Jongen bekijkt zijn woonplaats met Google Maps. Dan doet hij een gruwelijke ontdekking

Geen categorienov 17 2015, 20:08
Niemand had dit nog verwacht na negen jaar.
Dat je via Google zo ongeveer alles kunt vinden, is geen nieuws. Maar Brian Houseman uit het Amerikaanse Michigan vond wel iets héél bijzonders via Google Maps. Met de satellietfunctie van het populaire navigatieprogramma bekeek hij zijn woonplaats. Best een aardig tijdverdrijf, het is immers wel aardig om te zien hoe alle huizen er van boven uitzien.
Hij had echter nooit verwacht dat hij deze ontdekking zou doen. Hij zag in een vijver in een afgelegen gebied bij het dorp een vreemde rechthoekige vorm. Nieuwsgierig wat het was, ging Brian op onderzoek uit en ging naar de vijver toe. Toen hij het van dichterbij bekeek, zag hij wat het was: het leek nog het meest op het dak van een auto.
Screen Shot 2015-11-17 at 19.50.35
Vlug waarschuwde hij de politie en brandweer, en al snel werd het mysterieuze voorwerp uit het water getakeld. Het bleek inderdaad te gaan om een auto, die nog volledig intact was. Toen de brandweer de auto opende, ontdekten ze iets gruwelijks: achter het stuur zat een skelet.
Screen Shot 2015-11-17 at 19.50.48
Bij later forensisch onderzoek bleek het te gaan om het lichaam van David Lee Niles. Deze 72-jarige man was al sinds 2006 vermist. Hij had 's avonds afgesproken met een vriend in een bar, maar was nooit meer thuisgekomen. De politie startte een grote zoektocht, maar hij werd niet gevonden. Ook Davids eigen familie had de zoektocht na vijf jaar opgegeven om verder te gaan met hun leven. Eigenlijk werd aangenomen dat David bij een misdrijf om het leven was gekomen, maar het ziet ernaar uit dat hij zelf met zijn auto het water is ingereden – mogelijk onder invloed van alcohol.
Screen Shot 2015-11-17 at 19.51.27
Hoewel de vondst dus uiteindelijk triest nieuws bleek te zijn, hoopt Brian dat zijn ontdekking de familie van David rust geeft, zodat ze dit gruwelijke hoofdstuk in hun leven kunnen afsluiten. Ze hadden gehoopt op beter nieuws, maar in ieder geval weten ze nu wat er is gebeurd, wat hopelijk helpt bij de verwerking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten