Jongetje van 5 helpt zwerfhond aan nieuwe carriere bij de politie

Geen categorienov 27 2015, 18:00
Hoe de compassie van een kleuter ervoor zorgde dat een zwerfhond de kans op een nieuw leven kreeg... en de kans met vier poten aangreep.
Mededogen vind je op de meest onwaarschijnlijke plekken... en in de meest onwaarschijnlijke mensen. Immers, wat voor macht, wat voor mogelijkheden, heeft een jongetje van slechts vijf jaar oud om anderen te helpen, laat staan een zwerfhond?
Naar nu blijkt: heel veel.
Alles wat hij nodig heeft is vrijgevigheid, compassie en energie. En daar ontbreekt het de gemiddelde 5-jarige niet aan.
Zie de video hieronder over het hoe en wat. Kort gezegd komt het erop neer dat Tristan een zwerfhond - genaamd Bosco - vond en besloot om het dier te helpen. Door zijn inzet heeft Bosco nu niet alleen een dak boven zijn hoofd, maar ook een baan: hij werkt vanaf nu voor de politie.
Screen Shot 2015-11-27 at 11.26.54
Voor zijn verjaardag kreeg Tristan een hoop geld van vrienden en familie. Dat gebruikte hij om te investeren in een speciaal fonds voor honden. Beter gezegd: voor straathonden die opgeleid konden worden tot politiehond.
Al in al doneerde het jongetje maar liefst $1500. Dat is een enorm bedrag. Toen anderen daarvan hoorden besloten zij om het fonds ook te subsidiëren. Het gevolg: er werd $30.000 opgehaald.
Met dat geld werd Bosco opgeleid. De labrador-mix is nu in staat om kinderen en andere vermiste personen te vinden, en om de politie te begeleiden bij hun dagelijkse werk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten