Ze deelde een grappige foto van zichzelf en haar oma op sociale netwerken. Toen zag ze iets dat haar hart deed stoppen

Geen categorieokt 25 2015, 16:00
Kayla Brandon heeft een bijzonder hechte band met haar oma, Phyllis. Drie jaar geleden spendeerden de twee wat tijd met elkaar, toen ze bedachten dat het leuk zou zijn om een selfie te maken: een leuke herinnering.
En dus deden ze dat. Toen Kayla de foto gemaakt had ging ze naar Pinterest - een sociaal netwerk bedoeld om foto's en andersoortige afbeeldingen te delen. Vervolgens zette ze de foto online.
Ze kreeg allemaal leuke reacties, wat natuurlijk geweldig was. Iedereen kon om de foto lachen.
Maar toen gebeurde er iets. Kayla was later aan het internetten toen ze de foto opeens terugzag... bij een advertentie voor een anti-rimpelsproduct.
rimpels
Ze klikte op de afbeelding en belandde vervolgens op een blog waar reclame werd gemaakt voor 'yoga facelifts.' Kayla legt uit:

Not only have I never practiced yoga for my face (whatever that may be), I have never once heard of the website using my image to gain new customers.

En dus besloot ze om onderzoek te doen. Als haar foto gebruikt werd voor 'yoga voor je gezicht,' misschien dat er andere bedrijven waren die er óók dankbaar gebruik van maakten. En wat bleek?
google

Pinterest boards titled “Youth Serum,” “Yoga Exercise,” and “Smile Therapy” all had my photo, selling something neither my grandmother nor I had any affiliation with.

Om het verhaal nog erger te maken zag ze vervolgens dat er een foto naast stond, van een jongedame die weliswaar op haar leek, maar een jaar of tien jonger was. De adverteerder deed net alsof de tweede vrouw Kayla was - dit nadat ze gebruik had gemaakt van het product van het bedrijf. Dat klopt alleen geen van kant: het ging om iemand anders.
Volgens Kayla gebeurt het wel vaker dat bedrijven foto's gebruiken van nietsvermoedende gebruikers van sociale netwerken. Ze adviseert mensen daarom om alles goed in de gaten te houden en je eigen foto's met enige regelmaat te googlen. De kans is namelijk groot dat je een vergoeding kunt krijgen voor het gebruik, zeker als je foto gebruikt is in een echte advertentie.
Overigens is Kayla nu alweer gekalmeerd - en dat ook geldt ook voor haar oma. De twee hebben er nu zelfs lol om en vinden het wel grappig als een bedrijf een nieuwere foto van ze gebruikt - met rimpels en alles.
https://instagram.com/p/w6rRSSlr-s/
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten