Sloopt de PVV het imago van Nederland in het buitenland? Werkgevers zeggen van wel

De PVV doet het in de peilingen bijzonder goed. Maar in het buitenland? Daar zijn de kwajongensstreken van blonde Pietje Bell PVV-leider Wilders wat minder in zwang.

In de peilingen gaat het uitstekend met de PVV. De partij is al maanden aan het groeien en steeg ook vanochtend weer door: nu naar 37 zetels. Dat is inmiddels meer dan 25% van het Nederlandse electoraat.

Maar zo goed als de PVV het doet in Nederland, zo fronsend wordt er in het buitenland gekeken naar de politieke ontwikkelingen hier. En dat baart menigeen grote zorgen, onder wie ook voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Hans de Boer:

De grote populariteit van de PVV kan gevolgen hebben voor de handel van Nederland met het buitenland. “Als Nederland het imago krijgt dat het weinig met het buitenland te maken wil hebben en bang is voor andere culturele invloeden, dan is dat een zorgpunt”, zei voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW Hans de Boer zondag in WNL op Zondag.

De Boer ziet het bepaald niet zitten om zij aan zij met ‘premier Wilders’ andere landen te bezoeken:

De Boer vreest dat hij straks op handelsmissie moet ” met iemand die weinig voelt voor het buitenland”, zei hij over mogelijk toekomstige regeringsdeelname van de PVV.

Het is niet voor het eerst dat Nederland in opspraak geraakt door Geert Wilders. Toen de PVV-leider in 2008 zijn film ‘Fitna’ lanceerde, maakte toenmalig minister van buitenlandse zaken Maxime Verhagen overuren met duidelijk maken dat Nederland en de Nederlandse regering er niets mee te maken hadden. Toen Wilders onlangs in Texas was, probeerden enkele woedende moslims ook een aanslag op hem te plegen.

Geert Wilders heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van De Boer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Gielah

  Kwajongensstreken?
  Pardon?
  Welke naïeveling heeft niet door wat er allemaal op het spel staat… en dat de PVV zegge en schrijve de énige partij is, die ons land NIET uitlevert aan de EU en aan de islam?

  Er staat hier wel een lánd op het spel, hoor!
  Mijn vaderland… toevallig.

  Het buitenland wordt door dezelfde gevaren bedreigt als Nederland, dus dat zal zelf ook alles op alles moeten zetten om niet door Eurabië/Islamia te worden opgeslokt.
  Dat er in elk land… zowel hier als elders… enge kereltjes zitten, die dat allenmaal geen donder kan schelen, zolang ZIJ maar geld verdienen… de zogenaamde heilige ondernemers….
  dat moeten we maar FIJN negeren.
  Het gaat hier om grotere belangen dan centen alleen.

  O ja… en ik zou degene, die de dappere strijd van meneer Wilders, óók onder andere namens mij… wat jóelerig durft af te doen met ‘kwajongensstreken’…. dringend willen adviseren zich voortaan te beperken tot van die lullige verhaaltjes over de Kardashians, Yolanthe en Wesley, zogenaamd ontroerende shit en wat zich hier verder nog aan non-niveau pulp-bijdragen gepresenteerd wordt…. en die wij DUS géén van allen lezen.

 2. V.K.

  -Het gaat dus om het islam imago van Nederland. niks aangesproken worden over mensenrechten door de islamitische dictaturen welke geen of nauwelijks vluchtelingen opnemen.
  -wij de vluchtelingen, zij de producten. hoe dom kan je zijn, zelfs Turkije krijgt het voorelkaar om vluchtelingen hier te dumpen, en er nog eens aan te verdienen ook.

 3. Wim

  Leuk geprobeerd Tim maar het werkt niet meer.

 4. Wim

  Maxima gaat op handelsbezoek in China. Daar hebben de werkgevers geen moeite mee dus. Wat een hypocriet gelul van die werkgevers om hun eigen volk de vrijheden te laten ontnemen en zelf gewoon hun gang mogen gaan met wie dan ook handel te drijven buiten de idiote boycot van Rusland om

 5. zomaar

  citaat “De Boer ziet het bepaald niet zitten om zij aan zij met ‘premier Wilders’ andere landen te bezoeken:.

  dan moet De. Boer zijn jas aan de wilgen gaan hangen als de PVV democratisch gekozen , tot de regeringspartijen komt te behoren .

  (onze linkse ruiters hebben hun bek vol , over hun democratie , laten zij dit dan in praktijk gaan brengen, zet eerst deze flut regering af !, (blijkt gezien de peilingen , dat beide partijen minder zetels overheeft , dan de PVV alleen .)

  Dus De. Boer respecteer dan de keuzen van de bevolking , (en dit geld voor alle (partijen)), of donder op !!.

 6. Wim

  Kijk Tim als ik moet kiezen door financieel en cultuur gesloopt te worden door de gigantische instroom waarbij onze vrijheden steeds meer beperkt worden. Of door minder handel en financieel minder maar wel met onze vrijheden en onze cultuur. Dan kies ik toch voor het laatste.

  1. Wachteres

   Tim vergeet te bedenken dat we straks ons kapot moeten werken om de zo geliefde multiculturele samenleving in stand te houden.

   Dat wordt erg hard werken voor erg weinig geld en zelfs een pensionering zit er niet meer in, omdat de geliefde EU dat geld nodig zal hebben om haar droom te blijven verwezenlijken.

 7. Bromsnor

  Het gebruikelijk demoniseren van de PVV is weer verhevigd omdat de PVV stijgt in de peilingen.

  Net als bij de laatste verkiezingen waarbij Timmermans de mensen wijsmaakte dat een stem op de PVV tot slechte handelsrelaties met Saudi Arabië zou leidden.

  Geert Wilders is geen “gevaar” voor Nederland. Wat wel een groot gevaar voor Nederland is , is de ongebreidelde instroom van asielzoekers uit islamitische landen die hun religie en gebruiken meenemen naar Europa. En de politici die hiertegen weinig doen of deze volksverhuizing zelfs aanmoedigen!

  Laten deze politici (en De Boer) een voorbeeld nemen aan de Hongaarse premier die een realistisch beleid voert.

  De coherente visie van Viktor Orbán op de migrantencrisis
  http://nieuws.tpo.nl/2015/10/18/de-coherente-visie-van-viktor-orban-op-de-migrantencrisis/

 8. zomaar

  de linker kant van ons politiek bestel , en hun aanhang , zwijgen in alle talen !.

  waar zij altijd de mond vol hebben en hadden over mensenrechten , en kapitaal eerlijk verdelen , kiezen zij nu naar het schijnt de zijden van werkgevers , cq ( kapitaal kartel ).

  verwacht dan ook dat De. Boer met deze uitspraak in de media breed veroordeeld zal gaan worden , om deze uitspraak en hetze tegen de (PVV ), Wilders .

 9. nick

  Wat die de boer doet is angst zaaien!! Zij doen waar ze Wilders van beschuldigen. Te hypocriet voor woorden! Ze doen het dus zelf, ons land neerzetten als een land die zijn rug naar het buitenland keert, gelogen en absoluut niet waar. Nederland is een handelsland en zal dat altijd blijven. Dit soort stokers zijn pure misdadigers/landverraders voor onze economie en welvaart.

  Het is gewoon gelogen, de PVV is helemaal niet tegen handelsverdragen met de europese landen, integendeel ze willen juist terug naar de EEG die prima functioneerde. De PVV is wel tegen de dictatoriale EU die ons land wil opheffen en alle macht wil over ale Europese landen. Om dat te bereiken zijn ze tot alles in staat, zelfs het vervangen van de oorspronkelijke bevolkingen…en dat met medewerking van de landverradelijke politici.

 10. van Urk

  Is dat die labbekak die de suf solliciteerde werkloze Nederlander een luie zwans noemt? Die kerel strooit alleen maar bangmakerij wat puur staatspropaganda is en wat hij meent is volledig lariekoek! In elk land wordt het gewaardeerd dat je staat voor je eigenheid. Dat je niet met je laat sollen! Hij moet net als onze politici wat meer over de schutting gaan kijken hoe andere landen het doen of hoe zij er nu voor staan! Er zijn landen die nog strenger nationalistisch zijn waar Wilders nog van kan dromen en waarvan de economie ook gewoon doordraait ondanks hun slechte imago denk maar aan China of Turkije. De problemen die wij nu hebben(vluchtelingencrisis,werkloosheid,criminaliteit en stijging van nationalisme etc.) die zijn op dit moment ook in andere EU landen te vinden en zijn zelfs nog hardnekkiger dan hier. Meneer de boer vergeet dat het Nederland economisch voor de wind ging en begon te bloeien toen het nog de E.E.G was en dat de grenzen potdicht zaten. Meneer de Boer kan zich beter zorgen maken over dat ten opzichte van artikel 1 van de grondwet discrimineren van de Nederlandse bevolking door verder alle partijen van de kamer die dus de ware gevaren zijn voor Nederland en de Nederlandse bevolking in het bijzonder. Waarom zorgt men dan niet voor de hoge werkloosheid onder de eigen goed opgeleide en werk ervarende burgers om die zo snel aan een baan te helpen? Of om ze een huis aan te bieden of betere zorg? Waarom wel zo hard maken en alles uit de kast gaan halen voor nieuwkomers aan werk,zorg en woning waar men nauwelijks de achtergronden van deze mensen nog van weet! Maar iedereen is vervangbaar Hans de Boer, U ook!!!

 11. Arno

  Ik zie het probleem niet, Japan als handelsland laat ook geen islam toe en dat doen ze doelbewust. Waarom zou het ons dan wel schaden ?
  PVV is niet tegen het buitenland, maar tegen de EUSSR en de islam. De Boer is zeker bang dat ze weer wisselkoersen moeten gaan betalen omdat we als de PVV aan de macht zou zijn we uit de euro zouden stappen.

 12. toetssteen

  Ach de leuke baantjes moeten worden veiliggesteld.

 13. Gielah

  Laat de honden maar blaffen en janken.
  De PVV-karavaan trekt verder.
  Nog zeker 100 jaar héél veel puin te ruimen!
  Geen tijd te verliezen.

 14. Frank

  De heer De Boer denkt dat je niets met het buitenland te maken wilt hebben als je moeite hebt met het ondersteunen van nietsnuttende allochtonen en etnische profiteurs.

  1. halo1

   Hij zei dat “we ons geld in het buitenland verdienen””.. zeker om het uit te geven aan (ook) profiteurs.

 15. NemTudom

  Mijn mening is dat het buitenland vol respect naar de heer Wilders kijkt. En niet te geloven juist de islam heeft veel respect voor de heer Wilders. De kracht die hij uitstraalt en zijn rug recht houd om tegen de verdrukking in toch deze ideologie te weer staan, wat hem een ware strijdbare tegenstander maakt. Geen watje om zonder handschoenen aan te pakken, daar houden ze wel van. Het slappe zooitje wat er nu zit in de kamer wordt als stront weg geveegd.

 16. poldi

  Het is werkelijk lachwekkend en bijna genant te noemen hoe ze zich in allerlei bochten wringen om de PVV en Wilders te stoppen. Ik zou me liever druk maken om EU clown Merkel die het hele vluchtelingen circus op gang heeft gebracht. Of vinden ze dat normaal?

 17. puttertje

  Wat wordt het hier weer bruin gebakken. Weg met Wilders. Hij verziekt Nederland.
  De link met Duitsland inde jaren 30 wordt steeds duidelijker. Het wordt tijd dat de mensen die niet bang zijn en nadenken optreden. Onder het mom van vrijemeningsuting haat zaaien. Jullie zien moslims, vluchtelingen en die hun sympathiek zijn als ‘untermenschen’ . Ja dat krijg je als je niet alle ‘gutmenschen’ opsluit of het land uitzet(of erger)

 18. Seneca

  Dit is gewoon vuige linkse propaganda! Het tuig dat zichzelf benoemd heeft, denkt hier mee weg te komen. Rutte wilt geen azc in de buurt waar hij woont, dus dat komt er niet. Wij moeten een rustig gemoed en een warm hart houden, behalve Rutte cs dan. Dit land is werkelijk een dictatuur geworden dat zijn weerga in de geschiedenis niet kent. Het ergste is dat het stomme Nederlandse volk dit blijft accepteren. Gisteren zag ik een reportage van na 2-11-2004 (moord op Th. van Gogh). Een kunstenaar – die het erg moeilijk had met deze moord – en zijn atelier had/heeft naast een moskee had op de buitenmuur van zijn atelier een vredesduif met de woorden ‘Gij zult niet doden’ geschilderd. De moskee had daar bezwaar tegen en in opdracht van Opstelten (hoe dat in elkaar steekt ben ik nog steeds niet achter) is de beschildering verwijderd. De kunstenaar is zelfs gearresteerd en de jongedame die het geheel op film zette is bedreigd door een politieman. Wat is het verschil tussen de politie die tussen 40-45 op Joden hebben gejaagd en deze politieman? Geen enkele en niemand die daarop reageert. Dit land is letterlijk verloren (helaas).

 19. H.Vaes

  Het dun begint ze door hun broek te lopen.

 20. Anneke

  Kwajongensstreken? Een groep mensen demoniseren (wandelende testesteronbommen bijv.) vind ik niet behoren tot een kwajongensstreek. Maar dit helpt ook niet. Gewoon aan Geert vragen hoe hij met dit vraagstuk zou omgaan, en hem er op wijzen dat ‘grenzen dicht’ een hele simpele voorstelling van zaken is.

 21. Anna

  “Imago verlies door PVV”? Hoezo? Laat Hans de Boer eens met feiten komen dat de PVV geen handel wil drijven met het buitenland. Werkgeversorganisaties buigen nederig en volgzaam voor de witte jurken zoals voorzitter van het Europees Parlement dictator Martin Schulz. Werkgeversorganisaties verkwanselen onze vrijheid van meningsuiting,onze soevereiniteit, onze cultuur ten gunste van hun handeltjes. Werkgeversorganisaties handelen in zoveel als mogelijk immigranten voor goedkope arbeid , gevolg zakken van loon voor de “gewone” man. Werkgeversorganisaties Hans de Boer handelt ook nog in islamisering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.