België vraagt Marokko om hulp om terrorist Salah Abdeslam te vinden

Geen categorienov 24 2015, 13:00
De Belgische autoriteiten zijn nog steeds op zoek naar Salah Abdeslam, één van de terroristen verantwoordelijk voor het bloedbad in Parijs waar 129 mensen bij omkwamen.
Omdat de Belgen zich zo ontzettend zorgen maken over zijn plannen - men is bang dat hij bezig is met het voorbereiden van een nieuwe aanslag - hebben zij nu de hulp ingeschakeld van... de koning van Marokko:

De Belgische koning Filip heeft contact gezocht met de Marokkaanse koning Mohamed VI om hulp te vragen bij de klopjacht op de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. Bij de meer dan twintig uitgevoerde huiszoekingen is de terrorist niet gevonden.

Onze zuiderburen doen er alles aan om Abdeslam te vinden, maar slagen daar maar niet in. Sommige experts gaan ervan uit dat hij in Brussel is. Anderen zeggen dat er aanwijzingen zijn dat hij gezien is in de buurt van Luik, en wellicht de oversteek probeerde te maken naar Duitsland.
Om hem eindelijk op te pakken willen de Belgen nu nauwgezet samenwerken met de Marokkaanse inlichtingendiensten. Dit omdat Abdeslam twee nationaliteiten heeft: de Belgische en de Marokkaanse. Het gaat Marokko dus ook aan.
Gisteravond vonden Franse autoriteiten een ongebruikte bomgordel in een vuilnisbak Montrouge. Vlakbij de bomgordel werd een telefoon gevonden. Het mobieltje behoorde toe aan Abdeslam. Het is dus zeer wel mogelijk dat hij na de aanslagen zijn bomgordel afdeed en naar vrienden vluchtte.
De Belgen zijn er dan ook van overtuigd dat Abdeslam geholpen wordt door radicale collega's. Het is hun mening dat het namelijk onmogelijk is om je zo lang te verstoppen zonder hulp.
Als dat klopt betekent het dat de kring van extremisten om Abdeslam heen nog groter is dan gedacht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten