Omari, Robert, Balmain, South of Nazareth: hoe gaat het zoontje van Kim Kardashian en Kanye West heten?

Geen categorienov 03 2015, 13:00
Ben je er klaar voor? Ik hoop het wel. Volgende maand zal reality-ster Kim Kardashian namelijk eindelijk bevallen van haar zoon. Deze zwangerschap staat al vanaf dag één in de belangstelling, niet in de laatste plaats omdat Kim zelf naaktselfie's publiceert van zichzelf met een grote buik.
Eerder vroeg talkshow-host Ellen Degeneres zich af wat de naam van het nieuwe kind van "Kimye" wordt: deze vraag lijkt de hele wereld bezig te houden.
Stylight.nl heeft wat onderzoek gedaan naar voornamen van familieleden van Kim en Kanye, en naar hun publieke uitspraken over welke namen ze wel en niet mooi vinden. Het resultaat? Er zijn 12 namen die waarschijnlijk in aanmerking komen.
infographic
Robert moet gezien worden als één van de grote favorieten omdat Kims vader - die overleed toen zij 23 jaar oud was - zo heette. Kim hield bijzonder veel van haar vader. Ze noemt hem nog altijd "de beste vader ter wereld." Daarnaast is het ook nog eens de naam van haar broer. Door haar zoontje Robert te noemen doodt Kim dus twee vliegen met één klap.
Omari is Kanye's tweede naam en betekent "God is de grootste." Aangezien Kanye "de enige" betekent in het Swahili is de kans gering dat zijn zoon "Kanye Jr." wordt. Maar Omari? Ja, dat is een zeer goede mogelijkheid.
Dat zijn dus twee bijzonder goede opties. Er zijn echter meer. Zoals Stylight.nl uitlegt speelt astrologie een grote rol in het (spirituele) leven van Kanye en Kim. Het zou daarom niet gek zijn als ze rekening houden met natuurelementen bij het kiezen van een voornaam voor hun zoon.
De eerste mogelijkheid is Winter. Stylight legt uit dat dit een goede keuze is omdat de baby waarschijnlijk op eerste kerstdag geboren wordt. Daarnaast klinkt "Winter West" lang niet slecht.
Een andere goede keuze is "Easton". Het oosten vertegenwoordigt in de Bijbel, aldus Stylight, het "licht van God" dat immers in het oosten opkomt. Daarnaast heeft Kim in het verleden laten weten dat ze Easton een bijzonder mooie naam vindt. Het nadeel: Kanye lijkt er minder over te spreken te zijn. Aangezien Kanye ook bijzonder veel heeft in te brengen in hun relatie is het nog maar de vraag dat Kim een naam kiest waar haar man niet echt van onder de indruk is.
Ook zijn er nog presidentiële namen zoals Washington (Amerika's eerste president) en Kennedy (John F. Kennedy; in Nederland wellicht de bekendste Amerikaanse president ooit) . Hoewel ik Kennedy best mogelijk acht vermoed ik dat het geen Washington wordt. Washington had namelijk slaven. Ik denk dat Kanye de naam daarom niet acceptabel vindt.
Tenslotte vind ik het belangrijk om de naam Nazareth te noemen. Dit is namelijk de geboorteplaats van Jezus - Kanye is heel gelovig. Daarnaast is het een historische stad en, voor Kanye, "de personificatie van spiritualiteit en heiligheid." Tel daar nog eens bij op dat het kind op eerste kerstdag geboren wordt en het lijkt opeens een goede mogelijkheid.
Wat denk jij dat de naam wordt van het zoontje van Kim en Kanye?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten