Ruim honderdduizend mensen gaan naar “Workshop Belgische supporter worden”

Meer dan honderdduizend Nederlanders hebben zich op Facebook aangemeld voor de “cursus”.

Nu Oranje definitief is uitgeschakeld en dus niet doorgaat naar het Europees Kampioenschap voetbal, moeten Nederlandse voetballiefhebbers een ander team zoeken om voor te juichen bij het EK. De favoriet? De Rode Duivels.

Het team van onze Zuiderburen is behoorlijk populair onder Nederlanders, blijkt op Facebook. Ruim 100.000 Nederlanders hebben zich namelijk aangemeld voor de “Workshop Belgische supporter worden”. Enkele activiteiten bij het evenement: “Heineken omruilen voor Jupiler” en “Hoe krijg ik mijn oranje t-shirt rood”. Ook een cursus “Hoe zing ik het Belgische volkslied uit volle borst mee” staat op het programma.

Volgens initiatiefnemer Karim de Kool is het evenement geen grap. Hij wil op 28 mei in Breda – “lekker dicht bij België” – een zaal huren, en optredens verzorgen van Belgische artiesten. Al meerdere bedrijven en organisaties zouden zich hebben aangemeld om het evenement te sponsoren.

Zal Nederland tijdens het EK rood kleuren in plaats van oranje? Als het aan de bezoekers van dit evenement ligt, in ieder geval wel!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.