Twitteraars uit Noord-Brabant schelden het meest

Geen categorieokt 23 2015, 8:00
Mensen die uit Eindhoven en Tilburg komen maken er een gewoonte van om helemaal los te gaan op het sociale netwerk Twitter. Dat blijkt uit onderzoek van NOS op 3.
Twitteraars uit de twee steden in Noord-Brabant schelden het meest, blijkt uit onderzoek. Ironisch genoeg blijkt dat twitteraars uit Limburg en Zeeland juist het minst schelden - zowel Twitteraars uit Middelburg als Maastricht gedragen zich (relatief) heel behoorlijk.
Wat een cultuurverschil - en dat tussen buurprovincies.

Met 19.000 verschijningen in 46.688 tweets met een scheldwoord in september was 'kut' veruit het populairste scheldwoord. Ook 'lul' en '(god)verdomme' doen het goed op Twitter, maar er zijn regionale verschillen.

Volgens taaladviseur Lydeke Roos van Onze Taal is het niet verrassend dat mensen zoveel schelden. Zij legt uit dat Nederlanders namelijk behoorlijk veel schelden en vloeken in hun dagelijkse leven. Ze gaat verder:

"Het taalgebruik op Twitter komt redelijk overeen met onze spreektaal, dus het is niet zo gek dat er zoveel in tweets gescholden wordt."

Er zijn meer regionale verschillen, bijvoorbeeld met betrekking tot de scheldwoorden die twitteraars gebruiken. Mensen uit Den Haag gebruiken het woord "tering" regelmatig, terwijl "flikker" juist populair is in Utrecht. Ook dat zal niet als een verrassing komen voor mensen die deze twee steden met enige regelmaat bezoeken.
Heb jij een Twitter-account? Zo ja, gebruik jij zelf weleens vloek- of scheldwoorden? Of zie je anderen dat soort woorden gebruiken? En wat vind je daarvan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten