De strategie van Viktor Orbán werkt: migranten mijden Hongarije massaal

Geen categorienov 07 2015, 17:00
Hoewel de Hongaarse premier Viktor Orbán bekritiseerd wordt door veel Europese leiders heeft het er alle schijn van dat zijn strategie om migranten uit het Midden-Oosten buiten de deur te houden wel degelijk werkt.

Volgens cijfers van de Hongaarse politie waren er in september dagen dat 10.000 migranten de grens overstaken. Gedurende de maand oktober werden gemiddeld 6.000 migranten per dag door de politie geregistreerd. In de eerste dagen van november waren dat er nog maar rond de tien per dag.

Deze cijfers spreken natuurlijk voor zich. Orbán wilde ervoor zorgen dat Hongarije niet langer een belangrijk kruispunt was in de vlucht van Arabische migranten naar West-Europa. Het moge duidelijk zijn dat dit hem gelukt is: de migranten mijden zijn land als de plaag. En dat komt doordat hij de grenzen gesloten heeft en migranten duidelijk maakt dat ze niet welkom zijn in Hongarije.
Eén van de maatregelen die Hongarije onlangs nam onder Orbáns leiding is dat er hekken gebouwd werden bij de grens met Servië en later met Kroatië. Dit werd gedaan door soldaten die de grensovergang vervolgens ook nog eens bewaakten.
Een andere effectieve maatregel is dat illegale immigranten vanaf nu lange gevangenisstraffen kunnen krijgen als ze niet naar Hongarije mogen komen, maar dat toch doen. Vervolgens verzette Orbán zich ook nog eens toen de Europese Unie vluchtelingen wilde herverdelen over de hele Europese Unie.
Daarom is het niet zo gek dat Orbán behoorlijk trots is op zijn prestatie. Eerder deze week zei hij op de Hongaarse radio het volgende:

"We hebben de invasie tegengehouden. Hongarije is nu een eiland van stabiliteit."

Hij voegde daar aan toe dat zijn maatregelen ervoor gezorgd hadden dat het rustig was in Hongarije, terwijl de chaos compleet was in de rest van Europa. Volgens hem is het resultaat daarvan dat "wij nu in een andere tijdzone zitten."
Als andere Europese leiders zich zorgen maken over de grote toestroom van vluchtelingen uit het Midden-Oosten doen ze er verstandig aan om Orbáns beleid te kopiëren. Ondanks alle kritiek wérkt het namelijk gewoon.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten