Cameron: "ISIS-recruteerder Assad moet vervangen worden"

Geen categorienov 29 2015, 14:00
David Cameron - de premier van Verenigd Koninkrijk zette nogmaals uiteen dat het probleem in Syrië zeker niet alleen ISIS is, maar ook president Assad. Hij is namelijk de belangrijkste soldatenwerver voor ISIS, zo betoogt hij.
Bij een bijeenkomst van de CHOGM, een platform voor alle Gemenebestlanden die om de zoveel tijd gehouden wordt, heeft de Britse premier David Cameron enkele harde noten gekraakt aangaande het regime van president Assad in Syrië. Als men een duurzame oplossing voor het door burgeroorlog verscheurde en vernietigde land, zo betoogde de Tory-premier, dan moet ook Bashar al-Assad van het podium verdwijnen. Assad is namelijk niets minder dan een wervings-mechanisme voor ISIS:

Describing Syrian president Bashar al-Assad as ISIS’ recruitment sergeant, British prime minister David Cameron said his country cannot wait any longer to carry out military interventions in the war-torn country “to keep Europe safe.”

While insisting that British military action should only target ISIS, Cameron said Assad is “acting like a recruitment sergeant” for the Islamist group by savagely bombing his people and warned that the president cannot be included in any long-term strategy for stability in Syria.

In de plaats van Assad ziet Cameron graag een overgangsregering, waarin alle minderheden van Syrië vertegenwoordigd zijn, inclusief de soms vergeten Koerden. Cameron verdedigt de bombardementen op het land, maar benadrukt dat een hieraan parallel lopende diplomatieke aanpak ook van cruciaal belang is.
De woorden van Cameron zijn opvallend, want recentelijk heeft het Verenigd Koninkrijk er op aangedrongen dat een tijdelijke oplossing voor Syrië mogelijk zou moeten zijn met Assad aan het bewind. Nu de Conservatieve minister-president weer oproept tot het verwijderen van Assad is zijn kabinet terug op het standpunten van enkele maanden geleden, voordat Rusland zich actief met Syrië ging bemoeien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten