Deze ouderen belden het alarmnummer omdat ze eenzaam waren - en de reactie van de politie zal je verbazen

Geen categorienov 13 2015, 9:00
Toen deze ouderen belden omdat ze zich eenzaam voelden, konden deze agenten dat niet zomaar laten schieten.
Agenten Stu Ockwell en Andy Richardson uit het Britse Manchester werden naar het huis van een ouder echtpaar gestuurd, nadat door de bewoners van dit huis het alarmnummer was gebeld. Werden de ouderen beroofd? Had één van hen een beroerte gekregen? Nee hoor, ze voelden zich gewoon eenzaam.. Enorm eenzaam.
De agenten hadden het echtpaar toen kunnen beboeten voor het onrechtmatig gebruik maken van het alarmnummer voor zoiets. Maar dat deden ze niet. Agent Ockwell legde uit waarom, toen hem gevraagd werd of de politie zich wel bezig moest houden met het ingaan op dit soort telefoontjes:

Ja, ook dat hoort bij de taken van een buurtagent.

Zijn collega voegde hieraan toe:

We moeten ook op de mensen zelf letten, we zijn er niet alleen om misdaad te bestrijden, het gaat erom dat we mensen beschermen, in wat voor soort situatie ze zich dan ook mogen bevinden.

Wat deden de heren dan toen ze aan de deur stonden van de woning? Simpel: ze kwamen binnen, en besloten de twee ouderen van 95 jaar een tijdje gezelschap te gaan houden. Ze zetten wat thee voor hen, en maakten een praatje over van alles en nogwat.
Dit lijkt misschien niet zo bijzonder, maar voor de twee oudjes betekende dit alles. Fred, de man des huizes verklaarde:

De zorgzaamheid van de twee agenten raakte me echt. Het voelde namelijk echt alsof ons huis zo was afgesloten van de rest van de wereld. (...) Je voelt gewoon dat iemand zich erom bekommert en oh, dat is echt belanrijk... Simpele dingen hadden ze het over, niets wat echt bijzonder was, maar ze lieten zien dat ze om ons gaven door gewoon hier te zijn en een praatje te maken.

De daden van de twee mannen zijn overigens niet onopgemerkt gebleven: de politie van Manchester besloot het verhaal op Twitter te plaatsen, waar de mannen al snel geëerd werden met vele dankbare berichten van inwoners die zich ook zorgen maken om eenzame ouderen. Dat probleem zal waarschijnlijk niet snel opgelost worden helaas, maar dit echtpaar kan gelukkig terugkijken op een bijzonder bezoekje.
[caption id="attachment_124114" align="alignnone" width="624"]Agenten Ockwell en Richardson. Foto: BBC Agenten Ockwell en Richardson. Foto: BBC[/caption]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten