"Dode" baby ligt klaar voor een autopsie. Dan komen artsen tot een schokkende ontdekking

Geen categorienov 16 2015, 20:00
Deze wonderbaby "kwam weer tot leven".
Een doodgewaande baby werd net op tijd gered toen bleek dat hij nog leefde. De moeder van het kindje, Natalya Zarubina, beviel veel te vroeg van het jongetje. Volgens de Siberian Times was de familie ervan overtuigd dat de baby doodgeboren was, en brachten ze het "lijkje" samen met Natalya naar het lokale ziekenhuis.
Daar bekommerden de artsen zich allereerst om Natalya – ze gingen er immers van uit dat de baby doodgeboren was. Dokter Ligai vertelt:

De baby werd afgeleverd bij ons in een plastic tas. De familie had hem hierin gestopt. We hebben hem niet ingepakt om hem op te warmen, we dachten dat het een doodgeboren kindje was. Er waren geen zichtbare tekenen van leven, de huid was blauw en koud en er was geen ademhaling zichtbaar. Dus hij werd doorgestuurd voor een autopsie.

Gelukkig voor de baby en zijn moeder, duurde het even voordat het kindje daadwerkelijk de autopsie onderging. In afwachting van het onderzoek werd het "stoffelijk overschot" op een aparte kamer gelegd. Toen gebeurde er iets ongelooflijks. Dokter Ligai vertelt:

Toen hij opwarmde, begonnen zijn armpjes en beetjes opeens te bewegen. Iemand zag het en schreeuwde om hulp – dus de baby werd direct naar ons teruggebracht. Ik heb mijn hele leven nog nooit zoiets meegemaakt.

De baby bleek nog te leven! Hij werd direct naar de intensive care gebracht om hem te verzorgen. Hoofd kinderarts Natalya Gomboyeva was geschokt door de wonderbaarlijke gebeurtenis:

De baby was duidelijk heel koud, daarom hebben de dokters niet gemerkt dat hij nog leefde. We zullen een intern onderzoek naar de zaak instellen.

Hoewel de moeder enorm geschrokken is van het voorval – begrijpelijk – is ze dolblij dat haar zoon blijkt te leven.

Zodra de dokters het toestaan, neem ik mijn jongen mee naar huis. Ik heb zelfs al een naam voor hem: Kupriyan.

De artsen zijn optimistisch over de kansen van de baby. Vera Bulavko, directeur van het Buryatia Kinderziekenhuis, zegt:

De baby woog slechts 490 gram bij de geboorte. Zijn hart en nieren werken goed, zijn lichaam heeft geen fysieke afwijkingen of misvormingen. Hij is nog steeds op de intensive care, en zal daar blijven. We doen geen voorspellingen maar er is zeker goede hoop dat hij het haalt, en we doen alles wat in ons kunnen ligt, om hem te helpen.

Hij werd bijna voor dood aangezien, maar de enorme levenskracht van deze baby won de strijd. Hopelijk sterkt hij snel aan zodat hij bij zijn moeder kan zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten