Één foto zegt meer dan duizend woorden: politieagent barst in huilen uit na aanslagen in Parijs

Geen categorienov 16 2015, 18:00
De terreur in Parijs raakt iedereen. Zelfs deze geharde agent krijgt het te kwaad.
De aanslagen die vrijdagavond vele doden en gewonden maakten in Parijs, raken niet alleen de slachtoffers en hun nabestaanden, maar iedereen. Over de hele wereld waren mensen geschokt door de brute terreur van ISIS.
Ook de politiediensten die ter plaatse kwamen na het gruwelijke bloedbad, hadden het moeilijk met het vreselijke schouwspel dat ze aantroffen in het Bataclantheater, waar terroristen zonder onderscheid in het wildeweg kogels afvuurden. De agent op deze foto kreeg het te kwaad, en barstte in tranen uit. Fotograaf Benjamin Filarski legde vast hoe de politieman steun zoekt bij zijn collega.
Het beeld van de emotionele agent is vandaag de hele wereld overgegaan nadat de fotograaf het op sociale media postte. Als er één foto uitdrukking geeft aan wat we allemaal voelden na de onbeschrijflijke terreur in Parijs, dan is dit het wel. Het toont aan dat zelfs een geharde agent – die al veel heeft gezien in zijn leven – zijn emoties niet kan bedwingen door zoiets verschrikkelijks. Ook laat het zien, dat we in die moeilijke momenten samen sterk staan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten