Johan Cruijff trekt zijn handen af van Ajax

Geen categorienov 16 2015, 9:00
Johan Cruijff heeft geen fiducie meer in Ajax. Hij trekt zijn handen af van de club.
Neerlands beste voetballer ooit, Johan Cruijff, heeft het helemaal gehad met zijn oude club Ajax. Waar hij enkele jaren geleden nog een fluwelen revolutie leidde geeft hij de moed nu op. "Ik stop ermee," schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf:

"Ik stop ermee. Al jarenlang stel ik vast dat de kern van mijn visie niet binnen Ajax wordt uitgevoerd. Daar komt bij dat ik steeds sterker het gevoel heb gekregen dat dit bewust gebeurt. En aan spelletjes doe ik niet mee."

Hij gaat verder door uit te leggen dat de Raad van Commissarissen en het bestuur in zijn ogen verantwoordelijk zijn voor de problemen bij Ajax. De vijf spelers die hij aan de macht bracht zijn feitelijk buitenspel gezet... en het ontbreekt hen aan visie en eensgezindheid om zich daar tegen te verzetten.
Cruijffs advies voor hen:

"Tot slot de vijf spelers. Ga snel bij elkaar zitten en kijk dan eerst naar jezelf. Zorg dat het in orde komt. Alleen zal dat niet meer onder de paraplu van het Cruijff-plan gebeuren, omdat mijn naam er niet meer aan vastzit."

Cruijff pakt met name de voorzitter van de vereniging Ajax aan, Hennie Henrichs:

"Hennie Henrichs heeft vijf clubiconen laten vallen om de rvc te dekken. Zo*n mentaliteit past niet bij onze club."

Hij gaat verder door te stellen dat de voetballers het weer voor het zeggen moeten krijgen. Dat kan wellicht door alle aandelen op te kopen, maar dat is maar een suggestie: Cruijff doet niet mee, ze zoeken het maar uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten