Deze moeder begint haar eigen koffiezaak en neemt vervolgens haar autistische kinderen in dienst. Haar boodschap aan de wereld: iedereen kan werken

Geen categorienov 19 2015, 12:00
Een moeder uit het Amerikaanse Long Island verandert de houding van gewone mensen ten opzichte van mensen met autisme één koffiezak per keer.
Stacey Wohls bedrijf, Our Coffee With a Cause, neemt bewust jonge mensen met een handicap in dienst. Haar beste werknemers zijn haar eigen kinderen die allebei autistisch zijn, en niet kunnen praten.

"Iedereen moet zich goed en bijzonder voelen. Maar veel kinderen met een handicap hebben dat gevoel absoluut niet."

En dat vindt ze niet kunnen. In plaats van erover te klagen doet ze er iets aan... door andere ondernemers het goede voorbeeld te geven.
Haar 16-jarige zoon Logan brengt de koffie naar klanten. Haar dochter, de 18-jarige Brittany, doet nog meer: zij gaat haar handselsmarkten om het bedrijf van haar moeder te promoten. Hoewel ze niet (goed) kan praten, kan ze toch met klanten communiceren: ze doet dat met behulp van een iPad.
De iPad zegt:

"Hallo, my naam is Brittany. Wil je mijn koffie kopen?"

Stacey heeft al vijf mensen in dienst, maar is nog lang niet klaar. Het gaat behoorlijk goed met haar bedrijf en ze wil de komende jaren gebruiken om nog meer mensen - met name jongvolwassenen - met een handicap in dienst te nemen:

"Er is een plek waar ze kunnen werken, het maakt me niet uit hoe zwaar hun handicap is. Ik heb een baan voor ze."

De liefhebbende moeder hoopt dat haar beleid een positieve impact heeft op andere bedrijven.

"Hopelijk zullen ze tegen zichzelf zeggen, 'als een moeder van twee autistische kinderen dit kan doen, en jonge volwassenen met een handicap kunnen aannemen, waarom zouden wij dat dan niet kunnen?' En als dat gebeurt wordt het een ware beweging."

Zo zie je maar weer: mensen met een handicap kunnen zich wel degelijk nuttig maken en zijn wel degelijk van waarde voor bedrijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten