‘Stoppen met borstvergrotingen voor vluchtelingen!’

Er moet paal en perk worden gesteld aan de borstvergrotingen die vluchtelingen op kosten van de belastingbetaler laten uitvoeren, aldus VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra.

VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra heeft er schoon genoeg van: vluchtelingen die op kosten van de Nederlandse belastingbetaler cosmetische ingrepen aan hun lichaam laten doen. De liberale politicus spreekt van ‘een diepe, diepe crisis’ en roept dringend op om de ziekenhuisvoorzieningen met betrekking tot plastische chirurgie drastisch te versoberen voor asielzoekers.

Dat zegt de voormalig staatssecretaris vandaag in een interview met het Algemeen Dagblad:

De medische voorzieningen die nu uitgebreid zijn, worden teruggesnoeid tot wat medisch noodzakelijk is.

Zijlstra: ,,Ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, complete tandrenovatie, dat soort zaken: echt niet.” De VVD wil dat een bijstanduitkering verleden tijd is voor mensen met een voorlopige verblijfsvergunning. Zij worden gelijkgeschakeld aan asielzoekers die nog in procedure zijn. Zij moeten een ,,zuinig leefgeld”  krijgen voor eten en kleding.  Er moet een ‘sober dak’ boven hun hoofd komen.

Op de stellingname van de VVD’er hebben veel mensen iets op te merken. Volkskrant-journalist Kustaw Bessems verwijt hem indirecte medeplichtigheid bij gewelddadige incidenten met asielzoekers:

En ook GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort vindt de uitspraken onverstandig:

VVD-spindoctor Kees Berghuis reageert dan als volgt:

Anderen maken er dan maar een gebbetje van:

Eén ding is zeker: door de vluchtelingencrisis aan borstvergroting te koppelen, heeft Halbe Zijlstra het debat over de vluchtelingencrisis van een nieuwe dimensie voorzien!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. Terzo

  En het maar vreemd vinden dat er geweld tegen vluchtelingen plaats gaat vinden…..

 2. Ni28

  Zijlstra gaat het van Rutte overnemen dat merk je al een poosje. Wat Zijlstra nu zegt is alleszins redelijk en eigenlijk normaal. Zo krijgt de VVD misschien nog een kans. De VVD en PvdA, het is nu hard tegen hard. Kans om dit kabinet die nooit mocht komen te laten vallen. De burger en vooral de oude burger betaalt zich blauw aan ziektekosten, sommigen gaan al niet naar de dokter om de kosten en een migrant komt gratis zijn borsten laten vergroten. Dat kan natuurlijk niet waar zijn. Helaas is het waar, er zijn al tientallen jaren geleden zeer dure operaties verricht die nooit betaald werden, nou ja door ons wel dus. De PvdA moet echt een hersenspoeling doorstaan, die zij niet van deze wereld.

 3. van Urk

  Waar maakt Zijlstra zich druk om? De belastingbetaler zal wel voor meer zaken voor deze immigranten moeten gaan betalen i.p.v. alleen maar voor borstvergrotingen.

 4. halo1

  Dat krijg je met links “”beleid””..het gaat steeds verder..steeds veeleisender.. nu weer borstvergrotingen.. totdat we helemaal kaalgevreten zijn. Zijlstra.. breek met die vermaledijde voor NL desastreuze PVDA.. ga hand in hand met de PVV..en probeer samen de meerderheid te behalen

 5. Anna

  Zogenaamde vluchtelingen die 2.000 euro per maand ontvangen en dan ook nog als extra allerlei voorzieningen erbij ontvangen.
  Wat zouden veel Nederlanders blij zijn als ze 2.000 euro per maand konden overhouden in hun loonzakje. Maar die Nederlander moet wel hard werken om minder te verdienen en om voor deze economische gelukzoeker zijn euro’s te betalen.
  Die linkse VK Bessems en GL Ganzevoort willen niet dat deze financiële ongeregeldheden in de publiciteit komen.

 6. Anna

  VVD is na Rita Verdonk nog meer gespleten. Rutte kan het zo lang volhouden met de PvdA omdat hij aan linkse kant van de VVD staat. Die Rutte is hartstikke PvdA. Kom maar binnen, kom maar binnen onze werkenden gaan voor jullie levenslang alles betalen.

 7. zomaar

  niets nieuws , maagdenvlies hersteloperaties worden aan de lopende band nog uitgevoerd .

  de gehandicapte / zieke en of bejaarde autochtoon , krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd.

 8. Terzo

  Als moslims zich nu massaal zouden laten steriliseren zou ik daar graag aan meebetalen……

 9. Mar

  @zomaar

  U zou eens goed moeten luisteren naar de geluiden die uit VVD-hoek komen op het gebied van zorg.

  Ook zonder allochtonen en asielzoekers meenemend, wil een deel van de VVD + achterban een einde aan de pamperzorg in Nederland. Zoals Edith Schippers ooit uit haar mond liet komen: we moeten terug naar de tijd dat je alleen naar het ziekenhuis ging om dood te gaan.

  1. halo1

   Dit lijkt me overdreven… verder heeft ze een punt..geen geld uitgeven aan “vluchtelingen”..ook niet aan hopeloze medische gevallen..

  2. zomaar

   Mar , jij kan het verafschuwen , dat de migrant voortaan geen borstvergroting of maagdenvlies hersteloperaties, meer vergoed krijgen , en dus effe een loze kreet hier neer zet .

   toch wat denk je hiervan ,

   citaat ” Deze ‘run op Nederland’ moeten we zien te stoppen, zegt Zijlstra: ‘Want de zorgkosten lopen op, de huizenmarkt loopt vast. Dat kunnen we niet accepteren. We moeten naar een minimumniveau voor deze vluchtelingen”.

   woorden van Zijlstra , (wel aan de late kant ), in gelijke strekking als die van Wilders.

   zouden er in de tweede en eerste slaapkamer , enkele wakkers geschrokken zijn ?.

   en nu door jou en consorten, als rechts of extreem recht afgeschilderd gaan worden , kijk effe naar een partij als de SP of GroenLinks , (de vraag aan Jesse Klaver , was wat voor meerwaarde hebben de migranten ?, het antwoord van hem was de migrant is vrolijk), affin als straks alle sociale uitkeringen niet meer op te brengen zijn , de ziektekosten enz.

   dan zijn het juist DEZE onnozele rode hanen , die kraaien dat dit niet kan nog mag , en iedereen evenveel rechten heeft op een menswaardig bestaan , of hij/zij wel of niet werkt !.

   de oplossing dragen zij niet aan , ach ja vergeten de migranten lachen altijd !, zou ik ook doen als ik alles krijg wat ik eis !!.

   1. Mar

    @zomaar

    Als u graag wilt geloven dat Zijlstra iets voor u kan betekenen, ga uw gang.

    Het afknijpen van de zorg voor gehandicapten en ouderen, komt toch echt uit de koker van de VVD.
    Die partij wil niets liever dan een ziektekostenstelsel zoals in Amerika was en nog gedeeltelijk is.

 10. josef1952

  Als die cosmetische ingrepen verricht worden door studenten heb ik er niet zo’n moeite mee. Niettemin blijft het me verbazen waarom die lichaamscorrecties noodzakelijk zijn als men zich van top tot teen in ouwe gordijnen hult.

  1. Mar

   @josef1952

   “Niettemin blijft het me verbazen waarom die lichaamscorrecties noodzakelijk zijn als men zich van top tot teen in ouwe gordijnen hult.”

   Ja hè. Borstvergrotingen past totaal niet bij het algemene beeld van moslims/moslima’s. Staat er zelfs haaks op. Dan mag men zich toch wel eens afvragen hoe serieus men deze bewering moet nemen.

   1. toetssteen

    @Mar
    Dus feitelijk vindt u het een eerste levensbehoefte voor een vrouw? U vindt het zeker niet erg dat mijn vrouw (gynaecologe in ruste) op haar voorhoofd tikt.
    Persoonlijk vindt ze het iets dat uit elke vrouw haar hoofd gepraat zou moeten worden. (en dan gaat het natuurlijk niet om een reconstructie na een kankeroperatie.

    1. Mar

     Nee, toetssteen. U ziet weer eens spoken.

     Zonder medische noodzaak vind ik cosmetische chirurgie niet thuishoren in het basispakket voor niemand. Grote borsten is geen eerste levensbehoefte. Wie grote borsten wil hebben, betaalt het dan maar lekker zelf.
     Voor een vrouw die fikse rugklachten heeft door te grote zware borsten, vind ik het wel redelijk dat er een (desnoods gedeeltelijke) vergoeding is bij een borstverkleining.

     Wat is het standpunt van uw vrouw bij hersteloperaties voor een jonge vrouw, die in haar jeugd van onderen dusdanig is verminkt dat een normaal seksleven niet meer mogelijk is?

     Waar het mij om gaat, is in hoeverre de door Zijlstra genoemde operaties daadwerkelijk schering en inslag is bij asielzoekers of dat hij de zaken expres aandikt.
     Hij zal toch niet als antwoord geven op de vraag, waar hij deze informatie vandaan heeft, zeggen: Heb ik gelezen op Facebook.

     In deze dagen met de fikse asielproblematiek is het heel makkelijk scoren met stoere uitspraken en voorstellen voor een politicus, om hogerop te komen.

     Ik heb weinig vertrouwen in politici en in zij die er dergelijke praktijken op nahouden al helemaal niet.

     1. toetssteen

      @Mar
      Tuurlijk mevrouw, eerst zelf schrijven dat men het beeld van de moderne moslima moet herzien en ze net als een aantal autochtone vrouwen (beide kan ook) feitelijk herzien moet worden om vervolgens op een nogal bizarre wijze uit te halen naar iemand die er ietsjes meer verstand van heeft. Slim bezig dame!

      Ik schrijf verdraaid toch toe dat ze het in een aantal zaken heel wel voor kan stellen, maar dan gaat het niet om van een AA’ tje een circustent te maken! Nee dan gaat het om een hersteloperatie!

      En joost mag weten wat het een en ander te maken heeft met asielproblematiek en politici. Mens stick to the subject en haal er niet van alles en nog wat bij als er geen schrap verstand van hebt!

     2. Mar

      @toetssteen

      Ach jeetje, bent u nu helemaal van uw à propos gebracht omdat ik het eens bent met uw vrouw, die verstand van zaken heeft, over borstvergroting.

      U heeft denkelijk inmiddels ook wel meegekregen dat de heer Zijlstra correcties heeft moeten aanbrengen bij gedane uitspraken, omdat ze niet geheel klopten.

      Zoals ik dus al vermoedde, heeft hij zich niet ingelezen in de materie bij de goede bronnen en komt met beweringen die zo geplukt zijn van Facebook-pagina’s.

      Wat een en ander te maken heeft met asielproblematiek en politici, lees de kop van dit artikel en het wordt u duidelijk.

     3. toetssteen

      @Mar
      Echt u bent onmogelijk! U weet dat u geen bal verstand van heeft en dan toch maar interessant blijven doen. Ach, voel u er fijn bij.

     4. Mar

      @toetssteen

      Dan kunnen we elkaar een hand geven.

      U komt op de proppen met uw vrouw, die er meer verstand van heeft dan uzelf en als ik dan het met uw vrouw eens ben over borstvergroting, begint u te tetteren dat ik er geen bal verstand van heb en maar interessant blijf doen.

 11. Daniel

  Mooie foto boven dit artikel. Opeens had ik het:

  Verleidelijke benen

  Moslima’s met goddelijke benen,
  die in de nacht verdwenen,
  samen namen we de laatste rotonde,
  voordat we verdwenen in mijn warme sponde.
  Een Syrische, Turkse, Surinaamse of een autochtoon
  ik had er geen weet van, we vreeën daar gewoon.

  1. Benignus

   Het zijn vaak mooie vrouwen, Daniel, dus daar hoeft de cosmetische industrie weinig aan toe te voegen.

 12. Anna

  Onze ouderen worden gescheiden in verzorgingstehuizen terwijl zij Nederland hebben opgebouwd. Geen geld!
  Maar wel miljarden voor economische asielzoekers waarvan niemand weet wat ze allemaal hebben uitgehaald in regio’s en eigen landen. In asielcentra spuiten ze heroïne en de dealers komen met mooie auto’s aanrijden.

 13. Anna

  Linkse VK Bessems “medeplichtigheid”. Hoeft hij niet op de inhoud in te gaan.
  Groen linkser Ganzevoort ” Zijlstra gooit ” olie op het vuur”. Hoeft ook hij niet op de inhoud in te gaan.
  Met dit soort verwijten gooien de immigratie liefhebbers alle discussies dood.

 14. Benignus

  Het voorstel van Zijlstra om voor asielzoekers de toegang tot medische zorg te beperken lijkt me in steijd met de Grondwet. Dit kan dus eenvoudig niet.

  1. Ni28

   Begninus, als u voor een ooglidcorrectie gaat moet u het betalen, waarom een migrant dan niet? Alles kan dus maar men moet mensen ook gelijk behandelen.

   1. Benignus

    Ni28, als autochtone Nederlanders een ooglidcorrectie niet kunnen betalen zijn er regelingen die dat mogelijk maken.

    1. Ni28

     Dankzij de PvdA was de arbeid nooit lonend dankzij dit soort regelingen. Het is aantrekkelijk om van die onzinnige regelingen misbruik te maken. Als je zo iets gaat aanbieden gaat er iedereen voor in de rij. En iemand die een beetje verdient die mag voor dokken. Heel socialistisch idee maar vooral asociaal tegen over mensen die eerlijk zijn.

  2. Terzo

   Staat er in de grondwet dat vluchtelingen gratis grote tieten aan kunnen laten meten?

 15. Benignus

  Als de VVD ervoor kiest om op deze platte populistische toer te gaan lijkt me dat een zegen voor de PvdA. Ze kan zich nu opwerpen voor fatsoenlijk Nederland.

  1. Daniel

   Fatsoenlijk Nederland is te klein geworden om de PvdA er weer boven op te helpen.

   1. Benignus

    Nederland is, ondanks het lawaai van een racistische minderheid, in overgrote meerderheid een fatsoenlijk land. Nu de VVD kiest voor een plat populistische koers in het vluchtelingenvraagstuk is het van van groot belang dat links weer profiel kiest voor rechtsstaat en fatsoen.

    1. halo1

     Dat gescherm met “fatsoen”” slaat nergens op..uitgekleed worden door de hele wereld is helemaal niet “fatsoenlijk””.. maar meer gekke-Henkie-isme. En zgn (linksgeframede)rechtsstaat wordt heel gauw onrechtsstaat…

    2. Ni28

     De dag beginnen wij alvast met het zingen van de Internationale.

    3. Seneca

     Als het fatsoenlijke deel van NL bestaat uit figuren zoals Benignus, Julius, Beukman, Svetlana etc. dan emigreer ik vandaag nog.

     1. Beukman

      @Seneca
      Ik zal mezelf niet snel fatsoenlijk noemen, Seneca. Sterker nog: wat mij betreft ben je gewoon welkom in ons lage landje.

     2. Benignus

      En we zijn ook nog gul bereid Seneca een gratis inburgeringscursus aan te bieden.

 16. Ni28

  De “kracht” van links is alles wat van hun
  (waan)ideeën afwijkt als populistisch aan te merken. De PvdA heeft zich niet bepaald fatsoenlijk geprofileerd de laatste jaren in hub honger naar de macht. Als de PvdA voor het spiegel zou gaan staan zou je een lachspiegelbeeld zien. Helaas te triest om te lachen.

 17. Benignus

  Factcheck: vergoedingen plastische chirurgie voor asielzoekers en statushouders
  Asielzoekers die een tijdelijke status hebben, moeten zelf een zorgverzekering afsluiten binnen vier maanden van de statusverlening. Daarvoor betalen ze dan ook zelf de premie. Als ze de basisverzekering afsluiten, krijgen ze alleen medische noodzakelijke ingrepen vergoed. Hier vind je een overzicht.
  Asielzoekers die in een opvangcentrum van het COA zitten en nog in de procedure zitten voor een verblijfsvergunning, krijgen de meeste ingrepen van de plastische chirurg ook niet vergoed. In de Regeling Zorg Asielzoekers is een beperkte lijst aan ingrepen opgenomen. Borstverkleining en het plaatsen van een borstprothese zijn opgenomen in de lijst met niet-vergoede ingrepen. Een ooglidcorrectie mag alleen indien medisch noodzakelijk.

 18. nick

  Het is al een schande op zich dat Zijlstra dit als nieuws loopt te verkondigen ( om zijn partij en zichzelf op te hemelen, dat is zo doorzichtig.). Neemt niet weg dat hij het allergrootste gelijk heeft en het is onbegrijpelijk voor iedere normaal denkende Nederlander dat het nu anders is.

  Dat hier een discussie over gaat is ook belachelijk. Iedereen met meer dan een hersencel weet dat de situatie onhoudbaar en bedreigend is voor ons welzijn en welvaart, in ons land en in de rest van Europa. Maatregelen achteraf…tja….beetje dom!

  Natuurlijk kan en moet je vluchtelingen/asielzoekers alleen de basis geven. En dan geld niet onze verwende basis maar de echte basis om veilig af te wachten wanneer je weer naar je land terug kan. Want terug moet!! Dus de hoogste tijd voor deze normale strenge maatregelen en dee consequent in en doorvoeren. De enige constuctieve oplossing dus iedere uur dat deze niet wordt doorgevoerd en met terugwerkende kracht is een verloren uur.

  Indien hier een kabinetscrisis uit voort komt is dat meegenomen, hoe eerder dit afbraak kabinet opgeheven wordt hoe beter. Zijlstra heeft mijn zegen, breek dit kabinet af, van mij mag hij dan premier worden, als Rutte maar verdwijnt met de socialisten in zijn kielzog.

 19. Ruud562

  Door de instroom van vooral kansloze, dominante en intolerante ‘gelovigen’ wordt Nederland totaal ontwricht.
  Wat de VVD nu doet is een tipje van de sluier oplichten om zich populistisch als partij te doen gelden. Alleen heeft ze geen nagenoeg geen politieke macht genoeg meer, ligt die macht vrijwel geheel in Brussel. Mede dankzij die zelfde VVD. Daarom, wij hebben het allemaal maar te slikken, anders zijn we tokkies, rascisten en discrimineren we. Tja!

 20. Benignus

  De PvdA loopt niet warm voor het plan van coalitiepartner VVD om de opvang van asielzoekers te gaan versoberen. Dat laat asielwoordvoerder Attje Kuiken van de PvdA zaterdag weten.

  ‘We staan open voor andere suggesties en zullen die serieus bekijken, maar een strategie van ontmoediging via ongelijke behandeling wijzen we af. Mensen vluchten uit nood, niet voor een ooglidcorrectie’, aldus Kuiken.

  De PvdA wil ‘vluchtelingen netjes opvangen zoals we dat in Nederland altijd hebben gedaan’. Kuiken kan wel leven met versobering van sommige voorzieningen in tijden van grote instroom zoals het kabinet vrijdag heeft voorgesteld.

  ‘Voor ons is het meest dringend dat we erin slagen de vluchtelingen goed en veilig op te vangen en dat we dat op zo’n manier doen dat wij het als samenleving ook kunnen dragen’, aldus Kuiken.
  http://www.parool.nl/parool/nl/5/POLITIEK/article/detail/4160575/2015/10/10/PvdA-voelt-weinig-voor-VVD-plan-asielzoekers.dhtml

  Slappe reactie, ze moeten er pal tegenin gaan.

  1. Terzo

   Kuiken is een uilskuiken!

  2. Ni28

   Slappe reactie? Misschien gaat de PvdA eindelijk inzien dat hun aanpak van migratie averechts werkt. Helaas! Het is maar een droom.

  3. Seneca

   Dat mensen niet naar Europa komen om een ooglidcorrectie, kan ik niet controleren. Maar zij komen wel om een compleet nieuw gebit aan te laten meten.

 21. Ruud562

  `Mensen vluchten uit nood, niet voor een ooglidcorrectie’, aldus Kuiken.`Ja, wellicht 2% van die vluchtelingen, het overige heeft puur economische, parasitische en andere bedoelingen! Maar eer een PvdA dat inziet, die zullen dat alleen inzien als hun grachtenwoning zou worden gevorderd voor het onderbrengen van die zogenaamde zielige mensen.

  1. Benignus

   Waar zou Ruud toch die 2% vandaan hebben gehaald, E.J.Bron?

 22. ikweetwatikwil

  Als u uw oog en oorkleppen ook eens af zou doen Beningus, dan kunt u weten waar Ruud562 die 2% weghaalt.

  1. Benignus

   Mogelijk kan de heer ikweetwatikwil de bron aanreiken.

 23. Pimsch

  Koop geen kranten meer en kijk niet meer naar de Publieke Omroep.
  Massaal.

 24. ikweetwatikwil

  Wat betreft E.J Bron, die hebben nog nooit oog en oorkleppen op gehad. Brengen dát aan het licht wat de gemiddelde media verzwijgt of hun eigen kleur aan geeft.
  Weet u Beningus , u bent zo herkenbaar op sites.

 25. Terzo

  Alsof de hoax.wikia nogal betrouwbaar is, dat gedrocht Hutten denkt dat we overal intrappen geloof ik.

  1. Wachteres

   Ach Laat dat gedrocht lullen, Terzo.

   Die link heeft hij bovenaan op zijn computer staan en hij haalt hem regelmatig tevoorschijn.

   IK werk nog steeds met veel plezier mee aan de site van Bron. Net weer een lange vertaling.

   En daar gaat Simon echt geen verandering in aanbrengen.

   1. Benignus

    Nee, mevrouw Wachteres, zoals zojuist in een andere draad weer bleek, draait u voor leugen en fantasie uw hand niet om. Dat u met plezier voor de leugensite van Bert Bron werkt verbaast ons dan ook niet.

    1. Seneca

     Benignus spreekt nu al in de majestatis pluralis. Een veel belovende ontwikkeling of toch niet?

     1. Wachteres

      Dat doet Simon al de hele tijd, Seneca.

      Hij heeft last van hoogmoedswaanzin.

      Dat gebeurt, als je je te veel en te lang in het linkse circuit begeeft.

 26. Wachteres

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24600834/__PvdA_voelt_weinig_voor_VVD-plan_asielzoekers__.html

  De PVDA voelt niets voor de VVD plannen:

  “Mensen vluchten uit nood, niet voor een ooglidcorrectie”, aldus Kuiken.

  Ach gunst, de hemeltergende onnozelheid van links wordt in dit artikel teniet gedaan.

  Een borstcorrectie mag dus wel.

 27. Wachteres

  Halbe Zijlstra zegt dat die correcties wel gebeuren, volgens Simon gebeuren die niet.

  Uit welk blad met valse voorlichting hij zijn kennis wel haalt, weet ik niet.

  Vast niet van E.J.Bron, want daar staat bovenstaande info op.

  En tandartsen en specialisten hebben het druk met de ‘arme vluchtelingetjes’.

  De verpleegkundigen moeten al een cursus zelfverdediging volgen.

  1. Beukman

   @W’esje
   Lees de link dan even, en met name het stukje “factcheck”:
   http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/10/zijlstra-vvd-maak-nederland-onaantrekkelijk-voor-vluchtelingen/#

   Daarin wordt precies uitgelegd in welke gevallen asielzoekers wel een operatie krijgen vergoed en in welke gevallen niet.
   Het verhaaltje van de VVD lijkt me geboren uit een hang naar populisme (lees: ome Geert wind uit de zeilen nemen).

   1. Wachteres

    Ik vertrouw de linkse bladen niet, Beukie.
    Allemaal trouwe knechtjes van de EU.

    Anders kun je je subsidie wel vergeten.

    Waarbij ik niet wil zeggen, dat de VVD geen sprookjes kan verkondigen om wat stemmen terug te halen. Daar zijn ze nu al goed mee bezig.

    Ik weet wel dat de vluchtelingen onmiddellijk naar dokter, tandarts en specialist rennen.

    Ik heb kennissen in de buurt van oranje wonen, die dat kunnen bevestigen.

    De [tand]artsen daar hebben nauwelijks nog tijd voor hun reguliere patiënten.

    De wachtkamers zitten vol met vluchtelingen, die allemaal uitgebreid aan het bellen zijn met het land van herkomst.

    1. Beukman

     @W’esje
     NRC is niet links maar liberaal, en pluriform in de opiniestukken. Het gelinkte artikel bevat controleerbare bronnen, zoals die naar de Regeling Zorg Asielzoekers. Daarmee voldoet het aan de criteria voor goede journalistiek.

 28. Ni28

  Simon Brouwenstein opereert nu onder de naam Begninus. Begninus de heilige?

  1. Benignus

   Nee, de nickname is afgeleid van ‘homo benignus’.

   1. Beukman

    @Ben
    Het is maar goed dat de meesten hier het Latijn niet beheersen. 🙂

    1. toetssteen

     @Beukman
     Datzelfde geldt voor uw held.
     Maarre, was dit de les Latijn of ging het over iets waar behoudens hersteloperaties (en dat wil ook niet elke vrouw) er stomweg sprake is van nonsens.
     Ow om mij wil een dame een maat DD extra, ik zou er gillend van wegrennen, maar betaal even zelf. Twee A cups op een vrouwelijk lijf zijn best aardig en verzorgen geen rugklachten en na het zestigste jaar kennen ze nog geen last van de zwaartekracht.
     Zo. Ik pleit nu voor de kleine borst, de mooi glooiende heupen en niet van die grote lompe voeten.
     Grinnn.

   2. Ni28

    Ik dacht al dat u een voetstuk hebt beklommen.

 29. Gielah

  Nederland zou een stúk onaantrekkelijker voor vluchtelingen ( die in veel gevallen eerder kolonisten en potentiële of alreeds daadwerkelijke terroristen zijn)
  worden als we:
  a. de grenzen onmiddellijk in ere herstelden.. mét voldoende en deugdelijk-bewapende bewakers….
  b. een grondige check-up deden voordat we hier ook maar iémand binnen lieten…
  c. In het Arabisch, Albanees, Pakistaans, Afghaans, Eritrees of wat voor taal die lui dan ook spreken en/of lezen… een door hen allen te ondertékenen schrijven zouden overhandigen, met daarin de garantie dat men er hier onmiddellijk uitgestuurd wordt als men vecht,
  als men christenen, Joden of homo’s, alsmede VROUWEN lastig valt,
  als men anderszins amok pleegt,
  als men dingen EIST..
  als men opvangplaatsen weigert..
  als men een potje amateur shar’ía gaat spelen… enz. enz.

  En dat is nog maar het begin.
  Géén werk voor hen zoeken… zolang er nog Nederlandse werkzoekenden in de kou staan.
  Géén huizen aanbieden, zolang er nog Nederlandse zoekers naar huizen op een wachtlijst staan.
  Géén vrouwelijk winkelpersoneel wegsturen omdat móslims moeite met vrouwelijke werkneemsters hebben….wat ZIJ vinden dóndert namelijk niet in Nederland!
  Géén kledingadviezen voor Nederlandse vrouwen en meisjes…. omdat zogenaamde hulpzoekenden niet tegen westers-geklede dames kunnen.

  Kijk…. dat geeft het spul met hun dure smartphones onmiddellijk door aan de lieden, die in Verweggistan ook overwegen hierheen te trekken.

  Als deze maatregelen eenmaal dáár bekend worden… zullen zich wellicht vélen bedenken om de reis hierheen te ondernemen.

  Maar DIT soort dingen heb ik Zijlstra nog allerminst horen voorstellen!
  Het is weer een hoop geklets voor de Bühne, in de hoop dat de VVD, die zwaar schuldig is aan het ontstaan van deze ellende…
  misschien toch nog een paar zeteltjes overhoudt.

  1. Benignus

   Een weerzinwekkend racistisch betoog van Frau Gielah. Inderdaad, de staatssecretaris kwam nog niet met dit soort vieze voorstellen. Dat zal hij pas doen wanneer hij in dienst staat van een fascistisch regime onder leiding van Führer Wilders.

   1. Terzo

    Is dit nu het fatsoen waarop jij altijd zo prat gaat trrieste Wim?

    1. Benignus

     Ik heet geen Wim, beste Rob. Dat weet je donders goed maar het is kennelijk jouw fatsoen om deze leugen tegen beter weten in de lucht te houden.

     1. Terzo

      Mag jij eigenlijk wel liegen van die god van je Wim?

     2. Benignus

      Nee.

     3. Terzo

      Leugen? Je hebt zowat elke week een andere naam, daarom noem ik je maar Wim anders wordt het zo verwarrend Wim.

     4. Benignus

      Dat is goed hoor Rob.

    2. Wachteres

     Simon vindt het de normaalste zaak van de wereld als moslims vrouwen, christenen en andersdenkenden aanvallen.

     En ben je het daar niet mee eens, zoals Gielah liet blijken, nou dan ben je een racist of een fascist.

     Zo simpel liggen de zaken bij links

     1. Benignus

      Nee hoor, mevrouw Wachteres, dat vind ik helemaal niet. Heeft u een citaat van mij waaruit deze krasse mening zou kunnen blijken of heeft u dit ook weer bij elkaar gelogen?

  2. toetssteen

   @Gielah
   Helemaal eens.

 30. Wim Vreeswijk

  Een borstvergroting is een puur cosmetische investering, dus niet medisch urgent, dus ook niet fiscaal aftrekbaar en zeker niet declarabel bij het ziekenfonds! Dit is gewoon de wereld op z’n kop!

  1. Beukman

   @Wim
   Het is dan ook niet waar.

   1. toetssteen

    @Beukman
    Bij psychisch lijden werd het altijd wel vergoed, maar daar is terecht paal en perk aan gesteld. Alleen blijft die mogelijkheid via de ‘medische indicatie’ . Het is bedoelt voor wat mijn vrouw al stelde, reconstructie na bijvoorbeeld een kankeroperatie (lees het amputeren van een borst). Maar zoals gewoonlijk kan ook dat pad worden misbruikt.
    Persoonlijk snap ik dan ook niet dat je je inzet voor iets dat bij gewone bobbels, helemaal nergens over gaat.

 31. Seneca

  Benignus spreekt over racisme en Fuhrer. Dat bekt lekker en slaat de discussie lekker dood.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.