Bel meteen naar 112 als je een vrouw ziet met dit muntvormige voorwerp en het maakt geluid

Geen categorienov 01 2015, 11:00
Het ziet er misschien onschuldig en onopvallend uit, maar als deze 'munt' begint met blèren weet je dat het tijd is om het alarmnummer te draaien.
Steeds meer vrouwen lopen rond met dit muntvormige voorwerp op hun tas of op hun kleren:
athena-pants-e1446153959561
En met een goede reden! Het ziet er misschien uit als een sieraad, maar dit kleine zwarte apparaatje kan een levensredder zijn. Het zit daar namelijk onopvallend, stil, en valt niet direct op. Maar als je ooit in gevaar bent, kan je op de knop drukken die op het apparaatje zit:
athena-signal
Dit apparaatje - de Athena - laat dan een sirene horen die luider klinkt een voorbijdenderende goederentrein... én tegelijkertijd zendt het een SOS-signala uit. Oftewel: het laat het berichten achter bij al je vrienden en familieleden. Ze krijgen allemaal op hun smartphone dan te zien waar je bent, en de dringende oproep om hulp te zoeken voor je.
athena-phone--e1446155324800
Voor veel vrouwen zal dit apparaatje dan ook ideaal zijn. In vele gebieden durven ze niet meer alleen de straat op 's avonds, of zelfs gedurende de hele dag. Vrouwen kunnen zo het heft weer in eigen hand nemen, en hoeven niet bang te zijn dat ze zullen worden lastiggevallen door vreemdelingen.
De Athena wordt ontwikkeld door een bedrijf genaamd "ROAR for Good", en wie wil meewerken aan de ontwikkeling kan terecht op hun Indiegogo-pagina. Prachtig initiatief, toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten