Hij is ongeneeslijk ziek en zal binnenkort sterven. Ongelooflijk genoeg zorgen vreemden ervoor dat hij alsnog een mooie en vroege kerst heeft

Geen categorienov 07 2015, 20:00
Het Peck-gezin viert kerst extra vroeg dit jaar en ze hebben een speciale kerstwens.
Het 10-jarige zoontje van het gezin, Andrew, is ernstig ziek. Hij lijdt aan een ziekte genaamd Leukodystrofie. Dat is, aldus Wikipedia, een aandoening "waarbij progressieve degeneratie optreedt van de witte stof van het centrale zenuwstelsel en/of perifere zenuwstelsel door fouten tijdens de groei of ontwikkeling van de myelineschede."
In april kreeg Andrew te horen dat hij nog maar zes maanden te leven had. Dat betekent dat hij normaal gesproken zou overlijden in oktober.
Vreselijk natuurlijk, al helemaal omdat Andrew op die manier zijn favoriete jaarlijkse feest niet kan vieren: kerstmis. Aangezien zijn ouders beseften hoe belangrijk kerst voor hem is besloten ze het dit jaar extra vroeg te vieren: nu.
Screen Shot 2015-11-07 at 15.51.37
Andrews grootmoeder, Annette, zorgt elke dag voor hem. Hij heeft haar altijd nodig: hij heeft continu pijn en zit in een rolstoel. Deze geweldige dame heeft nu een vroeg kerstfeest voor hem georganiseerd: met een bezoek van de kerstman en - vooral - heel veel kerstkaarten. Daar is Andrew namelijk dol op:

"Zijn favoriete bezigheid is kerstkaarten uit de enveloppe halen. De normale cadeau's vindt hij heel leuk, maar het gaat hem om de kaarten; die maken hem écht blij."

Buren helpen de 10-jarige jongen - die niet langer zelf kan eten en drinken - ook. Ze hebben hun huis allemaal versierd en hebben hem enorm veel kerstkaarten gestuurd. Op die manier proberen ze hem op te fleuren - ook al weet hij dat hij er binnenkort niet meer zal zijn.
Screen Shot 2015-11-07 at 15.52.13
Buurman Mike Bell legt uit:

"Hij heeft een enorm aanstekelijke glimlach. En als je hem een kerstkaart geeft gilt hij van de pret, waardoor je je als gever honderd procent beter voelt."

Andrews gezondheid is de afgelopen maanden achteruit gehold. Zijn familie is er dan ook van overtuigd dat ze hun 'lachende, dappere' Andrew binnenkort zullen verliezen.

"We proberen positief te blijven. Tot zijn tijd is gekomen gaan we elke dag kerst met hem vieren. Hij weet waarom we het doen en wat er aan de hand is, maar hij blijft vrolijk en goedlachs. Hij houdt echt van kerst."

Screen Shot 2015-11-07 at 15.52.38
Zijn grootmoeder legt uit:

"Ik ben altijd eerlijk naar hem toe geweest. Hij weet dat hij ernstig ziek is en dat de dag nadert waarop hij naar de hemel zal gaan, waar hij zijn rolstoel niet langer nodig zal hebben. We hopen dat hij van deze laatste kerst kan genieten en dat hij talloze kerstkaarten krijgt. Hij belichaamt echt de geest van Kerstmis."

Als iemand die dit leest Andrew ook een kaart wil sturen dan kan dat. Hier is zijn adres:
G Box 46 Portsmouth Daily Times
P.O. Box 581
Portsmouth, Ohio, 45662
Verenigde Staten van Amerika
Ja, het kost wat meer dan een kaartje naar Utrecht te sturen, maar denk eens aan de vreugde die je dit kleine jongetje kan geven door gewoon een kaart op de post te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten