Terminaal zieke stiefvader wordt grote held van zijn ook aan kanker lijdende dochtertje

Geen categorieokt 02 2015, 18:00
Een terminaal zieke man zette zich voor zijn dood met alle macht in om geld in te zamelen voor de behandeling van zijn eveneens aan kanker lijdende dochtertje.
Tom Attwater stierf afgelopen dinsdag aan een hersentumor. Hoewel hij er nu niet meer is zal hij altijd dé held blijven van zijn dochtertje. De reden? In plaats van voor zijn eigen gezondheid te kiezen besloot Tom om zich met hart en ziel in te zetten voor zijn kleine meid. Hij haalde maar liefst 680.000 euro op zodat Kelli behandeld kon worden voor háár kanker. Dit terwijl Tom dus zelf ook ongelooflijk leed.
En dat is niet alles. Kort voor zijn dood schreef Tom ook nog eens een hartverwarmende brief aan de dochter waar hij zoveel van houdt; een brief die onlangs gepubliceerd werd door de Mirror, een Britse krant. Daarin schrijft hij onder andere:
"Nu je oude vader er nog is wil ik je nog snel levensadvies geven. Ik hoop dat het je troost je moeilijke tijden. Ook hoop ik dat je altijd kankervrij zult zijn en dat je een lang, gezond en gelukkig leven hebt."
Toen Kelli slechts één jaar oud was bleek ze kanker te hebben. Dat was in 2009. Ze onderging verschillende behandelingen, waaronder chemotherapie. Het leek te werken, maar helaas kwam de kanker na slechts een half jaar terug.
Omdat het ontzettend belangrijk is om haar soort kanker voor de tweede keer te behandelen - nadat het terug is gekomen - besloten Tom en zijn vrouw Joely om een speciaal fonds op te zetten voor hun dochter. (Overigens is Kelli Toms stiefdochter) Het doel van de Kelli Smith Appeal was om 500.000 pond op te halen, oftewel 680.000 euro.
Screen Shot 2015-10-02 at 15.27.51
In 2012 kreeg Tom zelf te horen dat hij óók aan kanker leed. Hoewel niet goed zou je je er iets bij kunnen voorstellen als hij het ingezamelde geld vervolgens (deels) voor zichzelf zou gebruiken: het tegendeel is waar. Tom ging door met het inzamelen van fondsen, maar gaf alles aan zijn stiefdochter.
Een jaar later, in 2013, vertelde Tom bijvoorbeeld in een interview dat hij zich ervan bewust was dat hij maximaal drie jaar te leven had.
"Voor ik het niet meer kan doe ik er alles aan om geld in te zamelen voor Kelli. We hebben 500.000 pond nodig. Dat is een enorm bedrag, daar ben ik me van bewust, maar we hebben het echt nodig."
Tom bereikte zijn doel kort voor hij op 29 september overleed. In een emotioneel artikel op haar Facebook-pagina maakte zijn vrouw Joely het nieuws bekend:
"Tom was mijn held en ik kan me niet indenken hoe ik de rest van mijn leven moet doorkomen zonder mijn beste vriend. Het stemt me zeer triest dat onze kinderen moeten opgroeien zonder hun vader."
Onlangs heeft Joely in haar eentje een nieuw fonds opgezet. Dit fonds heeft het doel om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek om hersentumoren beter en effectiever te behandelen. Mensen die willen doneren kunnen dat hier doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten