Zusjes vinden elkaar na 40 jaar op de meest onwaarschijnlijke wijze terug

Geen categorieokt 12 2015, 10:00
Ze waren decennialang van elkaar gescheiden omdat ze geadopteerd waren door andere gezinnen. Onlangs vonden ze elkaar weer terug.
In een vorig leven heette Holly Hoyle O'Brien: Pok-nam Shin. Hoewel ze nu Amerikaanse is, was ze toen Zuid-Koreaans. Ze had een stiefmoeder die blijkbaar niet erg veel van haar hield, en een alcoholistische vader die niet in staat was om anderen op een liefdevolle manier te behandelen.
Toen Pok vijf jaar oud was werd ze wakker in het midden van de nacht. Ze opende haar ogen en zag dat haar stiefmoeder haar jongere halfzusje oppakte en het huis uitliep. Daarna veranderde haar leven dramatisch. Haar vader kwam om - hij werd overreden door een trein - en Pok kwam terecht in een weeshuis. Tijdens haar verblijf - ze bleef er enkele jaren, tot ze negen jaar oud was - groeide Pok uit tot de favoriete 'oudere zus' van de andere kinderen; ze zorgde voor hen en hielp ze als ze hulp nodig hadden.
Toch bleef Pok natuurlijk dromen van een gezin: ze wilde maar wat graag een vader en moeder hebben - en dan hopelijk een vader en moeder die wél van haar hielden.
Toen ze negen was werd die droom werkelijkheid. Pok werd geadopteerd door een Amerikaanse echtpaar die haar onmiddellijk een nieuwe naam gaven: Holly. Hoewel Holly het lastig vond om zich aan te passen aan haar nieuwe leven hielpen haar drie nieuwe zusjes en zes nieuwe broers haar een hoop: zij zorgden ervoor dat ze de taal snel leerde en zich thuis begon te voelen in de Amerikaanse cultuur.
Screen Shot 2015-10-12 at 10.50.21
Holly/Pok had dus alles waar ze behoefte aan had... Nou ja, alles behalve haar halfzusje, Eun-Sook.
De jonge Holly vertelde haar adoptiefouders dat ze een zusje had. Die gingen meteen naar Eun op zoek. Helaas antwoordde de adoptie-organisatie dat ze niets konden vinden over een zusje van Holly - niet eens dat ze er eentje had, laat staan waar dit zusje dan was.
Euns leven leek verdacht veel op dat van Holly. Hoewel haar moeder haar had meegenomen kwam zij, net als Pok/Holly uiteindelijk terecht in een weeshuis. Na enige tijd werd zij ook geadopteerd door een Amerikaans stel. Haar nieuwe naam werd Meagan Hughes. Hoewel de twee het niet wisten waren ze tijdens hun kindertijd maar 500 kilometer van elkaar verwijderd.
Meagan vroeg zich al die jaren af wat er gebeurd was met haar oudere halfzus. Was ze gelukkig? En waar woonde ze? Lééfde ze nog? Het waren allemaal vragen waarop Meagan graag een antwoord wilde.
Korte tijd geleden kwamen zowel Meagan als Holly via een omweg terecht in de verpleging. Ze ontmoetten elkaar en begonnen met elkaar te praten. Al snel viel het hen op dat hun verhalen bijzonder veel op elkaar leken. Ze kwamen uit Korea, waren geadopteerd, hadden een halfzus... En hadden dezelfde interesses (hoewel Holly relatief rustig is, terwijl Meagan behoorlijk actief is).
De twee besloten om een dna-test te laten doen. Toen ze de resultaten zagen sloegen ze elkaar in de armen: hun verhalen leken zoveel op elkaar omdat ze halfzusjes zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten