Zoon van Hollywood-regisseur bekeert zich tot islam, speelt nu grote rol in propagandafilms van Al Qaeda

Geen categorieokt 19 2015, 11:00
De Britse zoon van een bekende Hollywood-regisseur die zich eerder tot de islam bekeerde heeft zich aangesloten bij Al Qaeda in Syrië. Dat bericht het Britse Daily Mail.
Sinds hij naar Syrië is afgereisd is Lucas Kinney één van de belangrijkste propagandisten geworden die Al Qaeda heeft. Hij vertolkt met enige regelmaat een hoofdrol in propagandavideo's die gebruikt worden om nieuwe terroristen te rekruteren.
In zijn tienerjaren was Lucas een behoorlijk religieuze katholiek. Hij zei zelfs dat hij een priester wilde worden. Zijn schooltijd bracht hij door op katholieke scholen. Nu is Lucas de eerste blanke Brit die opgedoken is in Syrië.
Lucas' vader Patrick werkte nauw samen met Steven Spielberg bij het maken van films als Indiana Jones And The Last Crusade en was assistent-regisseur van verschillende blockbuster-films: grote films die het geweldig deden in de bioscoop, waaronder Braveheart.
Lucas' moeder heet Deborah Phipps. Deze 53-jarige dame zegt er niets van te begrijpen hoe haar zoon van gelovige katholiek ineens veranderde in een radicale moslim die klaarblijkelijk bereid is om aanslagen te plegen voor Al Qaeda. Haar grote angst is dat hij omkomt bij luchtaanvallen van Groot-Brittannië of Amerika, of - nog erger - uiteindelijk op een zelfmoordmissie wordt gestuurd door zijn nieuwe bazen: de radicale moslims die het voor het zeggen hebben bij Al Qaeda.
Nadat Lucas de middelbare school afmaakte ging hij naar de universiteit van Leeds. Na één jaar hield hij het daar alweer voor gezien. Vervolgens verhuisde hij naar Wenen waar zijn vader woont. Experts geloven dat hij daar in contact kwam met radicale moslims en zich uiteindelijk bekeerde. Tegenwoordig is Lucas een bekende propagandist van Jabhat al-Nusra, een aan Al Qaeda gelieerde organisatie die in Syrië vecht. Hij speelt hoofdrollen in tenminste twee propagandafilms van de terroristische organisaties en staat tegenwoordig bekend onder zijn nom de guerre Abu Basir al-Britani.
Zijn moeder legt uit:

"Lucas is nu een doelwit van het Britse leger. Natuurlijk ben ik blij dat hij niet voor ISIS vecht, maar voor Al Qaeda, maar ik maak me toch ernstig zorgen. Op Moederdag vorig jaar sprak ik met mijn ex-man die mij vertelde dat hij ervan overtuigd was dat Lucas dood was. Dit omdat hij een foto had gezien van Lucas die doodstil op een bed in Syrië lag. Daardoor kreeg hij de indruk dat onze zoon niet meer in leven was."

Dat bleek dus een verkeerde aanname. Lucas leeft niet alleen, maar is ook nog eens één van Al Qaeda's voornaamste propagandisten. Hij was niet dood op de foto, maar slechts zwaargewond: zijn arm was bijna van zijn lichaam gescheiden. Hij had volgens jihadisten 18 maanden nodig om te herstellen van zijn verwondingen.
Volgens Lucas' moeder heeft haar zoon een lokale moslima getrouwd. "Ik weet niets over haar. Voor zover ik weet hebben ze geen kinderen, maar dit is iets van de laatste maanden." Het kan in theorie dus zo zijn dat Lucas tegenwoordig wel degelijk vader is - ongetwijfeld van een kind dat ook voorbereid wordt op de gewelddadige jihad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten