Rusland vernietigt IS-doelen in Syrië, maar bombardeert ook gematigde rebellen

Geen categorieokt 01 2015, 19:00
De militaire acties van Poetin in Syrië worden met gemengde gevoelens ontvangen.
Afgelopen nacht zijn de eerste bombardementen van Russische toestellen uitgevoerd in Syrië. Zoals breed verwacht werd, zijn daarbij enkele kritieke infrastructurele doelwitten van ISIS weggevaagd:
Russische gevechtsvliegtuigen hebben donderdag bij Hama in Syrië een hoofdkwartier van de soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) verwoest. Ook een munitiedepot bij Idlib en een centrum waar autobommen voor IS worden gemaakt in het noorden van Homs, zijn gebombardeerd. Volgens het Kremlin wordt er bij de bombardementen "een lijst met terroristische organisaties" afgewerkt.
Maar niet alleen ISIS heeft een flink pak slaag van de Russen gekregen. Ook doelwitten van het Vrije Syrische Leger zijn bestookt. Deze organisatie geldt in het Westen nog altijd als 'de gematigde rebellen', en is in het verleden ook bewapend door de Verenigde Staten:
Reuters meldt op gezag van een rebellencommandant dat de Russen doelen op het platteland in de provincie Hama bombardeert, waar IS niet actief zou zijn maar rebellen van het Vrije Syrische leger wel. Ook volgens de Amerikaanse autoriteiten en verschillende Franse dilpomatieke bronnen bombardeert Rusland niet de gebieden waar IS actief is.
https://twitter.com/nytgraphics/status/649532318164586496
De onthulling zet de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en Rusland nog verder onder druk. De wijze waarop Moskou intervenieert in Syrië heeft menigeen in de regering van Obama al laten fronzen. Dat ook door Amerika bewapende en getrainde rebellen nu bommen op hun dak krijgen zal deze lastige band alleen nog verder compliceren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten