Drie scholen in Antwerpen ontruimd na bomalarm

Geen categorienov 20 2015, 11:00
Een bommelding bij station Antwerpen Centraal bleek vals alarm.
Drie Antwerpse scholen zijn vanmorgen ontruimd wegens een bomdreiging. Het gaat om de Don Bosco-school, Sito 5 en het Sint-Norbertus. De leerlingen van die eerste school zijn verzameld op een sportveld in de buurt, en de leerlingen van Sito 5 zijn naar huis gestuurd. De politie is aanwezig om te zorgen dat alles veilig verloopt.
Het Centraal Station van Antwerpen werd ook opgeschrikt door een bommelding. Door een verdachte rugzak ontstond paniek, maar de tas bleek van een zwerver te zijn. Bij de Antwerpse rechtbank ontstond paniek door een verdacht voertuig in de straat, maar ook hier bleek sprake te zijn van vals alarm waardoor de gemoederen al snel bedaarden.
Bij het Justitiepaleis in het Belgische Namen zijn wél extra veiligheidsmaatregelen genomen. Er is een serieuze bommelding gedaan over het gebouw, waardoor de politie een deel van de straat heeft afgezet en de toegang beperkt. Of de bomdreigingen werkelijk duiden op terroristische plannen, of dat het gaat om een zieke "grap" is nog niet bekend.
De reactie van de Belgisch politie maakt duidelijk dat onze zuiderburen het zekere voor het onzekere nemen nu de voortvluchtige ISIS-terrorist Saleh Abdeslam zich waarschijnlijk in het land bevindt. Men vreest dat hij na de aanslagen in Parijs nóg een aanslag wil plegen. België is daarom zeer alert en neemt geen enkel risico bij bommeldingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten