Ongelooflijke held: leraar redt 58 leerlingen van een verdrinkingsdood

Geen categorienov 10 2015, 19:00
Eliene Almeida besefte pas dat er een enorme modder- en watervloed op haar dorpje afkwam toen ze een schreeuw van haar echtgenoot hoorde.
De meeste dorpsbewoners sloegen meteen op de vlucht toen ze hoorden dat er een dam in de nabijheid van het dorp gebroken was en dat een mengeling van water en modder het dorpje snel zou overspoelen. Aan de ene kant is dat logisch, maar aan de andere kant ook weer niet: leerlingen aan de lokale school waren zich namelijk nergens van bewust. Er kwam een 20-meter hoge golf van water en modder op hen af, en zij dachten dat het gewoon een dag als alle andere was.
Almeida's echtgenoot twijfelde geen moment, rende naar de school en liet het alarm afgaan. De 31-jarige Almeida legt uit:
"Hij rende het leslokaal in en riep dat we allemaal moesten vluchten."
Screen Shot 2015-11-10 at 17.50.35
Almeida realiseerde zich onmiddellijk dat veel van de aanwezige kinderen het zonder haar hulp niet zouden rennen. Ze begon ze dan ook razendsnel te verzamelen. "Binnen drie minuten tijd was iedereen uit de school," legt ze nu uit.
Hoewel de overstroming 4 mensen doodde en er nog eens 25 personen vermist zijn overleefden alle scholieren het. Wat dat betreft mag je wel spreken van een klein - of eigenlijk een heel groot! - wonder: de kinderen waren namelijk aan hun lot overgelaten, de enigen die hen konden helpen waren Almeida en haar echtgenoot. Gelukkig is dat precies wat zij deden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten