Politie probeert suïcidale man tegen zichzelf te beschermen. Niets werkt. Dan komt er een onwaarschijnlijke held langs die alles verandert

Geen categorieokt 11 2015, 20:00
Een man die van de derde verdieping van zijn appartementencomplex dreigde te springen werd uiteindelijk gered door...
Politieagenten in Californië stopten onlangs een auto omdat de wagen geen kentekenbewijzen had. Die waren eraf gehaald. Vreemd. En dus wilden ze even met de chauffeur van de bolide spreken.
Helaas dacht die er heel anders over: de man rende weg. Al snel kwam de politie erachter waarom hij zo merkwaardig reageerde: de auto was gestolen.
Aangezien de politie dichtbij was, was de kans dat de man ontsnapte gering. Dat had hij zelf ook door. Hij rende een appartementencomplex in, rende de trap op, en ... dreigde vervolgens van de derde verdieping te springen. Hij hing zelfs al uit het raam.
Terwijl zijn benen in het luchtledige bungelden probeerden de dienstdoende agenten hem ervan te overtuigen een stapje terug te doen - het gebouw in - en zich gewoon over te geven. De man wilde echter maar niet luisteren. Hij stond er maar liefst 3.5 uur lang: klaar om te springen.
Natuurlijk is het zo dat iemand die écht zelfmoord wil plegen dat vrij snel doet. Die heeft niet urenlang bedenktijd nodig. De politieagenten die met de man spraken begrepen dat ook en wisten dat ze hem konden redden als ze hem wisten te raken; als ze hem een reden konden geven om door te leven.
Tijdens hun gesprekken met de man viel het de politie op dat hij een bijzonder hechte band met zijn kat leek te hebben. Na de familie van de man gecontacteerd te hebben werd dat beeld bevestigd: hij was dol op zijn kat.
https://twitter.com/OfficerGrace/status/651929349554237440
En dus vroegen de agenten de familieleden of ze de kat naar hen konden brengen. Zij deden dat. Even later kwam één van de agenten die aan het onderhandelen was met de man rustig op hem af lopen - met Trip, de rode kater in zijn armen.
Toen de suïcidale man zijn kat zag bedacht hij zich meteen. Hij maakte rechtsomkeert en gaf zich over aan de politie.
Het moge duidelijk zijn dat de man nu onderzocht wordt om te kijken of hij wel helemaal toerekeningsvatbaar is. Ook is nog niet bekend waar hij precies van verdacht wordt - behalve dan van het rondrijden in een gestolen auto zonder kentekens.
In de tussentijd zorgt de familie van de man voor Trip - de kat die zijn leven redde.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten