Moederkat breekt in bij dierenarts om herenigd te worden met haar kittens

Geen categorienov 01 2015, 16:00
Deze kat wint wat mij betreft de "Moederkat van het jaar" prijs.
Een lokale dierenarts in Nieuw-Zeeland werd onlangs verrast met de gift van een stel jonge kittens. Toen de deuren werden opengezet stond er ineens een doos voor de deur met allerlei jonge katten. Verbaasd pakten medewerkers van de dierenarts de doos op waarna ze alle kittens naar binnen brachten. Het is hun werk immers om voor dat soort dieren te zorgen.
[caption id="attachment_123157" align="aligncenter" width="494"]Mill Road Vet Clinic (bron: Facebook) Mill Road Vet Clinic (bron: Facebook)[/caption]
Vervolgens zagen ziet vreemds. Zoals de dierenkliniek uitlegt op Facebook:

"We zagen een kat rondhangen bij de kliniek. Iedere keer dat een klant naar binnen of buiten liep probeerde ze stiekem naar binnen te komen. Toen we beseften dat de kat niet van plan was om weg te gaan, lieten we haar erin. Vervolgens zagen we dat ze meteen naar de kittens rende en hen opeens begon te voeden. Toen viel het kwartje!"

Jawel, de kat in kwestie was namelijk de moeder van de gevonden kittens en ze was niet van plan om hen aan hun lot over te laten. Anders dan de persoon die haar kittens oppakte, ze in een doos stopte en ze vervolgens naar de dierenarts bracht was de kat er blijkbaar van overtuigd dat kinderen - zelfs kinderen van katten - bij hun moeder horen te zijn. En dus zorgde ze ervoor dat dit gebeurde.
Alleen al vanwege haar doorzettingsvermogen hoop je dat moederkat nooit meer gescheiden wordt van haar kroost - in ieder geval niet tot de kittens en zijzelf er klaar voor zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten