Amerikaanse moslim: 'Dood de ongelovigen in hun eigen land, onthoofd ze in hun eigen huis'

Geen categorienov 13 2015, 15:00
De Amerikaanse FBI heeft afgelopen donderdag een Amerikaanse moslim uit de staat Ohio gearresteerd in verband met terrorisme. Terrence J. McNeil, 25 jaar oud, wordt beschuldigd van uitlokking tot geweld.
Volgens de autoriteiten steunt McNeil ISIS: de terroristische organisatie die grote delen van Syrië en Irak bezet houdt en daar religieuze minderheden en andersoortige andersdenkenden niet alleen onderdrukt, maar zelfs uitmoordt. McNeil wordt ervan beschuldigd dat hij plaatjes van Amerikaanse militairen op de sociale mediawebsite Tumblr zette en daar de volgende tekst bij schreef:

"O broeders in Amerika, weet dat de jihad tegen de kruisvaarders niet beperkt is tot de landen van het kalifaat [met andere woorden: de door ISIS bezette gebieden]; het is een wereldwijde jihad en hun oorlog [van de 'kruisvaarders] is niet alleen gericht tegen ISIS, maar tegen de islam in het algemeen. Weet dat het noodzakelijk is om al deze ongelovigen te vermoorden! En nu hebben we dit gemakkelijk voor jullie gemaakt door al hun adressen te publiceren, het enige wat jullie hoeven te doen is de laatste stap te zetten. Dus waar wachten jullie op? Dood hen in hun eigen land, onthoofd hen in hun eigen huis, steek ze dood als ze over straat lopen en veilig denken te zijn!"

In het laatste plaatje zie je een foto van een geweer en een mes. De tekst? "En dood ze waar je ze ook maar vindt."
Hoewel de Koran zeker op een niet-gewelddadige wijze geïnterpreteerd kan worden is het dan wel noodzakelijk voor moslims om gewelddadige verzen puur als historisch te zien... of op puur spirituele wijze te interpreteren. Veel soefistromingen doen dat bijvoorbeeld door 'ongelovigen' in Koran-teksten te verklaren als: slechte gedachten die in strijd zijn met Gods wil. Dan zou je dus dat soort slechte gedachten bij jezelf moeten 'doden,' oftewel bestrijden.
Veel moslims zien de Koran echter als Gods eeuwige woord voor de mensheid die altijd letterlijk geïnterpreteerd moet worden. Het is dan niet moeilijk om te bevatten dat teksten als "en dood ze waar je ze vindt" (Koran 2:191, 4:89 en 9:5) buitengewoon problematisch zijn en gebruikt worden door mensen als McNeil om andere moslims op te jutten tegen niet-moslims en hen ze te laten vermoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten