Europese staten beginnen gezamenlijke campagne om migranten te ontmoedigen

Geen categorienov 10 2015, 13:00
Aangezien grenzen niet langer werken hebben de verschillende Europese lidstaten besloten om gezamenlijk een ontmoedigingscampagne te voeren gericht op mensen in het Midden-Oosten die naar Europa willen komen. Het doel van de campagne is om de immigratie te beperken.
Daarnaast wil Europa dat er transitiezones worden opgezet waarin economische migranten van echte asielzoekers onderscheiden kunnen worden. Hoewel niemand het mensen uit het Midden-Oosten kwalijk neemt dat ze naar Europa willen komen omdat wij nu eenmaal veel rijker zijn, betekent dit niet dat we hen maar massaal moeten binnenlaten. De verschillende Europese regeringen begrijpen dat nu blijkbaar ook.
Eindelijk.

Na individuele afschrikcampagnes van landen als België enDenemarken start de EU nu ook zelf een omgekeerd charme-offensief. De ministers kwamen overeen dat er een tegengeluid moet komen op de mooie verhalen over Europa die mensensmokkelaars migranten influisteren.

Zo wil de EU duidelijk maken aan (potentiële) migranten dat er in Europa alleen plaats is voor mensen die hun leven niet zeker zijn in hun eigen land. Mensen die om economische redenen naar Europa komen zullen teruggestuurd worden of vastgezet worden in een vreemdelingendetentie. Dat is bepaald niet wat mensensmokkelaars deze personen vertellen.
Ondertussen is ook bekend geworden dat Europa Afrikaanse landen heeft laten weten dat zij meer ontwikkelingshulp kunnen krijgen als ze hun grenzen dichthouden en ervoor zorgen dat hun burgers niet langer massaal naar Europa komen. Dit is met name van groot belang voor Italië: dat land wordt al lange tijd
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten