Controleer je ziekenhuisrekeningen: ze zijn vaak veel te hoog

Geen categorienov 03 2015, 11:00
De PvdA wil meer informatie van minister Edith Schippers over het bericht dat ziekenhuisverzekeringen vaak veel te hoog zijn.
Dat zegt PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester tegen Nu.nl. Bouwmeesters uitspraken zijn een reactie op een bericht van het AD. Die krant berichtte vandaag dat zorgverzekeraar CZ tot de conclusie is gekomen dat ziekenhuizen alleen diens cliënten al voor 400.000 euro te veel in rekening hebben gebracht.
Volgens CZ was het verrekende bedrag in maar liefst 15% van alle gevallen te hoog. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor.
Bouwmeester:

"Dit is een zeer zorgelijke conclusie. De minister heeft iets uit te leggen. Mensen moeten kunnen vertrouwen op goede zorg en een rekening die klopt, zeker als ze er via het eigen risico aan meebetalen."

Hoewel de PvdA ernstig bezorgd is vindt de VVD het allemaal juist prima. Misschien dat dit iets te maken heeft met dat de verantwoordelijke minister - Edith Schippers, Zorg - een liberaal is. Maar dat natuurlijk geheel terzijde. Zie hier de reactie van VVD-Kamerlid Arno Rutte:

"We hebben ons jaren ingezet voor meer inzicht in de ziekenhuisrekening."

Hij ziet de gevonden discrepantie dus als bewijs dat dit 'meer inzicht in de ziekenhuisrekening' werkt. Het enige probleem daarmee is: hoe kan het dat het aantal te hoge rekeningen in een jaar tijd is verdubbeld? Betekent dit niet gewoon dat ziekenhuizen meer foutieve rekeningen dan ooit doen uitgaan?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten