PVV’ers zijn laagopgeleid, vrouw en stemden op Fortuyn in 2002

Geert_Wilders_en_Ronald_Sørensen_(2)
Foto: Wouter Engler / Wikimedia Commons

Inmiddels is de PVV al wekenlang de grootste partij van Nederland. Maar wie zijn precies de PVV’ers?

VVD’ers hebben een aardappel in hun keel, D66’ers zijn elitaire ambtenaren en de kiezers van het CDA zitten allemaal al tien jaar in het bejaardentehuis. Het zijn zomaar wat vooroordelen over de achterbannen van de verschillende politieke partijen die Nederland kent. Soms kloppen ze, en soms niet. Maar zelden wordt de moeite genomen om de karikaturen te toetsen aan de werkelijkheid.

Vandaag waagde één man zich er toch aan: Maurice de Hond. Hij wilde graag weten welke Nederlanders er nu precies op de PVV stemden. De uitkomsten zijn in sommige gevallen verrassend, maar op andere gebieden toch weer bijzonder stereotypisch. Zo ondervond hij dat de PVV voornamelijk bestond uit lageropgeleiden. Maar liefst 45% van de PVV’ers heeft alleen de basisschool afgemaakt, of alleen de middelbare school en/of het MBO. Slechts 17% van de Wildersstemmers is hoogopgeleid. De inkomens (hoog, midden en laag) houden ook min of meer gelijke tred met de bijbehorende opleidingsniveaus.

pvvers1Ook blijkt dus dat ouderen – veel meer dan jongeren – zich aangetrokken voelen tot, en aangesproken door, de standpunten van de PVV. Ook zijn vrouwen kennelijk meer gecharmeerd van Geert Wilders dan dat mannen dat zijn.

Over welke kranten PVV’ers lezen kunnen we kort zijn: voornamelijk De Telegraaf en het AD. Of PVV’ers ook De Dagelijkse Standaard lezen is helaas niet meegenomen door De Hond in zijn enquête:

pvvers2Waar Geert Wilders verder heel goed in blijkt te zijn is het vasthouden van kiezers. Maar liefst 95% van de PVV-stemmers uit 2012 overweegt in sterke mate om opnieuw het vakje bij één van Wilders’ parlementariërs rood te kleuren als er weer Tweede Kamerverkiezingen zijn. En 80% van de LPF-stemmers uit 2002 – de enige verkiezingen waaraan Pim Fortuyn heeft meegedaan – zijn nu PVV-stemmer:

pvvers3De PVV is momenteel verreweg de grootste partij in de peilingen. Of alle bovenstaande groepen die nu zo lyrisch zijn over de partij van Geert Wilders ook daadwerkelijk op hem gaan stemmen, zal blijken als in het voorjaar van 2017 de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen zullen worden gehouden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

79 reacties

 1.   

  Ik durf aan te nemen dat er veel uitgewoonde Hollandse vrouwen achter het raam zijn die op dit partijtje stemmen. Deze zijn namelijk niet gediend van concurrentie van buitenaf :) :)

  1.   

   @Svetlana
   4 oktober 2015 at 14:16
   Zo te lezen, spreek je uit eigen ervaring!

  2.   

   Links-tokkie

  3.   

   Wat een zieke geest hebt u.

  4.   

   Ik neem aan dat jouw ouders niets aan je opvoeding hebben gedaan gezien je gedrag……..was de wodka voor hen belangrijker dan hun dochter?

  5.   

   Op het onderwerp van de 12 gedode christenen (eerder hierboven) heeft de lamzak niet gereageerd, ter herinnering ze was weg van die mooie religie de islam, weet U nog.
   Misselijk ziekmakend gedrocht.

  6.   

   Svetlana , jij kan het weten !, die vrouwen huren de ramen naast die van jou .

   tja dan kan het wel eens tegenvallen dat een buitenlandse hoer , meer klanten trekt

  7.   

   Svetlana durft wel iets. Vooral in het aannemen.

   Ik neem niet zo snel iets aan.
   Wat zijn “hoogopgeleiden” Gokje. Universitaire en HBO studie??

   Zoals een Samsom een Rutte of Dijsselbloem?

   Aaaach zoooo.

 2.   

  Dan zal het allemaal waar zijn, dan bewijst dit slechts dat een hogere opleiding geen garantie is voor het hebben van intelligentie en kijk op zaken die je leefwereld bedreigen.

  Wat een quatsch…

 3.   

  Zolang je geen duidend verband kan maken tussen, kan je er alle richtingen mee uit, en zal het voornamelijk de persoonlijke wensen van de auteur dienen.

 4.   

  Ze zijn jaloers omdat het zo goed gaat, en NU goed blijft gaan met de PVV…

 5.   

  Is het beeld bij andere partijen dan anders? Volgens mij komt het beeld overeen met het doorsnee beeld van totaal Nederland.
  En wat wil jij zeggen met dit onderzoek Tim.

 6.   

  Pure flauwekul wat de Hond over u allen uitstrooit. Als je je aanmeldt bij hem dan vul je inderdaad je opleiding en je werkniveau in. En hij baseert zich dan steeds hierop. Maar hoeveel Nederlanders liegen bij het invullen? Ik denk vrijwel allemaal. Hoe kun je de Hond dan serieus nemen over dit soort uitkomsten? Niet dus.

  Maar waarom komt hij met dit soort uitkomsten over de PVV en niet bijvoorbeeld over de Pvda en D66 etc.??? Omdat en hij daar echt niks over kan zeggen en omdat de Hond nu graag wil stoken en doen alsof iedereen die Wilders een warm hart toedraagt een tokkie is of een aso of in ieder geval niet goed opgelet heeft op school. Misschien is het wel jaloezie dat een partij het zoveel beter doet dan die (pvda) waar zijn hart ligt.

  1.   

   @Limburgs Kuifje
   Dat is vrij simpel. De Hond sorteert per week uit wie hij vraagt mee te doen. Feitelijk kan hj zo werken naar een door hem gewenste uitkomst.
   Waarom hij dat doet? Net zo simpel. Hij hoopt dat mensen zich niet willen associëren met een partij waarvan de kiesgerechtigden laag op zijn geleid, werkloos zijn of minimaal verdienen.
   De Hond beseft heel goed dat als hij bijvoorbeeld zou selecteren uit ex VVD’ers het plaatje er heel anders uit zou zien.

   1.   

    @toets
    Om je te bescheuren weer. Niemand trekt de virtuele zetelpeiling (33) in twijfel, hier is De Hond héél betrouwbaar.
    Maar op het moment dat hij laat zien dat het vooral laagopgeleiden zijn die PVV stemmen, is Leiden in last, en heeft De Hond weer lopen manipuleren.

    1.   

     @Beukman
     Beweer ik iets anders? Ik zeg toch dat De Hond manipuleert! Welk deel heb je niet begrepen?
     Of is het zo dat je het niet uit kunt staan dat er door dat manipulatieve heen wordt geprikt?
     Ik zeg nota bene dat De Hond stemming maakt juist om hoger opgeleiden af te schrikken, want tja er zijn altijd mensen die dan toch maar weer VVD gaan stemmen. (zoals bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen)

     1.   

      @toets
      Complotgekkies aller landen, verenigt u!

 7.   

  Gewoon een doorsnee Nederlander dus die PVV stemmer. 30% laag, 40% middel en 30% hoog.
  Wilders weet dus de hogere opleidingen niet te pakken.
  nu is dat niet zo verwonderlijk want uit die hoek komt de bedreiging van dit land.

  1.   

   Inderdaad, 60-70% van het Nederlandse volk bestaat uit laag- en middelopgeleiden. Dat is een hele normale en te verwachten statistiek. Als de PVV daarvan de helft of meer pakt is het dus bij verre de grootste partij van NL. Denkelijk 50+ zetels. Aangezien het de mensen met inkomens tot modaal de volle klap krijgen in elk opzicht, dus nu ook met de islamitische massamigratie, zit de PVV op heel natuurlijke wijze op rozen. De PVV is dus de nieuwe volkspartij, waar voorheen de Pvda en SP zich op lieten voorstaan en een deel van de VVD (midden/klein bedrijf en conservatief Nederland). Kortom, het is volkomen begrijpelijk en volstrekt logisch. Een onderzoek daarnaar is complete flauwekul en pure stemmingmakerij. De PVV vertegenwoordigd zo meteen het leeuwendeel van de bevolking. En dat feitelijk dankzij de blunders van hun voorgangers en de hoger opgeleiden die hun heil zochten bij o.a D66 en Groen Links en delen van de Pvda en VVD. Oorzaak en gevolg dus.

  2.   

   @Aa

   Onzin, het is een van de bekende De Hond trucjes. Hij selecteert gewoon zijn mensen die mee mogen doen met zijn wekelijkse rondje. Afhankelijk van hoe hij de uitkomst wenst, krijgen bepaalde mensen een verzoek tot deelname.

   1.   

    In hoeverre is wat u schrijft een antwoord op wat ik schreef?

  3.   

   Aa.
   Goed gezien en je kan gedachten lezen

 8.   

  Duidelijk is wel dat alle vaak corrupte EU regentenpartijen die voor de exodus van zgn. vluchtelingen zijn op verlies staan. Denk echter maar niet dat VVD, PvdA, CDA, D66 en klein grut hun standpunten zullen aanpassen. Steeds meer mensen hebben nu eindelijk door dat die geblondeerde God uit Venlo, net als Donald Trump, een man van het volk is. De rest van de politiek correcte elite en zooitje linkse rakkers denkt dat de bevolking in dienst is van de regering in plaats van andersom. Nederland wordt gelukkig wakker. Er zijn grenzen!

 9.   

  dat zijn nu de mensen , die met 40 uur of langer in de week , met een karig loon naar huis worden gestuurd !!.

  toch is dit de meerderheid van onze , (en elke ), bevolking !, deze mensen worden het beu om hun zuurverdiende centen in een bodemloze put te zien belanden .

  dit zijn juist de mensen die indirect geconfronteerd worden mat de uitwassen van de geïmporteerde islamieten.

  die de meer ontwikkelde en dus rijkere medeburger niet bij hem/haar in de buurt wil !, toch deze onderbrengt in buurten bij de gemiddelde Nederlanders.

  raar dat juist deze groep binnen onze bevolking , van zich horen laat ?, en stemt op ieder tegengeluid

 10.   

  Kiezers van de PVV zijn dus domme vrouwen die gek op homo’s zijn. Weer zo een fijne statistiek!

 11.   

  Ach… dit soort berichten duiken altijd op zodra de PVV flink groeit.

  In elk geval zijn de kiezers van meneer Wilders duidelijk een héél stuk slimmer dan het linkse tuig, dat er al bijna in geslaagd is dit land naar de sodemieter te helpen.

  Stommer volk dan linkse landverraders kan ik mij niet voorstellen.

  1.   

   @Gielah

   Het is wat Ni28 boven u schrijft. Er is ook eens een poll te zijn geweest waaruit bleek dat PVV stemmers de minste werklozen kende, gemiddeld verdienen en gemiddeld een MBO opleiding hadden.

  2.   

   ik ben dus links…en pas precies in ‘t kader
   wat ik verbaal verfoei…. : dat van de Landverrader :-P

 12.   

  Alleen al het feit dat DDS hiermee groots uitpakt zegt meer dan genoeg. Zou het niet zo zijn dat veel van de oudere kiezers die niet meer dan de basisschool hebben afgemaakt in die tijd niet in de gelegenheid waren om een stap verder te kunnen komen dan de basisschool. Dat voor deze groep ook nog de Tweede Wereldoorlog er tussen kwam.
  Ergste is nog dat deze kiezers het meest zijn/worden opgescheept met de immigratie van mensen uit niet westerse landen en met de invasie van de mannelijke economische asielzoeker. In wijken wonen waar vrouwen voor hoer werden/worden uitgemaakt. Deze ouderen die slechts de basisschool hebben kunnen afmaken worden nu misbruikt om de PVV zoveel als mogelijk te beschadigen. PVV is er dus echt voor het VOLK.

 13.   

  ” Kanshebbers voor de Noelprijs dit jaar: Merkel, de Paus, de FARC en Iraanse minister
  Auteur Tim Engelbart Datum 4 oktober 2015

  Maar vooral neerkijken op PVV stemmers hoor Tim……

 14.   

  Ach daar heb je onze rode Manipulator de Hond weer,
  Hoger en lager opgeleiden vinden elkaar in het programma van de PVV. Vooral nu er zich een burger crisis aan het ontwikkelen is. Politiek correcte lui zijn veelal laf en zeer naïef. Schamen zich voor het oncomfortabele maar enig juiste standpunt, grenzen bewaken (dicht) en uit de dictatuur van de EU! Zie/hoor wat MuttiMerkel uitbraakt, niet te geloven! Universitair geschoold en voel me zeer wel thuis bij de anders of niet geschoolden.Is namelijk helemaal geen garantie voor een gezonde geest

 15.   

  De Hond belazert de boel weer eens. PVV ers zijn geen laag opgeleide tokkies, maar de Hond doet alsof.
  Beste mensen die Hond moet je niet geloven.
  Die 33 zetels is ook bedrog, de Hond wil de PVV ers blij maken met een dode mus.

  1.   

   Houd nog even moed, die andere peilingen doen hetzelfde……

 16.   

  Inzake kranten mis ik het FD.

 17.   

  Lagere opleidingsklasse? Valt daar ook de afgestudeerde hbo’er onder? Ik ken genoeg hoger opgeleiden die op de pvv gaan stemmen. Dus pure onzin.

  Bij eenvandaag had de PVV 34 zetels,
  Ze gaan gestaag door naar minimaal 40 zetels.
  M.a.w. als je MDH moet geloven is dan 36% van de bevolking laaggelettterd.

 18.   

  Veel zogenaamd “”hoger opgeleiden” zijn in de praktijk van het leven vaak naieve wereldvreemde klunzen..dus dat verklaart eigenlijk heel veel.Ze zijn op hun dertiende met hun ouders nog bij “”Repelsteeltje”” geweest..en denken dat de wereld zo in elkaar steekt..hebben niet door dat we uiteindelijk door de rest van de wereld kaalgevreten worden met deze “”immigratie””(=binnendringers)-idiotie.

 19.   

  Svetlana, als eerste hier weer, en opnieuw de grootste bek? Verdwijn, troela trol!!

  Svetlana
  1 oktober 2015 at 21:33
  Geert WilderSS is een gevaar voor de samenleving. Kwestie van tijd dat hij de juiste persoon tegen zal komen. Dan mag hij in de eervolle voetstappen treden van Pimmetje Fortuyn

  Svetlana
  3 oktober 2015 at 16:02
  Jij, kleine snotjochie (CJD) hebt me op dit site in de eerste plaats uitgenodigd en nu ga je mij zo beledigen. Zal ik anders wat dingen openlijk over jou verklappen op dit site?

  Daaag, mij zie je hier niet meer terug. Zoek het maar zelf uit.
  —–

  Nicky
  3 oktober 2015 at 20:20
  a). Svetlana zien we nooit meer terug?!!
  HOERAAAAAAAHH, cheers!
  Het beste nieuws van vandaag.
  Nu die andere trollen nog, vooral Griezelgruwelstein, die zie ik ook gelukkig niet meer de laatste dagen!

 20.   

  Beste mensen, ik wil u er even op wijzen dat de auteur de statistieken verkeerd heeft geïnterpreteerd. Bijv:

  “Maar liefst 45% van de PVV’ers heeft alleen de basisschool afgemaakt, of alleen de middelbare school en/of het MBO. Slechts 17% van de Wildersstemmers is hoogopgeleid.”

  Dit is een foute gevolgstrekking, uit de gegevens is namelijk het volgende juist:

  – 45% van de laagopgeleiden stemt PVV.
  – 17% van de hoogopgeleiden stemt PVV.

  Let op de volgorde, het omgekeerde hoeft namelijk niet perse waar te zijn. Als u goed kijkt ziet u dat de percentages per categorie ook niet allemaal bij elkaar opgeteld op 100% uitkomen.

  1.   

   @Yato
   Yep, dat ook nog eens. Voor hetzelfde geld heeft 35% MBO afgerond en zit 10% lager. Wat dan weer overeen zou komen met een poll waar ik melding van maakte. Persoonlijk denk ik dat dat de groep is die de wijk nam uit de grote steden naar een prettiger klimaat voor hun kinderen en zichzelf. Die groep wordt nu opnieuw geconfronteerd met dezelfde problematiek.
   MBO was indertijd HAVO en dan MBO, en als dat is in gewilde vakken, is dat een redelijk gemiddelde opleiding.

 21.   

  Ook ik deed mee aan peil.nl, actief lid van de VVD, totdat ik enkele jaren geleden mijn lidmaatschap heb beëindigd. Dit natuurlijk bij peil.nl ook veranderd in PVV, en rara, geen uitnodigingen meer..
  Overigens over niveau, ik zal wel de uitzondering zijn, Ir,Ing, eigen bedrijf, 26 patenten op mijn naam

 22.   

  Ik heb 5-jarige HBO gedaan, waarvan 5 jaar met vrucht. Dus ook wel erg laag (bij de gronds).
  Mocht toen nog, door het linkse weg-met-ons beleid, op staatskosten.

  Maar “…ben je jong, en geen communist, heb je geen hart.
  Ben je oud en nog communist, heb je geen verstand.”

  Zo werd dat ook dan maar vergoeilijkt.

  1.   

   @Nicky
   Op de HBS moest je de boeken nog zelf kopen hoor (tweedehands kon ook, maar wel met beperkte goedkeuring qua druk) en er moest schoolgeld worden opgehoest. Mocht ik zelf bij elkaar verdienen, want geen beurs oid ondanks dat mijn zwaar zieke pa van de steun trok en ma 24/7 voor hem en de rest van het gezin moest zorgen.

   Ik snap deze watjescultuur niet ondanks dat ik door te knokken wel hoogopgeleid ben en toch PVV stem(Tweede Kamer, Provinciale Staten en EU nepparlement). Of misschien juist wel daarom.

 23.   

  Sorry, 8 jaar HBO gedaan, waarvan 5 jaar met vrucht.
  Veel reizen toen… foei.
  Maar ALS ik studeerde, werkte ik wel serieus en hard.

 24.   

  Ik als ZZP-er die haar eigen boekhouding doet zal zeker een laag IQ hebben volgens de linkse elite….Mijn IQ is wel zo hoog dat ik besef dat ik geen Mohammed in dienst moet nemen waar ik de rest van mijn leven financieel aan vast zit…daarom stoot ik veel taken af, anders moet ik een knecht in dienst nemen…….Dankzij mijn arbeid kan ik ruimschoots in mijn levensonderhoud voorzien in mijn koophuis..eigen auto en een zwembad…en dat bereik je niet met een laag IQ en toch stem ik Wilders….ook al zal hij nooit regeren…maar als ik op een klassieke partij stem dan wordt mijn stem misbruikt…en daarom stem ik op Wilders want alles wat op Wilders stemt komt niet bij de klassieke partijen terecht…en kan er dus geen coalitie gevormd worden…waardoor het land onbestuurbaar wordt…Daarom raad ik iedereen aan om op Wilders te stemmen….

  1.   

   @Geah
   Ik denk dat er heus wel een deel SP/ PvdA tussen zal zitten. Dat geeft helemaal niets, immers zij zien wat hen nu aan wordt gedaan doordat de oude volkswijken volstromen en zij geen kant uit kunnen.
   Zelf behoor ik niet tot de door De Hond gepleegde misleiding. Ik stemde altijd VVD (doe ik bij de gemeenteraadsverkiezingen nog). Twee studies afgerond eentje universitair, eentje HBO plus wat extra inzake specialisatie in de beroepsgroep waar ik werkzaam was. Heb twee huizen en ja, eentje heeft een pool. Maar mijn auto vind ik redelijk bescheiden…., in vergelijking met de buurman.
   Mijn vrienden en kennissen is een dwarsdoorsnede van de bevolking. Kost een paar kratten bier en bitterballen, nou en?!

   1.   

    Goed @Toetssteen……Jij hebt het ook gemaakt in het leven….Het is je van harte gegund….Dat bewijst alweer dat de PVV genoeg intellectuelen onder zijn kiezers heeft…..Ik denk dat Maurice de Hond de PvdA bedoelt als laag IQ…want hun achterban bestaat vooral uit laag opgeleiden die alleen maar hun bruine handjes omhoog kunnen houden om hun uitkering in ontvangst te nemen…aangezien zij niks kunnen….zelfs niet eens goed Nederlands…

    1.   

     @Geah
     Mijn zoons alle drie universitair opgeleid, in diverse richtingen(ben ik als pa trots op), stemmen PVV. Eentje moet er wel voor naar de Nederlandse ambassade .
     Alles is meegenomen als het om de jonge generatie gaat, want zij zijn de toekomst.

     Ik vrees, maar dat heb ik al herhaaldelijk uitgesproken voor de allochtoon, of de inmiddels autochtoon die helemaal meedraait in het bekende circuit. Lees werken en je kinderen helpen naar een goede toekomst in een land dat alle kansen biedt.
     Ja, ze zijn er, maar er is een irritant legioen die de tonen van de zielug vleugel van de Meulenbelts inmiddels helemaal heeft doen smelten in tranen.

 25.   

  Dit onderzoek doet mij denken aan het sprookje “de kleren van de keizer”. (Zo van: als ik op de PVV stem, word ik gezien als laagopgeleide…..wat een flauwekul).

  Ook de hoogopgeleiden omarmen inmiddels de standpunten van de PVV (62%) wil alleen nog echte de vluchtelingen opvangen, en de kennelijk in grote getale meelopende nepvluchtelingen tegenhouden of terugsturen. Openlijk toegeven dat je de standpunten van de PVV deelt is nog steeds not done (in gutmensch Nederland).

  De PVV zal blijven groeien, is immers de enige partij die in de praktijk steeds gelijk bleek en blijkt te hebben.

  Ik blijf PVV stemmen.

  1.   

   @JC
   Ook in de US laat de burger zich niet langer misleiden. daar wantrouwt inmiddels 60 % de media.
   Go internet go!

 26.   

  Tim, wat kan jij een hoop onzin schrijven zeg.
  Begint steeds meer op te vallen,…….Tjonge ook als je het over de Russen hebt, begint gewoon op te vallen en tenen krommend te worden.

 27.   

  Tim, wat kan jij een hoop onzin schrijven zeg.
  Begint steeds meer op te vallen,…….Tjonge ook als je het over de Russen hebt, begint tenen krommend te worden.

 28.   

  Nou, ik ben dus zo’n hansworst die stemt voor PVV
  want dat gelieg, daar kan ik mooi niks mee…
  ik kies voor de man die mijn vertrouwen nooit beschaamt,
  .
  zoals het domweg hoort, zoals het ook betaamt,
  noem mij facist, of rechts-extreem, of tokkie, of gestoord…
  maar Wilders is de man die straks MIJN woord verwoordt !
  .

 29.   

  Zou hij op vakantie zijn?

 30.   

  Zijn laagopgeleide mensen per definitie minder fatsoenlijk dan hoogopgeleide mensen?
  Of minder oordeelkundig?
  De onderwijsqualificaties Laag, Middelbaar en Hoog hebben ten onrechte teveel connotaties.

 31.   

  ISIS heeft de 2000 jaar oude triomfboog in Palmyra opgeblazen.
  Als je dat erg vind ben je dan hoog -opgeleid of laag-opgeleid?

 32.   

  Duitsland verwacht dit jaar (!) anderhalf miljoen vluchtelingen.
  Als je dat vreselijk vind ben je dan laag opgeleid?
  Bericht staat op de Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

 33.   

  @Toets, je schreef: “Ook in de US laat de burger zich niet langer misleiden. daar wantrouwt inmiddels 60 % de media.”

  Voor de val van de muur was mijn Amerikaanse vriend in het Oostblok. Hij vroeg over het verschil tussen zijn Communistisch land en de USA.
  Zijn oostblok vriend antwoorde onmiddelijk:
  “Jullie in Amerika geloven álles wat de kranten schrijven. Wij zijn gewend om niets meer te geloven!”

  Kenmerkend! Die mindset is door links opnieuw veel meer aanwezig bij het gewone volk!

 34.   

  Als je dat vreselijk vind moet zijn:
  Als je dat vreselijk veel vind.

 35.   

  Mijn vriend ging ook eens met de kleren van een vriend, incognito (dácht hij!), op straat staan.
  Omdat voorheen iedereen zijn kleding zag dat hij Amerikaans was!

  Hij zei he-le-maal niéts. Keek gewoon om zich heen.

  In een oogwenk waren er allerlei mensen om hem heen die riepen: “Amerika, Amerika!”

  Totaal beduusd vroeg hij zijn oostblok vriend hoe dat nou toch mogelijk was.

  Zijn vriend antwoordde; “Je kunt dje mindset, en je houding echt niet verbergen!”
  Wij kijken naar beneden,men wantrouwen iedereen. Want als je een verrader of een politieman in de ogen kijkt, kan je problemen krijgen!

  Daarentegen kijk jij relaxt om je heen, en ook de mensen in hun ogen, glimlacht wat soms en je houding verraadt alles!”

  Kijk, ik vrees dat de mensen hier in Europa en de USA hun (Joods-Christelijke, vrijheids) erfenis steeds meer vergeten. Dús ook steeds meer zo angstig en wantrouwend en krampachtig en onvrij, staats-gefocussed gaan denken en handelen!
  Omdat de Bijbel steeds meer dichtgaat, en wij de Moslim helaas vaak niets (innerlijks) meer kunnen geven, omdat wij niets meer bezitten van binnen. En/of, we hebben dat vervangen met slappe linkse houdingen, weg-met-ons en ‘Islam welkom’ gezever.

 36.   

  De Bijbel gaat steeds meer dicht?
  In Duitsland niet.
  Over de vluchtelingenstroom zegt ze:
  “God de Heer heeft ons deze opgave gestuurd”.
  Angela Merkel is een zeer hoog opgeleide vrouw.

  1.   

   Zo ziet u maar, hoe dom zeer hoog opgeleide mensen kunnen zijn.
   Als je zeer hoogopgeleid bent en je hebt geen gevoel in je onderbuik, ben je uiteindelijk gedoemd te mislukken. Je mist dan het contact met je medemens, het volk.

 37.   

  De vraag is nu natuurlijk of de journalisten van NRC, Volkskrant enz. deze ‘geloofsuiting’ van deze hoog opgeleide vrouw in hun krant zullun citeren.
  Bovendien weet ik niet of deze jounalisten zo goed opgeleid zijn dat ze deze ‘geloofsuiting’ van Angela Merkel op de eigenlijke waarde kunnen inschatten.

 38.   

  De Hond kraamt onzin uit. Ik kom regelmatig op bijeenkomsten. De mensen daar hebben over het algemeen een goede opleiding genoten.
  Ne dan de poolse landdagen bij de PvdA…

 39.   

  Ook ik ben lager opgeleid maar ik weet zeker dat ik….en wij allen van de PVV ….meer visie hebben dan alle intellectuelen in den Haag bij elkaar.
  Wij Pvv ers laten ons land niet zomaar naar de kloten gaan, wij komen op voor ons land en dat kan ik van die zogenaamde hoog opgeleidde geleerden in het kabinet niet zeggen.

  1.   

   @Philippine
   Ik geloof geen ene ruk van deze predikanten dochter. De Samaritaan hielp de hulpbehoevende tot aan de herberg en betaalde daar voor de kosten in het vooruit. Maar hij nam hem niet mee naar huis!

 40.   

  Niet alleen de Hond ligt uit zijn nek te kletsen maar ook onze onvolprezen Tim die een seintje heeft gekregen dat de – virtuele – stand van zaken toch wel ‘billenkníjpen’ wordt bij onze ‘democratische volksvertegenwoordigers’ in de 2e K. Hij moet er toch iets aan doen dus waarom niet bij DDS waar het merendeel van de reageerders misschien wel ‘laag opgeleid’ zijn, maar wel blijk hebben gegeven van een gezond stel hersens. Bovendien wie garandeert mij dat de zgn. ‘hoogopgeleiden’ het zo goed weten. De meesten doen aan luchtfietserij en als zij al in het bedrijfsleven terecht zouden komen, zijn zij binnen 8 maanden door de zijdeur van het toneel verwijderd. Dus waar praat men hierover?

 41.   

  @Phillipine, nee sorry dat heb je juist mis helaas.
  Zoals zovelen erin stinken: de Bijbel wordt echt nauwelijks meer gelezen. Zeker niet begrijpend,men met het hart.

  Dat wil niet zeggen dat er vele hypocrieten en huichelaars rondlopen. En DIE zijn juist zo gevaarlijk, dat zei Jezus 2000 jaar geleden al; zij hebben ook Jezus gehangen!
  Juist dié bevolken het grootste deel van de politiek, de (linkse) ‘theologie’ en de kerken.

 42.   

  “People think youre crazy, if you talk about things they don’t understand”, zei Elvis.

  Ik denk dat dit ook geldt voor de zgn. ‘intellectuelen’ van de linkse kerk. En Islamofobie is dan hun repeteer woord, over iets wat ze (nog) absoluut niet begrijpen. Dus verklaren ze Wilderianen voor gek.

 43.   

  Klopt niks van de indeling.

  “Maar liefst 45% van de PVV’ers heeft alleen de basisschool afgemaakt, of alleen de middelbare school en/of het MBO. ”

  MBO staat voor Middelbaar (en niet laag) Beroepsonderwijs en valt dus onder middenopleiding.

  HBO (hogeschool, dus hoogopgeleid) en Universiteit vallen onder hoog. Dat is vergelijkbaar qua stof alleen ligt het tempo bij universiteit hoger.

  Verder zet De Hond ook iedereen met alleen middelbare school onder laag opgeleid. Als dat VMBO is dan klopt dat maar ik zou HAVO, VWO of Gymnasium niet indelen als laag opgeleid (hoewel je daar op zich weinig mee kunt).

  Alleen basisschool is inderdaad laag opgeleid.

  Met deze methode heeft de Hond (bewust?) veel mensen ingedeeld bij laagopgeleid die helemaal niet laagopgeleid zijn.

  Volgens deze methode is de meerheid van de bevolking laag opgeleid en dat klopt natuurlijk niet.

  Prima als je een onderzoek doet Maurice, maar verwerk de resultaten dan zoals het hoort. Tussen iemand met alleen basisschool en iemand met een MBO niveau 4 diploma zit een enorm verschil. Die kun je niet in dezelfde opleidingscategorie zetten.

  Het lijkt er op dat de indeling bewust zo is gemaakt om een heel groot deel van die achterban maar onder laag te kunnen zetten.

  1.   

   @NationalSniper
   Indeed! De Hond heeft zo betrouwbaar weer geknoeid.

   Overigens mogen al die blablavakken waar je nu in af schijnt te kunnen studeren terug naar nou…. LBO? Ik hoor het stel soms raaskallen, dat ik denk en dat is een universitaire richting?

 44.   

  Gielah/4 oktober 2015 at 15:52

  Gielah, chapeau!!!!

 45.   

  Juist, dat betekend dus dat 55% van de PVV aanhang midden en hoog opgeleid is, de meerderheid dus.
  Daarnaast word even vergeten dat de “lager” opgeleiden vaak wel de zwaarste beroepen uitoefenen zoals bouwvakkers, stratenmakers en niet te vergeten de mensen die ons vuilnis ophalen, kortom de gehele groep die de Nederlandse economie in stand houd. Als daar dan niet naar geluisterd word door Samsom, Pechtold en Rutte zegt dat alweer genoeg. Ik ben blij dat de PVV wel naar iedereen luistert die ons land en zijn economie op gang houd en ook nog eens op komt voor de belangen van de autochtone burgers. Zouden meer partijen moeten doen i.p.v. naar Brussel en het COA luisteren!

 46.   

  Zelfs als het waar zou zijn dat PVV-stemmers gemiddeld genomen een stuk minder intelligent en/of een stuk minder hoog opgeleid zijn dan stemmers op, vooruit, D66, dan nog is het in onze democratie zo geregeld dat een stem een stem is. De stem van een NRC-lezer, die de hele NRC dagelijks aandachtig leest, telt niet zwaarder dan die van een vluchtige Telegraaflezer. Het stemgewicht neemt niet toe naarmate de bewezen intelligentie en/of het opleidingsniveau van een kiezer hoger is. Dat is wel vaker betreurd (o.a. door, of all people, A.A. Mussert), maar het is vermoedelijk toch maar beter om het zo te laten zoals het nu is.
  Los daarvan is het verband tussen intelligentie en politiek inzicht, of tussen opleidingsniveau en politiek inzicht, niet zo duidelijk als door sommigen wel wordt aangenomen. De gedachte dat een hogere opleiding een grotere garantie biedt voor een juist politiek standpunt is onjuist, en wanneer deze gedachte bij sommige hoogopgeleiden leeft, dan toont dat aan dat hoogopgeleiden onjuiste gedachten kunnen hebben.

  1.   

   @Kees Rudolf
   Als het niet het een is, zal het wel het ander zijn uit uw eigen gemaakte stropoppen redenatie.
   Zeer intellectueel in al zijn domheid.

 47.   

  @toetssteen, nu was ik zelf nog wel zo tevreden over mijn duit in het zakje. Maar door uw reactie slaat de twijfel toe. Is het mogelijk dat uw opleidingsniveau wellicht niet zo hoog is? Dat u daardoor niet goed kan lezen? En dat u daardoor zo’n onbegrip etaleert? Of bent u reuze intelligent en hoog opgeleid? In het laatste geval illustreert u met uw reactie wat ik zeggen wilde.

 48.   

  Heel treffend kees rudolf. Kleine toets is er stil van…

  Het is overigens opvallend hoe er hier door het PVV volk zelf erg denigrerend tegen laag opgeleiden wordt aangekeken. De PVV, de partij voor- en van hét volk. Maar is het dan de bedoeling dat hét PVV volk per definitie hoog opgeleid moet zijn? Ik dacht dat ze een broertje dood hadden aan al dat elitaire gedoe. De ellende is het grootst in de probleemwijken. Daar wonen niet zo erg veel hoog opgeleide mannen en vruwen. Vrij logisch toch? Dan is het ook vrij logisch dat de grootste aanhang in de probleemwijken woont en dat zijn over het algemeen vrij laag opgeleide mannen en vrouwen. Het is écht waar PVV volgelingen.

  Het PVV volk hier heeft een beetje last van een identiteitscrisis.

  Geinig.

 49.   

  Is er een bron voor deze gegevens?

 50.   

  PVV populairst onder hoger opgeleiden

  De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders is onder hoog- en middelbaar opgeleide werkenden de populairste partij. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond De Unie.

  ‘Mantra doorbroken’
  De Unie vroeg bijna 4000 leden en niet-leden naar hun politieke voorkeur. Daaruit kwam de PVV als grootste uit de bus, gevolgd door de VVD en D66. Veruit de meeste ondervraagden wisten nog niet op wie ze gaan stemmen.

  Een ruime meerderheid noemt politici elitair, oneerlijk en onbetrouwbaar, zo blijkt uit het onderzoek. “De mantra dat de PVV de boze laagopgeleide witte man aantrekt is met dit onderzoek definitief doorbroken”, zegt Reinier Castelein, voorzitter van De Unie.

  Politieke elite
  Uit het onderzoek blijkt verder dat de middelbaar en hoogopgeleide werkenden zich grote zorgen maken over de toekomst van hun kinderen, pensioen, normen en waarden, gezondheidszorg en de zorg voor ouderen.

  “Waar de populariteit van de PVV vooral in verband wordt gebracht met anti-Islam gevoelens, laten deze resultaten een andere oorzaak zien die mogelijk voortkomt uit de afkeer van de huidige politieke elite”, aldus Castelein.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!