Balmain x H&M groot succes – hele collectie binnen een paar uur uitverkocht

Geen categorienov 06 2015, 9:44
Veel kledingstukken worden op Marktplaats voor dubbele prijzen doorverkocht.
Modeliefhebbers konden gisteren hun hart ophalen. De Zweedse modeketen H&M was een exclusieve samenwerking aangegaan met het Franse modehuis Balmain – en dat betekende dat kledingstukken van dat peperdure merk voor bodemprijzen bij het warenhuis werden verkocht. In mei werd het nieuws over de samenwerking bekend, en gisteren was het dan eindelijk zover: de designkleding lag in de winkel, en honderden fans probeerden om een kledingstuk van hun favoriete designer te kopen.
[caption id="attachment_123552" align="aligncenter" width="600"]H&M x Balmain H&M x Balmain[/caption]
Het nadeel, maar tegelijkertijd ook het spannende aan de actie van H&M is dat er slechts een zeer beperkte voorraad designerkleding beschikbaar is. Binnen de kortste keren was de gehele Balmaincollectie dus uitverkocht, en in de meeste filialen duurde het slechts een paar uur voor alle Balmainartikelen waren verdwenen. Veel blije fashionistas dus, maar ook veel teleurgestelde modefans. Degenen die gisteren achter het net visten, kunnen nu alsnog hun hart ophalen op Marktplaats. Talloze Balmainartikelen worden hier doorverkocht.
Screen Shot 2015-11-06 at 09.38.16
Daarvoor worden overigens niet de prijzen gerekend die je in de winkel zou hebben betaald. Zo gaat een trui van oorspronkelijk 40 euro, op de tweedehandswebsite pas voor 80 euro weg. Voor een leren jasje van oorspronkelijk 249 euro wordt 325 euro geboden. Behoorlijke winsten dus voor de slimme handelaren die gisteren veel Balmainkleding wisten te kopen.
[caption id="attachment_123553" align="aligncenter" width="274"]Oorspronkelijk kostte dit leren jasje 249 euro, maar op Marktplaats wordt 325 euro geboden Oorspronkelijk kostte dit leren jasje 249 euro, maar op Marktplaats wordt 325 euro geboden[/caption]
Om te voorkomen dat alle designerstukken worden opgekocht door mensen die ze vervolgens voor veel hogere prijzen online doorverkopen, heeft H&M een maximum ingesteld voor het aantal artikelen dat je mag kopen. In dit geval werkte dat kennelijk niet al te goed.
Degenen die donderdag niet hun slag konden slaan, en geen zin hebben om op Marktplaats het dubbele neer te tellen, kunnen opgelucht ademhalen. De samenwerking van H&M met bekende designers is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Wereldberoemde ontwerpers als Karl Lagerfeld, Isabel Marant en Alexander Wang passeerden in de afgelopen jaren de revue. Ook de Nederlandse designers Viktor & Rolf werkten samen met de Zweedse kledingwinkel. Welke ontwerper in 2016 een goedkope designcollectie voor H&M zal verzorgen, wordt komend voorjaar bekend.
De volgende beelden tonen de opening van de collectie in een Nederlandse H&M-winkel. Zoals je ziet, verliep de verkoop van de collectie niet bepaald rustig.
[video width="640" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/11/Ouverture-des-Portes-Balmain-x-HM-à-Paris-ACTU-INFIFIV8-480p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten