Politie rukte uit vanwege geheime ISIS-vergadering in een kasteel. Eenmaal ter plaatse blijkt er toch iets anders aan de hand te zijn...

Geen categorieokt 13 2015, 20:00
Wellicht nog wel verontrustender dan jihadisten?
Toen de Zweedse politie werd opgebeld door bezorgde burgers, die melding maakten van een bijeenkomst van ISIS-strijders in een nabijgelegen kasteel wisten de dienders van de wet niet waar ze het moesten zoek. 'Hier?' 'In Zweden?' 'Hele ISIS-clubdagen?!' Maar bezorgde burgers vertelden de politie dat ze meenden wat ze hadden verteld: in het kasteel van Brahehus in het zuidelijke gedeelte van Zweden waren enkele jihadisten gesignaleerd. Ze droegen imposante baarden en hadden zwarte vlaggen met witte tekst. Dat is ISIS, toch?
Nou, dat bleek dus wel mee te vallen. Maar als je deze foto ziet snap je wellicht waarom de mensen bezorgd waren:
bearded-villains-group
Baarden, veel zwart, en een vlag met daarop een dreigende afbeelding... maar ISIS-strijders waren het niet? Wie dan wel? Houd je vast:
Ze noemen zichzelf de 'Bearded Villains', een nogal dreigende naam voor een stelletje baarddragende hipsters. Want dat is wat ze zijn. Hun uitje naar Brahehus was hun landelijke clubdag. De mannen waren er alleen om elkaars baard te bewonderen, en niet om aanslagen te plegen.
De gearriveerde politie kon wel lachen om de commotie:

"De twee politie-agenten hebben even goed gelachen, en zijn toen met een glimlach op hun gezicht teruggegaan naar hun politie-auto,"

Aldus één van de aanwezige baardhipsters. Hij legt uit dat de groep niks met ISIS te maken heeft, en juist opkomt voor nobele initiatieven:

"We horen bij een groep die deel uitmaakt van een Amerikaanse organisatie, die de 'Bearded Villians' heten en vechten tegen onrecht, homofobie, racisme en onderdrukking."

asfas
Eind goed, al goed dan! Beetje vreemde baarden, maar ze doen verder geen vlieg kwaad.
Wat vind jij van de Bearded Villians? Moeten ze die rare en vreemde baarden maar afscheren, of zijn ze juist leuke stijlaccesoires?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten