Ondanks terreurdreiging gaan Feyenoordfans gewoon naar De Kuip

Geen categorienov 21 2015, 16:00
"We gaan gewoon naar De Kuip, terrorisme zal ons niet beïnvloeden."
Dat zijn de woorden van Feyenoordfans die gewoon naar de wedstrijd van vandaag gaan. Jimmy van Rooi - een echte fan van de Rotterdamse club - lijkt voor al zijn medefans te spreken wanneer hij het volgende zegt tegen het AD:

"Ik was afgelopen weekend in Parijs tijdens de aanslagen. We waren behoorlijk geschrokken maar we gaan dit weekend weer 'gewoon' naar Feyenoord-Twente. Natuurlijk zal je even om je heen kijken maar de Kuip is voor een Feyenoorder als een tweede huis en een huis is een plek waar je je veilig moet voelen."

Cees Menger uit Halsteren voegt daar aan toe:

"Als grootvader ga ik al jaren met mijn kleinkinderen naar de Kuip en we hebben ons altijd veilig gevoeld. Als er een dwaas met een geweer op het Stationsplein gaat schieten op de menigte is dat vreselijk. Maar ik ga er vanuit dat dit niet voorkomt, want dat is het zelfde dat ik morgen een klapband krijg en op de verkeerde weghelft terecht kom."

Een derde Feyenoorder, Erika Leeuwen uit Dreischor, is het daar helemaal mee eens:

"Ik heb al jaren een seizoenkaart van Feyenoord en ga altijd. Ik laat mij niet tegenhouden door wat er is gebeurd. Ben ook niet angstig. Als we gewoon door gaan met leven zal de democratie ooit winnen."

En gelukkig maar. De terreurdreiging is namelijk weliswaar reëel, maar het zou een grote fout voor ons Nederlanders zijn om ons gedrag daar al te veel door te laten beïnvloeden. We moeten scherp zijn en continu opletten, maar we moeten ervoor waken dat we ons niet laten verlammen.
Dat laatste willen de terroristen namelijk: ons verlammen. Zij hopen dat we zo bang worden dat we vergeten wie we zijn en dat we ons dag en nacht verstoppen, puur uit angst. Het is aan ons - Feyenoord of niet-Feyenoorders, zelf ben ik supporter van Ajax - om te bewijzen dat het zo niet werkt; dat we ons niet klein laten krijgen, en dat we ondanks alles 'gewoon' doorgaan met leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten