Baby gaat bijna dood na zijn geboorte. Wacht tot je ziet hoe hij er 25 jaar later uitziet

Geen categorienov 25 2015, 16:14
Als je hem nu ziet, zou je niet denken dat hij ooit op het randje van de dood balanceerde.
Ben was pas een paar uur op de wereld toen hij een verschrikkelijke strijd voor zijn leven moest voeren. Hij werd namelijk geboren met taaislijmziekte, een genetische aandoening die de ingewanden aantast. Een paar uur na Bens geboorte bleek dat zijn ontlasting totaal verstopt zat, dus moest hij al worden geopereerd toen hij nog niet eens een dag oud was. Je ziet het litteken lopen over zijn hele buik.
De dokters gaven Ben weinig kans. Hoewel hij direct werd geopereerd, was het nog maar de vraag of de kwetsbare baby het zou gaan redden. En zelfs als hij het zou redden, zou het lastig blijven – patiënten met taaislijmziekte worden doorgaans niet erg oud. Vooral de longen gaan steeds minder functioneren, met alle gevolgen van dien. Ben vertelt:

Het was een angstaanjagende tijd. Maar mijn kindertijd was best normaal, tot op zekere hoogte, mijn ouders voedden me niet beschermd op. Maar ik besefte altijd dat er iets anders aan me was. Ik weet nog dat ik bij elke maaltijd pillen moest nemen, wat mijn klasgenootjes niet begrepen.

Screen Shot 2015-11-25 at 15.50.27
Inmiddels is Ben 25. Hij moet veel sporten, zodat zijn longen goed blijven werken – en dat heeft resultaat: zijn longen werken op 98%, een ongelooflijk resultaat voor iemand met taaislijmziekte. En al dat sporten heeft ook effect op zijn uiterlijk, kijk maar:
Screen Shot 2015-11-25 at 15.50.07
Ben neemt zijn sport zó serieus, dat hij inmiddels bijverdient als personal trainer en fitnessmodel:

Ik ben verslaafd aan fitness. Ik wil eruitzien als een superheld. In deze wereld neemt iedereen steroïden, maar ik doe het op de langzame, natuurlijke manier, en ik wil altijd verbeteren. Het sporten dwingt met om mijn longen te gebruiken, wat enorm helpt bij mijn ziekte.

Screen Shot 2015-11-25 at 15.36.40
Inmiddels staat Ben zelfs op de voorpagina van Men's Fitness. Niet alleen zijn gespierde uiterlijk maar ook zijn bijzondere levensverhaal zorgt ervoor dat hij al velen heeft geïnspireerd om serieus aan het sporten te gaan.
Screen Shot 2015-11-25 at 15.37.10
Ongelooflijk, toch? Van kwetsbare, doodzieke baby, naar een kerngezonde fitnesstrainer. Toch blijft Ben helaas altijd last hebben van zijn vreselijke ziekte. Zijn vriend Joe legt uit:

De artsen hebben Ben verteld dat zijn levensverwachting slechts 40 is, dus nu hij 25 is, is hij eigelijk al over de helft. Maar hij heeft al vele malen laten zien dat hij alle verwachtingen overstijgt, en als je zijn geweldige levensverhaal hoort dan zul je het met me eens zijn: als er iemand is die het ongelijk van de dokters kan bewijzen, is hij het wel.

Laten we hopen dat Bens kerngezonde levensstijl er inderdaad voor zorgt dat hij zijn geringe levensverwachting ruimschoots overstijgt. Waarschijnlijk ben je nu wel benieuwd wat Bens dieet is… Dit eet hij op een gemiddelde dag:

Ontbijt:
Omelet met vier eieren, of biefstuk

Lunch:
Zalm of makreel en groene groente

Diner:
Proteïneshake, kip, rijst en groente

Of het voor iedereen ook leidt tot zo'n sportief postuur, is natuurlijk nog maar de vraag: Ben traint maar liefst vijf keer per week. Voor hem zijn de resultaten in ieder geval onmiskenbaar. Hij laat zien dat je met wilskracht elke verwachting kunt overtreffen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten