Duitse vrouw opgepakt om babylijkjes

Geen categorienov 14 2015, 14:00
In Duitsland is een vrouw opgepakt die acht babylijkjes in haar huis had liggen.
Die ontdekking is vrijdagnacht gedaan in een huis in Wallenfels, in de Duitse deelstaat Beieren. Buurtbewoners hadden donderdagavond de politie gewaarschuwd naardat ze twee lijkjes hadden gevonden bij het huis van de vrouw, die de moeder zou zijn van de baby's.
Bij aankomst in de woning vond de politie vijf andere lijken. Vrijdag werd nog één baby gevonden, waarmee het totale aantal babylijkjes op acht staat. Het is nog onduidelijk hoe de baby's zijn omgekomen, en of en hoe lang ze nog hebben geleefd na hun geboorte. Ook is niet duidelijk hoe lang de lijkjes al in het huis lagen voordat ze donderdag gevonden werden.
Het huis zou bewoond worden door een 45-jarige vrouw en een man van 55. Zij waren op het moment niet thuis. Na een zoektocht zijn beide gevonden in een pension in de regio. De reden van haar verblijf in dat pension is onbekend, maar de politie heeft laten weten dat de vrouw hoofdverdachte is in de waarschijnlijke moordzaak. Ook is niet zeker dat de vrouw de moeder is van de baby's.
Vrijdagmiddag is meteen begonnen met de lijkschouwing, die de vele onduidelijkheden zal moeten opklaren. De uitslag van dit onderzoek wordt echter pas volgende week verwacht.
Volgens buurtbewoners zou het gaan om een heel normaal gezin dat verder niet opviel. Ze hadden niet eerder vermoedens dat dit zich af had gespeeld in het huis. De ontdekking komt op een moment dat het vrijwel twee jaar geleden is dat er in Beieren een vergelijkbare zaak was: toen werden er twee lijkjes gevonden, die daar mogelijk al sinds de jaren '80 hadden gelegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten