Vlaamse staatsomroep houdt kritiekloos interview met een jihadist, maar verwijdert deze later weer van de site

Geen categorieokt 13 2015, 21:00
De Vlaamse VRT - de NOS van Vlaanderen, zeg maar - biedt excuses aan voor een interview met een uit Syrië teruggekeerde jihadist.
De VRT gaat door het stof vanwege het interviewen van een jihadist in het programma 'De Afspraak.' Dat gebeurde gisteravond, maar de VRT biedt daar nu excuses voor aan. Het fragment dat in totaal bijna een kwartier duurt, voldoet aan de "journalistieke standaarden" die VRT zichzelf oplegt. Zodoende is het ook verwijderd van online media en alle andere terugkijkplatformen.
In het interview verdedigde een 26-jarige man die zichzelf 'Younnes' noemt de onthoofdingen die ISIS uitvoert, en prees ook de door de Verenigde Staten geëlimineerde terroristenleider Obama bin Laden. Younnes vernoemde zijn zoon naar hem:

"Als eerbetoon aan de man die 10 miljard van zijn fortuin heeft afgestaan om tegen de Russen te vechten in Afghanistan. Deze man verdient op zijn minst wel een pluim voor de opofferingen die hij heeft gedaan."

Volgens de jihadist is nooit overtuigd bewezen dat Bin Laden achter de aanslagen van 11 september zat.
Ook roemde hij een "broeder" die in Syrië een aanslag pleegde. Zelf is Younnes daar ook vier weken geweest. Naar eigen zeggen is hij daar juist trots op, en heeft hij geen spijt van zijn daden aldaar. Ook zijn eigen zus - een lesbische vrouw - kreeg een veeg uit de pan. Ze zou 'zondig' leven. Ze hoeft echter niet gedood te worden, omdat België een democratisch land is en geen sharia.
De clip is nog wel op YouTube te bekijken, waar een geïnteresseerde kijker het geüpload heeft:
https://www.youtube.com/watch?v=sfY83wDO0bo
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten