63 procent Nederlanders weet niet wat te doen bij terreuraanslag

Geen categorienov 28 2015, 16:00
Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 63% van de Nederlanders niet weet wat te doen als er een terroristische aanslag wordt gepleegd in ons land. Joram van Klaveren - van de politieke partij VNL - vindt daarom dat er een brochure moet komen met tekst en uitleg voor de burger.
De klassiek-liberale parlementariër legt uit:

"We hebben de afgelopen maanden bijna 1000 e-mailtjes binnengekregen van mensen die zich afvragen wat ze moeten doen bij terreur. Als je er van uit gaat dat de mensen die daadwerkelijk vragen stellen de meest actieve zijn, dan weet je dat er zorgen bestaan."

De Hond vroeg leden van zijn panel ook of ze vinden dat de overheid wat dit betreft pro-actief moet optreden door burgers voor de zekerheid van dit soort informatie te voorzien. In Groot-Brittannië doen ze dat al, maar in Nederland zijn ze nog niet zo ver.

"Wat moet je doen als iemand om zich heen begint te schieten, kun je dan het beste stil blijven staan of wegrennen? Mag je de kraan opendraaien bij een chemische aanval? Het zijn basisvragen waar mensen mee zitten. Laten we daar op inspelen als overheid."

De vraag is nu eerst en vooral of minister Plasterk daar iets in ziet. Als dat zo is kan de brochure in een paar weken tijd al op de mat liggen.
Wat vind jij van het idee om een dergelijke brochure te creëren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten