7-jarig jongetje met kanker krijgt mogelijkheid om een wens te doen. Ongelooflijk genoeg kiest hij niet voor zichzelf, maar voor anderen

Geen categorienov 13 2015, 18:00
Een 7-jarig jongetje uit Vancouver met kanker heeft zijn 'laatste wens' gebruikt om de droom van andere kinderen te doen uitkomen.
De 7-jarige Jack heeft leukemie. Dat is een bijzonder vervelende ziekte, die ook nog eens buitengewoon pijnlijk is. Hij ondergaat verschillende behandelingen, waaronder het aftappen bloed, chemotherapie, en het tappen van zijn ruggengraat. Dat zijn zware behandelingen die een volwassene doen instorten, laat staan een kind.
Sterker nog, door zijn ziekte heeft hij zelfs een heel schooljaar gemist.
Gelukkig voor hem kwam de organisatie Children’s Wish langs om hem een beetje op te fleuren. Deze organisatie biedt doodzieke kinderen namelijk de mogelijkheid om een 'laatste wens' te doen. Vervolgens zorgen zij ervoor dat die wens dan uitkomt. Een populair voorbeeld: veel kinderen wensen een mooie reis naar Disney World. De organisatie regelt alles dan voor het hele gezin.
Hoewel Jack voor zichzelf kon kiezen en niemand hem dat kwalijk had genomen, besloot hij deze kans echter aan te grijpen om andere zieke kinderen te helpen.
Hij vroeg de organisatie namelijk om hem te helpen bij zijn project: hij wil graag $10.000 inzamelen zodat hij andere zieke kinderen een laatste wens kan laten doen... en die vervolgens helemaal voor ze kan betalen.
Zo gezegd, zo gedaan. De organisatie zet zich voor hem in en probeert hem te helpen om het benodigde bedrag op te halen. Het gevolg? In een paar dagen tijd heeft hij zijn doel van $10.000 al gehaald. Nu hoopt hij nog meer geld op te halen zodat hij nóg meer kinderen kan helpen.
Ongelooflijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten