Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een ijsblokje op deze plek in je nek legt

Geen categorienov 05 2015, 18:37
Wat gebeurt er als je op deze plek een ijsblokje legt? Het klinkt raar, maar het kan onverwachte voordelen hebben.
Dit is iets wat misschien raar klinkt, maar het is zo eenvoudig dat je het allicht kunt proberen. Kan een ijsblokje je echt een oppepper geven? Zou het ervoor zorgen dat je je jonger voelt? Probeer het!
In het midden van je nek zit een punt dat Feng Fu heet. Het is een zogeheten drukpunt, en volgens de traditionele Chinese geneeskunst is het goed voor je om af en toe een ijsblokje op deze plek te leggen. Als je dat regelmatig doet, blijft je lichaam jonger, en daardoor zul je volgens de oude Chinese wijsheid meer energie hebben, en ook een stuk vrolijker zijn.
[caption id="attachment_123526" align="aligncenter" width="400"]Het Feng Fu-punt Het Feng Fu-punt[/caption]
Dit is hoe het werkt:
Pak een ijsblokje en ga op je buik liggen. Leg het ijsblokje dan op je Feng Fu-punt, en zorg dat het daar 20 minuten blijft liggen. Je kunt gewoon blijven liggen, maar je kunt het ook met bijvoorbeeld een sjaaltje op zijn plaats houden. Eerst zal het koud zijn, maar na een paar seconden raak je eraan gewend en kan het ijsblokje zelfs prettig aanvoelen.
Herhaal dit na een dag of drie. Het beste moment ervoor is trouwens 's morgens net nadat je opstaat (wanneer je maag nog leeg is), of vlak voordat je gaat slapen. Als het goed is, voel je het resultaat al na een paar keer.
De Feng Fu-methode heeft een verscheidenheid aan positieve effecten, waaronder:
- Betere nachtrust
- Beter humeur
- Verzachting van hoofdpijn, keelpijn en kiespijn
- Betere ademhaling
- Verzachting van de pijn bij verkoudheid
Het spreekt vanzelf dat je bij medische problemen natuurlijk altijd eerst een arts moet raadplegen. Maar mocht je benieuwd zijn naar de effecten van de Feng Fu-methode, kun je het allicht een keer proberen. Het enige wat je nodig hebt is een ijsblokje en twintig minuten tijd. Zeker het proberen waard!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten