiek correcte elite met in haar kielzog de journalistiek en een groot deel van de academische wereld weer terug bij af te zijn. Men heeft zich ingegraven in de oude standpunten. Natuurlijk dreigt er nu weer van alles te gaan gebeuren nu de PVV zo verder doorgroeit. Toen Fortuyn werd vermoord stond hij in de peilingen rond 42 zetels en leek op weg naar 50. Na de moord zakte dat natuurlijk voor een flink deel weg. De PVV wordt momenteel met een cordon sanitair geconfronteerd. Geen enkel voorstel van de PVV wordt in de 2e kamer overgenomen. Dat is zo sinds de 3x-minder uitspraak.

   Ik vrees dat de maatschappelijke schade nu compleet en onherroepelijk is in Nederland en overige delen van Europa met de islamitische massamigratie. Een PVV in een nieuw kabinet zal wellicht iets helpen, maar als we naar de huidige cijfers kijken lijkt dat niet waarschijnlijk. Immers, D66(17), VVD(20) CDA(19) en wellicht nog wat ‘aanplak’ zouden liever een minderheidskabinet vormen dat de PVV erbij te hebben. Kortom, ook al zal Wilders als winnaar proberen een kabinet te vormen, ik schat dat de overige partijen bij voorbaat zullen afhaken. Men heeft zich allemaal diep ingegraven t.o.v. de PVV. Nederland zal qua politiek bestuur nog stuurlozer worden ben ik bang. En nog instabieler.

   1. Niek Verheyen

    ‘Nederland zal qua politiek bestuur nog stuurlozer worden ben ik bang. En nog instabieler.’

    Tja DeKadt, dat lijkt mij dan een rechtstreeks en logisch gevolg van het door alle partijen verkozen cordon sanitaire richting PVV.

    Deze partijen is dan ook onherroepelijk te verwijten dat ze hun verantwoordelijk NIET nemen. En daarnaast ook nog eens de betreffende partij, de PVV, beletten dit wel te doen. Pure obstructie van het politieke proces dus, en dat is m.i. een zeer zwaar verwijt.

   2. ikweetwatikwil

    Maar niet iedere Nederlander is spijkerhard. Maar liefst 49% geeft ook aan medelijden te hebben met de vluchtelingen concludeert Tim.

    Kan het ook zijn dat de economische gelukzoekers het verpesten voor de echte vluchteling?

    Je hoeft niet spijkerhard te zijn ,als je wijst op de gevolgen die deze “vluchtelingen” stroom zullen veroorzaken.

  2. Noordermiede

   De kritische grens voor Geert Wilders komt in zicht, Pim Fortuyn werd vermoord toen duidelijk werd op 6 mei 2002, dat de LPF meer dan 40 zetels ging halen, volgens een dagelijkse peiling op de site van de Volkskrant.

   Alles overwegende, de extreem linkse fanatici en Islam barbaren met hun fans uit Wegkijkistan, kan Geert Wilders beter meer bodyguards in dienst nemen t/m Tweede Kamerverkiezingen, en degene die hij nu heeft opnieuw laten checken op integriteit.

 2. Bromsnor

  “de Syrische vluchtelingen”

  Juister is te schrijven ” de Syrische asielzoekers”.

  Daarbij zijn de meeste immigranten die Europa binnenkomen geen Syriër.

  Uit Elsevier:

  “Volgens de burgemeester van het grensplaatsje denken veel mensen onterecht dat Hongarije wordt overspoeld door vluchtelingen uit Syrië.

  ‘Laat me wat statistieken geven: van alle migranten in Hongarije komt 35 procent uit Syrië.

  De rest komt uit Bangladesh, Pakistan, India, Afghanistan en Afrikaanse landen. Ruim 85 procent is jong en man.'”

  1. zomaar

   gisteren bij nieuwsuur , een Syrische jongeling met zijn moeder en broer , hadden hun vlucht op film vastgelegd .

   wat bleek tot mijn verbazing , de moeder vertelde voor de camera dat zij , hierheen wilden om haar kinderen een beter leven te geven .

   dus geen vluchteling in de zin van het woord , gewoon gelukszoekers , naar een beter leven .

   1. Bromsnor

    Bart de Wever heeft daar een informatieve toespraak over gehouden en de zaak helder uitgelegd.

    Bart De Wever : ‘Vluchtelingen zijn niet meer op zoek naar veiligheid maar zijn economisch gedreven’
    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150922_01880155

    1. Gielah

     Dan moet de term ´vluchteling´ dus niet meer algemeen gebruikt blijven worden, maar slechts dán gebezigd worden, als mensen bewezen gebléken zijn aan levensgevaar te hebben moeten ontvluchten.

     Voor de rest kan de uitdrukking, die ik al weken gebruik, namelijk: ´kolonisten´ … misschien wel als de beste omschrijving van het beoogde doel van de meerderheid van deze mensen gehanteerd worden.

   2. Noordermiede

    Pim Fortuyn stond bij de peiling in de Volkskrant op 6 mei 2002 virtueel op 42 zetels dat is het Wilders potentieel aan kiezers, maar tevens levensgevaarlijk.

    Op die zelfde dag om 6 minuten over 6 werd hij in het mediapark door een linkse geniale gek en laffe terrorist en moordenaar doodgeschoten.

    Geert Wilders wordt gelukkig zwaar beveiligd maar staat op top Tien hitlijsten van de barbaarse Islam.
    Helaas lopen er voldoende linkse wereldvreemde
    extremisten rond om Wilders net als Fortuyn monddood te maken.

  2. toetssteen

   @Bromsnor
   Correct. Ik denk dat als de vraag zou zijn gesteld: wilt u echte Syrische asielzoekers opvangen (wellicht onder de conditie, als de rust weer is gekeerd, dan terug ), het ja vrij unaniem zou zijn.
   De fout die gemaakt is, en ja dat heeft van alles te maken met de bewindspersonen, is dat er niet direct tot op de draad is uitgezocht waar alle asielzoekers werkelijk vandaan komen. Paar mensen erbij die verstand hebben van de in bepaalde regionen gesproken talen en dan had men al kunnen beginnen met de eerste schifting.

 3. Wim

  De grootse klapper moet nog komen, de finciele gevolgen ,de woning gevolgen en de niet meer weg te drukken hinder en criminaliteit. Denk wel dat links steeds gekkere dingen gaat bedenken en doen(misschien dat al Woerden wat heel wazig is al een voorproefje ?) die de waanzin nog verder opblazen en de tweedeling bevorderd.

  1. Anna

   Wim .De gevolgen van islam en hele verzorgingsstaat zullen niet te overzien zijn. Wij zullen moeten integreren naar de wil en eisen van islamieten. Onze vrijheid van meningsuiting is niet meer vanzelfsprekend en velen lopen met zware beveiliging vanwege moslims. Alle partijen blijven dat maar ontkennen behalve de PVV.

 4. The Fox

  Het slechte nieuws is dat dit kabinet er nog wel even zal zijn. De partijen die het kabinet hebben heel veel imago, macht en invloed te verliezen en bovendien zijn we volgend jaar voorzitter binnen de EU.

  In zekere zin zorgen de vluchtelingen er voor dat het kabinet de rit uitzit en inderdaad Rutte is de premier van alle vluchtelingen/migranten/asielzoekers.

  1. Anna

   The Fox. De linkse Mark Rutte laat liever heel zijn land islamiseren en naar de financiële filistijnen gaan dan zijn premierschap op te geven.

 5. Limburgse Kuifje

  Rutte zou het ‘partijtje’ van Wilders wel eens even gaan decimeren. Of bedoelde hij dat zijn eigen ‘partijtje’ het loodje gaat leggen en Wilders zijn club de grootste partij ooit zal gaan worden?

  Efin het is allemaal een behoorlijk chaotische toestand, omdat de bewindslieden weinig daadkracht tonen en het leiderschap ontbreekt volledig. Aan een manager zoals Rutte heeft men niet veel, visie dat moet je hebben.

 6. Benignus

  Op naar de 40 zetels in de oppositie!

  1. halo1

   Nee…ik ben pas echt tevreden als de PVV op 76 staat…. liefst nog 120..met al die andere 10 flut-“fatsoens”-partijen op 3 zeteltjes.. gaan wij lachen!!

   1. CJD

    Dat zal in dit politiek verdeeld landje nooit gebeuren. Mocht de PVV ooit willen regeren zullen ze zeker afhankelijk zijn van de VVD en waarschijnlijk ook het CDA. Ik denk niet dat deze partijen staan te springen om de PVV aan een meerderheid te helpen en Geert premier te maken

    1. toetssteen

     CJD
     Al nagedacht welke partijen dan bij elkaar moeten worden geschraapt om 76 zetels te halen? Of vindt u het getuigen van democratie om alle verliezende partijen bij elkaar te vegen en dan beweren: we deden wat de kiezer wenste…..

     1. CJD

      Nee natuurlijk is dat niet democratisch maar dat is onze parlementaire systeem ook niet. Jij kent mijn mening ongetwijfeld wel over de PVV en toch vind ik dat als ze de grootste partij worden ze ook wel verantwoordelijkheid moeten nemen door te regeren

     2. toetssteen

      @CJD
      Dan had het CDA tijdens Rutte 1 in moeten stemmen de PVV als regeringspartner te accepteren.
      En voor degenen dat er niet genoeg talent is, die adviseer ik de diverse CV’s eens te gaan lezen.

    2. halo1

     Daarom zeg ik ook : op naar 76 zetels : naam veranderen, meer discussie, verbreden, verdiepen, minder “”tokkies””, consequent tegen (dit) links aanschoppen, anti-EU , weer baas in eigen huis, anti-immigratie om praktische redenen, niet uit etnische..zo moet het lukken!

     1. Gielah

      Minder tokkies?

      U moet niet de leugens van links zomaae napraten!

      Zoek de tokkies vooral binnen de linkse clubs!

      En er hoeft aan de naam: Partij voor de Vrijheid helemaal NIETS veranderd te worden.
      Wij willen VRIJ zijn van de islam en van de EU!

     2. Wachteres

      En dat dit niet mag, Gielah zegt genoeg van de EU en van haar linkse aanhang.

      Zelfstandig denken is bij de communisten altijd al verboden geweest.

  2. Anna

   Beignus. Hoe sterker en groter een oppositie in het parlement die de grote gevaren en gevolgen van islam en de gevolgen van de grote islamitische volksverhuizing aan de orde stelt hoe beter. De feitelijke uitleg wordt alleen door de PVV gedaan.

  3. josef1952

   Benignus toch, weinig van de politiek begrepen zeker?
   Als de PVV naar de 40 zetels gaat, likt links onder de bezielende leiding van de PvdA met graagte de voeten van Wilders, al moeten ze daarvoor toneelmiep Timmermans uit Brussel terug halen. En wedden dat Assher zich dan opeens weer herinnert dat ie van Joodse afkomst is, een bevolkings waartegen de moslim toch wel erg onaardig is?

 7. Anna

  Iedereen die de sociale, religieuze en financiële gevolgen wil inzien van duizenden/miljoenen islamitische economische asielzoekers erbij kiest voor de PVV.
  De enige partij met een goede toekomstvisie en alle ernstige gevolgen duidelijk en feitelijk uitlegt aan de bevolking.

  1. halo1

   Ja Anna.. ik stel voor om de PVV om te vormen tot PVV76 -ook een leuke manier om dat vreselijke D66 te zieken..

 8. Anna

  Een PvdA die roept “ongelijke behandeling gaan wij niet doen”. Er is geen partij die de autochtoon en de allochtoon zo ongelijk heeft behandeld. Alles in het nadeel van de autochtoon. Nu moeten dezelfde mensen die decennialang zijn verjaagd uit hun vertrouwde omgeving weer gaan verhuizen. Als het ooit nog mogelijk is want alle partijen behalve de PVV zetten heel Nederland vol met honderdduizenden nieuwe islamitische economische asielzoekers. Je nieuwe buur kan in zijn regio/land zijn broeders, alawieten, druzen, Joden en christenen hebben uitgemoord. Wie zal het ooit weten?

 9. Beukman

  Die peilingen beginnen lachwekkende vormen aan te nemen. Het is duidelijk dat een partij die virtueel zo snel stijgt drijft op gelegenheidsstemmen, anders gezegd op de waan van de dag, en vroeg of laat weer half in elkaar ploft als een te snel gerezen cake.
  Maar zeventien zetels is ook lang niet slecht, hoor.

  1. Wim

   Denk dat dit niet meer zo snel gaat. De gevolgen die iedereen flink gaat voelen moeten nog komen. Ook dan zou weer het gelijk van Wilders bevestigd worden.

  2. toetssteen

   @Beukman
   Werkelijk? Weet je nog waarom de VVD als ook de PvdA zo snel stegen in de aanloop van de vorige Tweede Kamerverkiezingen?

  3. Pieter G

   Het aantal PVV kiezers kan voorlopig alleen maar groeien. De problemen die de islam tsunami met zich meebreng worden allengs groter wat weer meer stemmen genereert.
   Het hoge aantal dat medelijden heeft met alle jonge testosteronbommen verbaast me. Allemaal potentiële PVV kiezers wanneer de dochters, moeders en oma’s worden lastiggevallen of de sharia brengers hun andere hobby’s gaan loslaten op onze samenleving.
   Dus er valt nog heel veel te winnen voor de PVV.

  4. Anna

   Beukman. Zodra kiezers de verschrikkelijke realiteit, gevolgen van nog meer islam en volksverhuizing van Afrika, Azië en Midden-Oosten meer gaan voelen en meemaken zullen ze wel anders gaan piepen. Niks waan van de dag. Islam is wil, eisen en indien nodig gebruik van doodsbedreigingen en moord.

  5. Anna

   Beukman. Grote en nog ernstiger gevolgen van nog meer islam en nog meer asielzoekers uit niet westerse landen die levenslang gebruik komen maken van onze goed opgebouwde verzorgingsstaat moeten nog komen. PVV is het beste wat Nederland is overkomen. Alle andere partijen houden de bevolking puur voor de gek.

   1. Beukman

    @Anna
    De PVV neemt jou ook in de maling, Anna. De werkelijkheid is een stuk weerbarstiger dan deze partij doet voorkomen.

    1. Gielah

     U zwetst weer, Beukman.
     Niet dat het wat uitmaakt….wat u – voor uzelf – ook als ” de werkelijkheid” wenst te zien.

    2. toetssteen

     @Beukman
     Je bedoelt dat mensen die hun leven lang in hebben gelegd recht hebben op verzorging? Ja, dat lijkt me een waar staaltje van bedrog…….

 10. Jasterke

  Wij peilen en we peilen
  want u spreekt zich tóch niet uit
  en àls je dan eens stemmen mag
  verdelen WIJ de buit en
  mag jij je weer opvreten
  4 hele jaren lang…
  om lui zonder geweten
  en huichelaars pur sang
  .
  dus wij maar vrolijk peilen
  volgens ’t beproefd model
  maar als het straks te laat is vriend
  dàn besef je ’t eindelijk wél !

  1. Wachteres

   Welnee Jasterke, dat is te optimistisch gedacht.

   Links is nog nooit bereid geweest om zich aan te passen, behalve bij de islam.

   Nu wordt alle geweld – verkrachtingen, in elkaar trimmen, zelfs het doden van andersdenkenden – gewoon genegeerd en als datzelfde tuig hier invloed krijgt dan ‘moeten wij ons aanpassen’.

   Ik zat gistermorgen met 10 buurvrouwen in een ‘konditorei’, gezellig samen ontbijten.

   Er kwamen vier moslimmannen binnen die met afgrijzen zaten te kijken dat vrouwen daar op hun alleentjes – zonder mannelijk toezicht – zaten te genieten van het goede leven.

   Ik heb de invasie in Calais van ‘vluchtelingen’ meegemaakt.

   Als dat vluchtelingen zijn, dan ben ik de koningin van China.

   Enge, bebaarde, goed geklede en weldoorvoede jonge moslimmannen, die veel geweld uitstralen en hier komen om de boel voor de islam over te nemen.

   En dat gaat straks – met al die instroom – heel gemakkelijk, via de politiek.

   En natuurlijk zullen ze geweld ook niet schuwen.

   Enfin, maar hopen dat de Britten hun verstand op tijd krijgen en tegen de EU stemmen.

 11. Limburgse Kuifje

  Ja Beukman, hoe dat toen kwam dat weten we allemaal wel. Echter toen was Nederland nog niet volgelopen met vluchtelingen en nu is dit wel het geval. En men voorspelt dat die vluchtelingenstroom zeker de komende 2 jaar zal doorgaan. Oftewel de PVV is al gegarandeerd van 2 jaar lang stijgen in de peilingen. En tussendoor even een verkiezing en hopla men kan gewoon niet meer eromheen. Dat is de realiteit.

  In de jaren dertig voltrok zich een gelijk scenario. Verdiep u zich maar eens in en zie wie er plotseling met een meerderheid in de Bondsdag te zitten kwam. En dat na vele keren van een cordon sanitaire. Dit laatste is ook wel het stomste dat politieke partijen kunnen doen. De mond vol van democratie en met elkaar willen praten en verantwoordelijkheid nemen, maar als het puntje bij paaltje komt dan sluiten ze botweg anderen uit. En dat komt uiteindelijk als een keiharde boemerang terug op je.

 12. Anna

  Op naar regering PVV 45–VVD 20 en CDA 19. CDA en linkse zijde VVD zouden moeten inbinden want de christenen en alle andersdenkenden worden uitgemoord door islamieten. Binnenkort ook in dit theater. Dus grenzen dicht!

 13. Terzo

  Heerlijk dat wensdenken van PVV haters……

 14. poldi

  Let op mijn woorden er worden nu plannen gesmeed om Wilders nog harder aan tepakken. De subsidieslurpers en spreekbuizen van de Linkse Kerk DWDD en Pauw worden in stelling gebracht en uitgekiende tegenstanders bv Peter R de Vries en cultuurhistericus Herman Pleij krijgen ruimschoots het woord om de PVV-stemmers weg te zetten als laaggeletterden, tokkies, xenofoben, racisten en potentiele fascistene.
  De potentiele PVV stemmers voelen zich dan schuldig, durven niet voor hun mening uit te komen en gaan bang gemaakt toch maar strategisch stemmen waarna het land definitief in verval raakt.
  Zo was het, zo is het en zo blijft het helaas!
  Denk maar aan de laster van de staatsmedia ten tijde van Pim Fortuyn.

  1. Anna

   poldi. De linksen van de Omroepen hebben een groot schuldgevoel omdat ze zoveel verdienen en op hun banken hebben staan. Ze doen alsof. Eens zal hun demoniserings strategie zijn uitgewerkt. Pim Fortuyn hebben ze al de dood ingejaagd zonder enig schuldgevoel.

 15. Ada1

  In ieder geval mogen deze nieuwkomers nooit stemrecht krijgen.
  .Dat zou helemaal de ondergang van Nederland zijn.

 16. nick

  Wil om te beginnen even opmerken dat deze, zoals ook de vorige peiling van M.d Hond, geflatteerd is naar beneden. Zijn thermometer volgend steeg de PVV deze week minimaal 3 en wellicht 4 zetels net als vorige keer.
  SpP verloos absoluut meer dan 2 zetels even als het CDA. Dat de hond de boel niet te erg voor de zittende politiek wil maken is zijn zaak maar de werkelijkheid is absoluut “erger” of “beter” dan deze peiling.

  Feit is dat de zittende politiek absoluut niet luisterd naar zijn bevolking en daarom niet meer legitiem is.
  Laat Halbe Zijlstra dit kabinet maar opblazen, het is zijn plicht als hij het serieus meent met ons land. Zeker weten dat het hem stemmen zal opleveren en wellicht zullen we dan verlost worden van de lachende leugenaar!

  1. poldi

   Dat klopt als een bus @nick, ik volg onze Manipulator de Hond al een paar maanden.
   Volgens zijn actuele thermometer had de PVV met minstens 4 ipv 2 zetels moeten stijgen en de SP 2 zetels moeten dalen.
   Ook zijn percentages zijn wat lager bijgesteld.
   Bij de recentelijke eenvandaag peiling had de PVV 37 zetels. Weet bijna zeker dat als er nu verkiezingen zouden komen de PVV boven de 40 zetels uit zal komen.

 17. Anna

  De VKrant zal weer vol staan met stukken om Wilders/PVV en kiezers de grond in te trappen. De krant stond er al half vol mee.

 18. Anna

  De uitlatingen van Twan Huys bij Nieuwsuur 21-8- 2015 “Je hebt de mensen die met open armen de vluchtelingen opvangen en je hebt de mensen die dat met de gestrekte rechterarm tegenhouden” .

  Dat kan allemaal bij De Omroep. De linkse socialistische grootverdieners aan het woord.

  1. Benignus

   Een rake uitspraak van die Huys. Hij had er aan moeten toevoegen dat het met gestrekte rechterarm tegenhouden van vluchtelingen niet werkt.

 19. Benignus

  De Nederlandse kiezer is niet gek. Hij maakt zich terecht zorgen over de vluchtelingenproblematiek maar zal zich in het stemhokje laten leiden door de vraag welke partijen geloofwaardige oplossingen hebben. Na even nadenken zal hij zien dat de PVV het probleem slechts vergroot.

  1. Terzo

   Ontroerend hoor dit wensdenken van PVDA losers…

 20. Wachteres

  Simon concludeert dat andere partijen dan de PVV geloofwaardige oplossingen hebben.

  Dat moeten dan wel de linkse partijen zijn.

  Dan ben ik wel benieuwd wat die oplossingen zijn, behalve meer …… meer …. en volgend jaar nog meer.

  1. Benignus

   De oplossingen die de fatsoenlijke partijen bieden is het zo goed mogelijk opvangen van de vluchtelingen zodat integratie zo goed en snel mogelijk wordt en daarnaast het in Europees verband beperken van de vluchtelingenstroom door te investeren in opvang in de regio en het bewaken van de Europese buitengrenzen.

   Een alternatief is er niet en iedereen die suggereert dat je het probleem kunt oplossen door de Nederlandse grens dicht te gooien en vluchtelingen terug te sturen pleegt boerenbedrog.

   1. Terzo

    Ja die integratie van die miljoen + moslims die zich als vijfde colonne binnen onze grenzen bevinden was ook al zo’n succes……

   2. nick

    Simon, jouw ‘fatsoenlijke” partijen zijn in werkelijkheid behoorlijk onfatsoenlijk, om niet te zeggen misdadig, corrupt en landverradelijk. Dat krijgen steeds meer mensen door, wensdenken is geen oplossing en zeker niet realistisch.

    Er is maar een echte oplossing en dat is de oplossing van Wilders, grenzen dicht en alles wat hier niet hoort zo snel mogelijk terugsturen. Verder de opvangvoorzieningen versoberen omdat ons land en zijn bevolking deze roof op zijn welvaart en vrijheid niet trekt.

    Zo simpel is het, niet anders!

    1. toetssteen

     @Nick
     Begrijp dat dan toch! Het is beter om je gelaten te laten overlopen. Ja en amen zeggen, nek buigen en accepteren dat er binnen een generatie geen wetenschap meer is, laat staan cultuur.

     1. Benignus

      Het heeft niets met gelatenheid te maken, beste Toetssteen, maar alles met realiteitsbesef. De vluchtelingen die zich nu in Nederland bevinden gaan niet meer weg en we krijgen ze niet meer weg. Het enige wat we kunnen doen is in Europees verband de insteoom

     2. Benignus

      Werd onderbroken

      Het enige dat we kunnen doen is in Europees verband de instroom beperken.

      Hieruit volgt dat welkom heten en alles inzetten op integratie van de nieuwkomers het enige en het beste is dat je kunt doen.

      Mooier kan ik het niet voor u maken.

  2. van Urk

   Alle politieke partijen gaan tenslotte dood aan het verzwelgen van hun eigen leugens.

 21. van Urk

  En toch trappen politici iedere keer er weer in door weer dezelfde narigheid binnen te halen die zij in het verleden ook niet konden oplossen: http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2010/10/Merkel/Multiculturele-samenleving-is-volkomen-mislukt-ELSEVIER278719W/

  1. Benignus

   U lijkt te veronderstellen, beste heer van Urk, dat de instroom van vluchtelingen een bewust beleid van onze regering is. Dat is een denkfout, het overkomt ons en we kunnen er als Nederland weinig aan doen behalve deze mensen zo goed en adequaat mogelijk op te vangen.
   Iedereen die wat anders beweert pleegt boerenbedrog.

   1. Gielah

    Waarom overkomt die stroom van asieleisers landen als Saoedi-Arabië en Qatar dan weer NIET?

    Misschien omdat ze daar gewoon ‘NEE’ zeggen als ze iets niet willen?

    Onze overheid kan trouwens heel erg góed NEE zeggen, als de eigen ouderen en zieken en kwetsbaren iets nodig hebben.
    Dan strúikelen we over hun: ” .. dan KAN helaas NIET” s.

    Met andere woorden: men WIL nu niet NEE zeggen tegen de miljoenen, die hierheen komen om onze cultuur in één klap te vernietigen en onze schatkist geheel en al leeg te maken… en het ganse westen onveilig te maken en onder verdere invloed van de islam te doen geraken.

    Niet NEE willen zeggen is een kéuze!
    Een landverraderlijke keuze… in dit geval.

    En dus… een schuld!

    Wat Nederland ‘overkomt’ is geen noodlot…..maar is een dóór en door foute overheid die,
    zelf al overgelopen naar de EU-dictators,
    nu het laatste restje verzet van nog wél democratisch-denkende burgers door middel van horden primitievelingen met een hoop koran in hun systeem,
    poogt te láten breken!

    1. Beukman

     @Gielah
     Saoedi-Arabië heeft 2,5 miljoen vluchtelingen opgenomen. Turkije heeft er 2 miljoen, en Libanon en Jordanië puilen letterlijk uit.
     Het is met name Israel dat het een beetje laat afweten.

     1. Gielah

      Saoedi-Arabië en Qatar hebben géén migranten opgenomen… en daar bovendien duidelijke verklaringen over afgelegd… tot grote verontwaardiging van landen in het westen.
      Ze vreesden daar opstanden en onrust.

      Israël, noemt u?
      Moet ik u een brugklas-lesje geven over de drijfveren van antisemieten… en over de diepe ambitie van elke moslim om het volk Israël de zee in te drijven en hun land óver te nemen?

      Heeft Israël de handen al niet vol aan het Palestijnentuig, dat net een 3e Intifada zegt te zijn begonnen en dat dagelijks zomaar mensen neersteekt op de straten, over heel het land heen?

      Maar ach… wat verdoe ik mijn tijd en energie aan u.
      U hebt dan wel een maand of wat geleden net een bérg moeite gedaan op de site van uitingsvrij om de lezers daar te ‘bewijzen’ , dat u NIET dezelfde bent als Jacobus/Simon/Quispel/Malignus enz…
      maar echt héél iemand anders….
      maar de laatste weken doet u hier letterlijk ALLES om die indruk… dat u wél identiek aan hem …of in dienst ván hem bent….
      er opnieuw bij ons allen in te rammen.

      Edoch: laten anderen u maar gaan opvoeden en bijspijkeren, als zij daar enige neiging toe gevoelen.
      Ik ben nóch uw pastor, nóch uw lerares, nóch uw psychiater… dus u dramt maar lekker door.

     2. toetssteen

      @Beukman
      Ga je toch eenheid schamen man! S.A. heeft alleen slaven binnen gesluisd! Waar zit verdraaid nog toe je verstand?! Paspoorten afgepakt en voor niks laten zwoegen als derderangs burger. Dat is een schande, maar daar zul jij tot in lengte van dagen je mond over houden! Net zoals de gruwelijke wantoestanden in Qatar! Bouwvakkers die door de hitte, de uitdroging en de slechte beveiligingen bij bosjes dood neervallen! Ze zijn zoo humaan! Dwaas!

      Waarom mix je dat wangedrag met Libanon en Jordanië. Om dat het je wel goed uitkomt?

      By the way doe eens even een google en zie hoeveel groter de landen zijn dan je nu anderen voorspiegelt.
      Nee, dan maar liever leuteren over die postzegel Israel. Afdeling ergdenkend Beukman?

     3. Beukman

      Ja, mevrouw Gielah, ik ben Wiardy Doosje, Wimpie Hutten, en Toetssteen. Ik ben Simon Brouwenstein, Terzo en Van Urk. En u doe ik er nog even gratis bij. Ik ben immers in overheidsdienst, weet u nog. Wat mij betreft bent u de geinponem van de maand met uw bizarre insinuaties.

      Nu nog even over Saudi-Arabië (gelukkig ontkent u het niet van die andere landen).

      “‘2,5 miljoen vluchtelingen in Saudi-Arabië'”

      http://www.telegraaf.nl/buitenland/24485797/___2_5_miljoen_vluchtelingen_in_Saudi-Arabie___.html

     4. Terzo

      Daar wil ik wel eens een bron van hebben dat Saoedi-Arabië 2,5 miljoen vluchtelingen opgenomen zou hebben, daar geloof ik geen zak van Beukman.

     5. toetssteen

      @Beukman
      Alsjeblieft man hou op met die gruwelijke kolder! Giterenavond toen jij met je neus onder het dekbed lag mogen vernemen hoe geweldig die Wahabi’s zijn. Man ga je mond toch spoelen en lees eens wat meer dan de voorspelbare sites.
      Ik heb uit eigen vrij wil maar wat gedoneerd omdat ik weet dat het terecht komt bij een man die zijn gezin niet meer kan onderhouden. Dat heerlijke Arabië uitgeflikkerd omdat een van van 10 meter hoog hem niet goed bekwam. Man ik wordt echt kotsziek van mensen die niet weten wat er zich daar afpeelt! Ow ze zijn zoo goed!!!! Het is het meest smerige stel dat elk mensenrecht vertrapt! En jij verdedigt dat?
      Nee en kom me niet aan met heksenverbrandingen! Deze geilaards vliegen eerste klas naar de Parijse hoeren, dus doe niet net alsof ze nog op een kameel horken.

   2. van Urk

    O ja beste Simon? Noemt u het maar bedrog maar in feite is dat de werkelijkheid. Kan onze Rutte dan(net als het geval met onze gevluchte zuiderburen tijdens de eerste wereldoorlog) gewoon niet zeggen dat deze vluchtelingen welkom zijn zolang het daar in Syrie nog oorlog is op het moment dat het daar weer veilig is zodat zij weer gewoon terug moeten ? Maar dat doet ie niet! Het enigste wat deze Rutte en andere politici wel doen is deze mensen startklaar te maken met integratieprogramma,s en door ze woningen en werk te willen gaan geven met de bedoeling dat zij hier gewoon permanent mogen blijven. opieniz.com/2015/10/10/wat-rutte-niet-zei-over-het-asielzoekersprobleem/

    1. Benignus

     Rutte zou dat kunnen zeggen, beste heer van Urk, maar hij weet dat hij daar nooit rechtsgevolg aan kan geven. Overigens: de oorlog in Syrië gaat zeker nog 10 jaar duren, dus ook om die reden zou zo’n uitspraak weinig betekenen.

   3. Seneca

    Het boerenbedrog wordt gepleegd door het gros van de gevestigde politieke partijen (stilstaand water stinkt) en de figuren – zoals u en de bekende overigen – die door een dikke boterham te verdienen dit beleid steunt.

 22. Terzo

  Ik denk dat bolus benignus nog raar op zijn neus gaat kijken wanneer hij meent dat die nep asielzoekers nooit meer weg zijn te krijgen….

  1. van Urk

   Die krijg je ook niet meer weg. Straks vliegen de generaal pardons om onze horen heen en liggen we weer te janken bij hart van Nederland omdat er weer een gezin vertrekken moet naar hun eigenlijke thuisland verweggistan.

 23. Wim

  Nou. Dat ging niet lang goed. Twee demonstraties in de Domstad, van Pegida en de Internationale Socialisten, waren door de gemeente van elkaar gescheiden door toewijzing van twee locaties. De linksmensen moesten naar het Janskerkhof, de rechtsmensen naar het Vredenburg. Maar toch zijn er linksmensen naar het Onvredenburg gekomen en daar ……….
  Weer links rellend tuig.

  1. Wachteres

   Simon zegt dat de EU het volgend jaar de instroom wil beperken.

   Merkel zegt dat we de instroom niet kunnen beperken en ze wil dat trouwens ook niet.

   En als de EU die instroom nu niet kan beperken, waarom zou zij dat het volgend jaar dan wel kunnen?

   Of wilde de EU perse dat er eerst honderdduizenden zouden binnenstromen?

   En duizenden gewelddadige moslims, die openlijk zeggen dat ze onze democratie haten, laten integreren?

   Wie is er nu met boerenbedrog bezig.

   1. Benignus

    Ik sprak nergens over volgend jaar, mevrouw Wachteres.

    Waarom liegt u permanent?

    1. Wachteres

     Waarom zuig jij voortdurend uit je dikke duim?

 24. van Urk

  Inderdaad Wim. Laten die correcte snuiters hier hun walging over gaan spreken hoe met eigen mensen wordt omgegaan i.p.v. ze uit te lachen of ze te bestempelen als racisten.

 25. kees rudolf

  Peilingen zijn geen echte verkiezingen. Beukman heeft gelijk dat als de aanhang voor een partij, c.q. de PVV, zo snel groeit, die aanhang even zo goed weer snel kan slinken. Wie zal zeggen wat de toekomst brengt? Niettemin is een forse zetelwinst bij de eerstvolgende verkiezingen natuurlijk mogelijk. En wat dan?
  Ik veronderstel dat een deel van de gepeilden die nu zeggen dat ze PVV zouden stemmen dat niet zo zeer van plan zijn omdat ze graag de PVV in de regering zouden zien. Een aantal wil PVV stemmen om de VVD in beweging te krijgen in de richting van een straffer immigratiebeperkend beleid. Zo heb je ook SP stemmers die niet zozeer SPers in de regering willen, maar die graag de PvdA een beetje meer naar links zouden willen trekken.Als de andere partijen dus gaan bewegen op een manier die deze kiezers toch ietsje meer tot tevredenheid stemt stemmen ze uiteindelijk toch op die andere partijen. Tot op heden zie ik eigenlijk niet dat de regeringspartijen zich veel gelegen laten liggen aan al die voor hen toch tamelijk ongunstige peilingen. Maar dan zou het zo maar kunnen gebeuren dat het verkiezingsresultaat nauwelijks afwijkt van wat de peilingen voorspelden. En dan? Dan gaat er onvermijdelijk toch iets bewegen, zelfs als zou je de grootste partij -gesteld dat de PVV dat wordt- buiten de regering houden. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat in die omstandigheden de VVD evenveel aan de PvdA zou “gunnen” als ze tot dusver heeft gedaan. Maar het is allemaal moeilijk te voorspellen. Wat voor coalitie zou er gevormd kunnen worden, hoeveel partijen zijn er dan samen nodig voor een meerderheid in het parlement en hoeveel tegenstellingen moeten dan worden overbrugd? Misschien wordt het land wel onregeerbaar! Hoe vreselijk. Het is denkbaar dat sommigen, die nu zeggen PVV te gaan stemmen, dat niet erg vinden, maar er zouden ook kiezers kunne zijn die hiervoor terugschrikken en uiteindelijk dan toch maar liever niet PVV stemmen. Ach, weet ik veel…

  1. Beukman

   @Kees
   Er is nog wat. Wilders’ fiere taal vol met oplossingen steekt natuurlijk prachtig af tegen het machteloze geploeter van de regering om het veelkoppige vluchtelingenprobleem onder controle te krijgen. Het is eenvoudig scoren voor de grijzende senior van de Tweede Kamer. Dat de PVV opeens zo stijgt, komt uiteraard omdat op dit moment de vluchtelingenproblematiek het gesprek van de dag geheel bepaalt. Dat gaat wel eens een keer ophouden. Het lijkt me logisch dat Wilders dan weer een flink eind terugzakt, want met “oplossingen” voor één of twee problemen win je de verkiezingen niet.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Knock it off man! Heb je je indertijd al eens verdiept over het feit dat Dijsselbloem Teun van Dijk en de gehele kamer voorloog? Nee, die heb je gemist, zelfs toen van Dijk de bevestiging vroeg, lachte Dijsselbloem het geringschattend weg. O, en voor je begint dat van Dijk geen verstand heeft, ik zou eerst zijn cv maar natrekken alvorens nog wat doms te zeggen.
    One item…. tuurlijk.

   2. Terzo

    Ik word altijd zo ontroerd van die wensdenkers ter linker zijde……

   3. Para Bellum

    Nilfisk.

   4. Wachteres

    Nee @Beukie, dat gaat niet ophouden.

    Want de gevaarlijke idioten, die diepe minachting hebben voor onze maatschappij, voor onze opvattingen en voor onze vrouwen, die zich nu manifesteren in de opvangcentra, komen straks, dankzij de EU, in onze maatschappij terecht.

    Daar zitten al duizenden [of meer] fundamentalisten met soortgelijke opvattingen en dat schorriemorrie gaat elkaar stimuleren.

    Zo lang duurt het niet meer dat de hel losbreekt.

    En iemand die denkt dat het wel meevalt – ze zijn waarschijnlijk erg blij dat ze in een democratie terecht zijn komen??? – is of erg dom of zelf levensgevaarlijk.

    Net als onze regeringsleiders trouwens, maar die weten wel beter.

  2. toetssteen

   Kees Rudolf
   Ik denk dat die laatste halve zin duidelijk maakt dat u het niet weet.
   De VVD zal kleur moeten gaan bekennen en koers blijven houden. Ik trap er als ex VVD’ er echt niet nogmaals in.

  3. Pieter G

   @Kees rudolf

   Er is niet zoiets als de SP stemmer of VVD stemmer dan wel PVDA stemmer of PVV stemmer.

   Dat was vroeger in de zuilenmaatschappij. Die bestaat bijna niet meer. Misschien 80+ inwoners en verstokte christelijke gemeenten.

   Men shopt naar behoefte.
   En als de winkel rotzooi verkoopt gaat men naar de concurrent die het beter voor elkaar heeft.

   Niemand kan toch ontkennen dat het huidige beleid op rampkoers ligt. Merkel lapt elke afspraak eenzijdig aan haar Ost Duitse laars en Rutte is puur zetbaas van het Merkelregime. Ondertussen staat de EUSSR op het punt te desintegreren. Zie: Elsevier
   Buitenland
   Visegrad-landen werken hard aan exit-strategie .
   Te veel heil van politici verwachten is naïef.
   Belgie zat een jaar zonder regering en beter was het nog nooit geweest. Nagenoeg ALLE problemen komen door FOUT beleid. En dat is een stuk slechter dan geen beleid. want dan hoef je alleen de bestaande problemen aan te pakken. En Rotterdam blijft Rotterdam met haven en al. Het is op een paar na een parasitaire kaste die meer fout dan goed doen.

   Er zijn geen aanwijzingen dat Nederland het met overvolle AZC beter gaat doen, er zijn duizenden aanwijzingen dat Nederland het slechter zal gaan doen. Zie ook Duitsland!

   Dan is het logisch dat de politiek verantwoordelijken afgestraft gaan worden. De PVV kan voorlopig alleen maar groter worden gezien het voorgaande.
   En hoe dat later vertaalt zal worden in beleid moeten we afwachten. Maar gemor in de VVD omdat ze weggevaagd zullen worden zal al voor enige positie verandering zorgen. Maar wie geloofd ze nog?
   De middenstand weet het: een lang opgebouwd vertrouwen kan door een enkele fout mis gaan.
   Zie Volkswagen.
   Exit. VVD, PVDA…naar kleine splinter partijen. Gegokt en verloren.

 26. M. Brandenburg

  “Peilingen: PVV bereikt de hoogste stand allertijden, dankzij de vluchtelingencrisis”

  Uiteraard molet dit zijn;

  Peilingen: PVV bereikt de hoogste stand allertijden, dankzij de waarheid die de leugen inhaalt!

  1. toetssteen

   @Wim
   Dat antwoord van Pietje Puk gelezen? Hilarisch! (zo dom bedoel ik). De sukkel weet niet eens waar gelatine van wordt gemaakt, laat staan waar het allemaal in zit.

 27. Wachteres

  Met de huidige instroom van zoveel gewelddadigheid in korte tijd, zal de PVV steeds groter worden.

  Alleen was het beter geweest als het volk eerder naar de waarschuwingen van Wilders had geluisterd.

  Hoe mensen kunnen denken dat gewelddadige figuren met godsdienstige aspiraties zich zullen aanpassen, zodra ze toestemming krijgen om zich in onze maatschappij te vestigen, is mij een raadsel.

  Als de regeringen in de EU duizenden gevaarlijke gekken uit krankzinnigengestichten zomaar los zouden laten in onze maatschappij dan was de wereld te klein.

  En als gevaarlijke gekken afkomstig zijn uit het Midden-Oosten, dan moeten wij die maar accepteren?

  Over de EU kan niet slecht genoeg worden gedacht!

 28. Le Pro 58

  Fijn voor Geert en het land , nu maar hopen dat het aantal niet bij peilingen blijft en zelfs groter groeit .

 29. Daniel

  Het zijn ook politiek moeilijke tijden. Dat zal Geert Wilders niet fijn vinden, al die onrust en gespletenheid in onze anders zo fijne samenleving.
  Het is niet fijn om zetels te winnen vanwege de ellende van de vluchtelingen.
  Maar Geert zal er ook niet wakker van liggen, lekker slapen achter de gebreide onderbroek van Krisztina Marfai. In Hongarije kunnen ze goed slapen, daar hebben ze geen dure bedden voor nodig zoals hier in dit verwende land.
  Geert gaat pas wakker worden als hij boven de 50 zetels gaat halen, want dan moet hij aan de bak. Minister President worden, ministers leveren……., want Geert weet ook, als geen ander, wat er voor kwaliteit rondloopt in zijn fractie.
  Daar wordt hij ’s nachts soms gillend wakker van, badend in het zweet, de lakens verfromfraaid (waarom nemen ze geen dekbed?) en dan niet meer kunnen slapen. Gelukkig ligt hij naast zijn Krisztina Marfai, zijn tweede vrouw. Zijn eerste vrouw was een Nederlandse, tja…, waarom dat niet goed ging weet ik niet en hoef ik ook niet te weten. Als Geert maar gelukkig is.
  Wat een mooie indeling van DDS, alleen moet ik wel even wennen, maar alles went.
  In 1972 vielen er 3460 doden in het verkeer en in 2014 (veel meer verkeer) zijn er, dankzij goed regeringsbeleid van al die jaren, 570 doden in het verkeer gevallen.
  Sommigen willen terug naar de goede oude tijd, maar dat komt door een slecht geheugen. Vanaf 1964 werd de geleide loonpolitiek losgelaten en de lonen explodeerden. De koopkracht steeg en mensen uit alle lagen van de bevolking konden zich dure en tot dan toe onbereikbare spullen veroorloven zoals elektrische-huishoudelijke apparaten.
  Lang leve Nederland!

 30. Ali Yas

  “De PVV weet daarmee deze week de SP en het CDA af te troeven, die zich ook proberen te laten horen in het vluchtelingendebat, maar daar duidelijk minder succes mee hebben.”

  Dat mindere succes is evenredig met de mindere geloofwaardigheid. Alle partijen naast de PVV hadden natuurlijk al veel eerder op de immigratierem kunnen trappen, maar niemand durfde voor xenofoob, racistisch of harteloos te worden versleten.

  Tim Engelbart doet daar vrolijk aan mee door 51% van de Nederlanders “spijkerhard” durft te noemen omdat zij zich niet door zielige verhalen laten manipuleren. Iederéén heeft medelijden met zielige mensen, die buiten hun schuld van huis en haard verdreven zijn. Maar je hoeft niet “spijkerhard” te zijn om je af te vragen of een (langdurig) verblijf in Nederland voor die mensen de beste oplossing is, en daarnaast, of al die mensen eigenlijk wel echt zo zielig zijn.

  En dan is er nóg wat. Ook in Nederland zijn er zielige mensen waarvoor we zouden moeten zorgen, waaronder een groeiend contingent armen. Door de import van nog meer armen, krijgen de bestaande het alleen maar slechter. Vooral als die nieuwe armen een streepje vóór hebben. Als vervolgens veel van de nieuwkomers een (slecht betaalde) baan krijgen, wat sommigen zeggen te hopen, krijgen even zo veel beter betaalden de zak. De zieligheid verplaatst zich dus van allochtonen naar autochtonen. Je moet wel spijkerhard zijn als het leed van bestaande Nederlanders je niks doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.