Zijn moeder overleed aan borstkanker. Nu eert deze atleet haar op een prachtige en ontroerende manier

Geen categorieokt 16 2015, 14:23
Oktober is borstkankermaand. Dat is voor deze atleet aanleiding voor een bijzondere – en belangrijke – actie.
DeAngelo Williams is running back van de Pittsburgh Steelers, één van de grootste American Footballteams. Hij is dus een behoorlijk uit de kluiten gewassen kerel die voor niets en niemand bang is. Maar hij heeft een hart van goud. Zijn moeder overleed onlangs op 53-jarige leeftijd aan borstkanker, en hij is vastbesloten om haar te eren.
Daarom betaalt hij deze maand voor 53 mammogram-testen, waarmee borstkanker kan worden opgespoord:

"Voor mij gaat het niet alleen om oktober. Het is niet alleen een maand, het is een levensstijl. Het gaat erom dat vrouwen beseffen dat ze zich moeten laten testen."

Zijn stichting heeft al bijna een half miljoen euro opgehaald om meer kennis over borstkanker te verspreiden, en mammogrammen te betalen voor vrouwen die het zich niet kunnen veroorloven. Bovendien had DeAngelo een prachtige ontmoeting met borstkankerpatiënten bij een belangrijke footballwedstrijd.
Screen Shot 2015-10-16 at 14.19.10
Bovendien heeft de stoere atleet besloten om de kleur roze te dragen om aandacht te vragen voor borstkanker. Zo draagt hij roze hoofdbedekking, net als zijn teamgenoten. Ook heeft hij de puntjes van zijn haar roze geverfd. Zelfs zijn teennagels heeft hij roze gemaakt! Is dat niet wat vreemd? DeAngelo vindt van niet:

Roze is voor mij geen kleur. Het is een cultuur.

https://twitter.com/DeAngeloRB/status/653221813690863617?ref_src=twsrc%5Etfw
Wat een held!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten